Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Zuurkool met filet van eendenborst

  • 8 maart 2020
  • Marleen
zuurkool met filets van eendenborst
Total
9
Shares
0
0
9

Recept zuurkool met filet van eendenborst 

Je bent fan van zuurkool of je bent het niet! Zuurkool is gefermenteerde witte kool en bevat veel vitamine C. In Nederland wordt het vooral als stamppot gegeten en in Duitsland eten ze het graag als los groentegerecht. Het is ook mogelijk om thuis je eigen zuurkool te maken maar in verband met voedselveiligheid waagt Heleen zich hier niet aan. Zelf ben ik zeker fan van deze kool. Normaal gesproken kan ik geen kool eten in verband met buikklachten maar omdat de kool gefermenteerd is, heb ik hier geen last van, joepie! 

Maar om terug te komen op het maken van zuurkool, met een pak uit de supermarkt kun je ook heerlijke gerechten maken! Heleen heeft er nu voor gekozen om het in sinaasappel te stoven met een filet van eendenborst, ze is wel iets afgeweken van het originele recept. 

De totale bereidingstijd is: 45 minuten.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 500g zuurkool naturel, uitgelekt;
  • ½ tl karwijzaad;
  • 200 ml sinaasappelsap;
  • 1 ui;
  • 2 grote filets eendenborst.

En zo maak je het:

  1. Snipper de ui, verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui in 5 minuten zachtjes aan;
  2. Voeg dan de uitgelekte zuurkool toe, samen met de karwijzaadjes en sinaasappelsap en voeg naar smaak wat zout en peper toe;
  3. Breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, zet je de pan op laag vuur en laat je het met een deksel op de pan in 30 minuten gaar stoven;
  4. Schep de zuurkool wel zo af en toe om;
  5. Ondertussen kun je de eendenborstfilets bereiden. Snijd hiervoor de vette kant kruislings in en bestrooi de filets met zout en peper;
  6. Verhit vervolgens een koekenpan zonder vet;
  7. Leg de eendenborstfilets met de vette kant in de pan en bak op middelhoog vuur in 8 minuten goudbruin en krokant;
  8. Draai de filets om en bak aan de andere zijde nog 3 minuten;
  9. Laat dan de filets na het bakken nog 5 minuten rusten in aluminiumfolie;
  10. Verdeel de zuurkool over de borden, snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes en leg ze vervolgens op de zuurkool.

Een eenvoudig gerecht, waarbij je niet veel ingrediënten nodig hebt, maar wel heel erg lekker is. Maar dan moet je wel van zuurkool houden!

Eet smakelijk!

 

chicamoms handtekening
Total
9
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 9
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • Allerhande
  • eend
  • eendenborst
  • eendenborstfilets
  • filet
  • gerecht
  • koken
  • recept
  • zuurkool
  • zuurkoolrecept
Previous Article
creatief-creabyasecondlife-duurzaamheid
  • DIY

Crea by a Second Life!

  • 3 maart 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
The Lemon Kitchen
  • Ondernemen

The Lemon Kitchen; sprankelend & fris met citroen!

  • 11 maart 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen
1 comment
  1. Pingback: Zuurkool; Een lekker zuurkoolsoepje voor jou! - Soepen - Chicamoms

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.