Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Borrelhapjes

Lekker borrelen met deze zoute stengels

  • 7 maart 2021
  • Marleen
stengels
Total
10
Shares
0
0
10

Recept borrelhapje: zoute stengels

Lekker voor bij de borrel zijn knapperige zoute stengels van bladerdeeg. Omdat bladerdeeg nogal vet is, heeft Heleen hier een iets meer gezonde variant van gevonden in de Allerhande.

Deze kwarkstengels zijn versgebakken net zo bros als bladerdeeg, maar bevatten een stuk minder vet. Het basisdeeg kan je dan ook goed gebruiken voor bijvoorbeeld hartige (of zoete) taarten op basis van bladerdeeg. 

Je kunt natuurlijk ook een eigen variatie aan kruiden/specerijen gebruiken voor de topping op deze stengels, net wat je lekker vindt of wat je in huis hebt.

Bereidingstijd: ongeveer 1 uur en 45 minuten (waarvan 1 uur rusten in de koelkast)

Wat heb je nodig voor ongeveer 20 stengels:

  • 100 g bloem;
  • (magere) kwark 100 g;
  • 100 g koude boter in kleine blokjes;
  • ½ el korianderzaadjes;
  • ½ el komijnzaadjes;
  • 1 el sesamzaad of maanzaad;
  • 1 ei;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Kneed allereerst in een kom de bloem met kwark, boter en 1 theelepel zout met een koele hand tot een soepel deeg;
  2. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit;
  3. Vouw vervolgens het deeg in drieën en rol het opnieuw uit. Herhaal dit nog 2 keer.  Zo creëer je de laagjes zoals je deze ziet bij bladerdeeg;
  4. Vouw het deeg weer op en laat het, ingepakt in vershoudfolie, in de koelkast 1 uur rusten;
  5. Verwarm dan de oven voor op 200 °C;
  6. Meng de korianderzaadjes, komijnzaadjes en sesamzaad (of maanzaad) en kneus ze in een vijzel. Breng het op smaak met zout en peper;
  7. Haal het deeg uit de koelkast en rol het opnieuw uit tot een dunne lap van zo’n 30 x 20 cm;
  8. Snijd de lap in repen van ongeveer 1 cm breed;
  9. Leg vervolgens de repen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met ei. Strooi het specerijenmengsel erover;
  10. Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak de stengels in ca. 15 minuten goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen.

Eet smakelijk! Dit is trouwens echt een leuke serveerset waar je gezellig de borrelhapjes op kan leggen. 

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
10
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 10
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 45 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • Allerhande
  • bladerdeeg
  • borrelen
  • borrelhapjes
  • hapjes
  • stengels
  • zoute stengels
Previous Article
shoppen
  • Fashion

Hoe shopt jouw man?

  • 5 maart 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
stamppot
  • Hoofdgerechten

Wat eet jij vanavond? Stamppot!

  • 14 maart 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
focaccia
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Hoofdgerechten

Focaccia met peer & spekjes

  • 5 november 2023
  • Marleen
courgettebrood
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Ontbijt & Lunch

Courgettebrood

  • 8 oktober 2023
  • Marleen
maisbrood
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Kruidig maisbrood

  • 23 juli 2023
  • Marleen
kiptapenade
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Ontbijt & Lunch

Turkse kiptapenade

  • 25 juni 2023
  • Marleen
aardbeien
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Geroosterde pita hapjes met aardbeien

  • 18 juni 2023
  • Marleen
focaccia
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Versgebakken focaccia brood

  • 28 mei 2023
  • Marleen
hartige cake
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Hartige cake

  • 21 mei 2023
  • Marleen
fetaroom
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Fetaroom met gepofte bietjes

  • 14 mei 2023
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 18 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 2.1k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2.1k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.7k weergaven
  • Mijn top 4 High Wine adresjes in Den Bosch 1.7k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.