Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Ontbijt & Lunch

Zweeds knäckebröd & hoe jij dit zelf kan maken!

  • 19 juli 2020
  • Marleen
knäckebröd
Total
5
Shares
0
0
5

Zelf Zweeds knäckebröd maken

In de Corona tijd zijn we met z’n allen massaal zelf brood gaan bakken, zowel ‘gewoon’ brood als zuurdesembrood. Nu had Heleen het idee om ook eens zelf knäckebröd te gaan maken. Knäckebröd komt oorspronkelijk uit Zweden en heeft een ronde vorm met een gat in het midden (dan kan je ze namelijk, net zoals ze vroeger in Zweden deden, aan een stok rijgen en in je keuken ophangen) en niet rechthoekig zoals wij ze voornamelijk kennen. Doordat het knäckebröd kort op een hoge temperatuur gebakken wordt, wordt het lekker knapperig.

Heleen vond hiervoor een origineel recept uit Zweden. De site is opgezet door ‘Katrien’, die voor het prachtige land (en de liefde) naar Zweden is verhuisd.

Bereidingstijd ongeveer 50 minuten 

Voor zo’n 30 knäckebröd rondjes heb je nodig:

  • 50 g verse gist;
  • 2,5 dl melk;
  • 2,5 dl bier (lage gisting);
  • 2 tl venkelzaad;
  • 1 tl komijnzaad;
  • ½ tl zout;
  • 300 g roggemeel;
  • 300 g gerstemeel*;
  • 500 g tarwemeel.

*Heleen had geen gerstemeel in huis, maar heeft hier speltmeel voor gebruikt.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de melk en het bier tot ongeveer 37 ˚C;
  2. Verkruimel de verse gist in het mengsel, voeg het venkel- en komijnzaad toe en laat een paar minuten staan;
  3. Meng dan de bloemsoorten met het zout door elkaar;
  4. Roer de bloem door het gist-mengsel en kneed het vervolgens met de hand tot een soepel deeg;
  5. Verdeel het deeg in 30 gelijke delen en maak er bolletjes van en dek ze af met een schone theedoek. Laat de bolletjes een half uurtje rijzen;
  6. Verwarm vervolgens de oven voor op 225 ˚C;
  7. Bestuif je werkblad met wat bloem en rol de bolletjes deeg uit met een deegroller tot ongeveer 15 cm doorsnede en 2 mm dikte;
  8. Prik dan enkele gaatjes in het deeg (in Zweden gebruiken ze hier een ‘kruskavel’ voor, maar met een vork werkt dit ook prima of gebruik een deegperforator;
  9. Bak ze in het midden van de oven voor zo’n 7-10 minuten;
  10. Laat tenslotte je verse knäckebröd afkoelen op een rooster en verpak ze luchtdicht zodat ze lang knapperig blijven.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
5
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 5
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bakken
  • crackers
  • knäckebröd
  • ontbijt
  • oven
  • recept
  • touch of Sweden
  • zweden
  • Zweeds
Previous Article
mousse van rode biet en geitenkaas
  • Voor- en Bijgerechten

Mousse van rode biet en geitenkaas

  • 12 juli 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Griekenland
  • Reizen

Met dit kwartet dikke zomerpret!

  • 21 juli 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Challa
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Challa met zwarte tahin

  • 27 november 2022
  • Marleen
pompoenbroodjes
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Pompoenbroodjes

  • 6 november 2022
  • Marleen
herfstig ontbijt
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Herfstig ontbijt met quinoa

  • 30 oktober 2022
  • Marleen
zomerse tosti
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

We gaan nog 1x voor zomers!

  • 18 september 2022
  • Marleen
ontbijtmuffins
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Ontbijtmuffins met banaan & yoghurt

  • 4 september 2022
  • Marleen
bloemkool
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Muffins van bloemkool

  • 3 juli 2022
  • Marleen
mama's
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Voor alle lieve mama’s!

  • 5 mei 2022
  • Marleen
broodbakmachine
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Zelf aan de slag met brood bakken

  • 24 april 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.