Recept zomerse peultjes met citroen
Op Food and Friends kwam dit recept met peultjes voorbij. Deze seizoensgroenten smaken heerlijk met een kruiden- en citroenmengsel erdoorheen. Deze peultjes met citroen zijn goed te combineren met een gebakken stukje vis naar keuze. Serveer het met gekookte Opperdoezer aardappeltjes, deze zijn nu ook in het seizoen.
De Opperdoezer is een vrij vaste en romige aardappel en wordt door aardappelkenners en fijnproevers beschouwd als een ware delicatesse. Je hoeft Opperdoezer aardappelen niet te schillen, maar dat kan natuurlijk wel. Indien je de schil wil laten zitten, gebruik dan bijvoorbeeld deze groenteborstel om het zand van de schil te borstelen.
In het recept van Food and Friends wordt een mengsel van dragon en peterselie gebruikt. Kun je geen dragon vinden? Vervang het dan eventueel door basilicum of oregano, dat is ook heerlijk.
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 400 g peultjes;
- Rasp en sap van 1 citroen;
- Handje verse dragon;
- Handje verse peterselie;
- Klontje boter of scheutje goede olijfolie.
- 800 g Opperdoezer aardappelen;
- 4 stuks vis naar keuze;
- zout en peper.
En zo maak je het:
- Begin met het schoonmaken van de peultjes;
- Kook de aardappels;
- Breng dan in een pan water aan de kook en voeg de schoongemaakte peultjes toe aan het kokende water;
- Laat de peultjes zo’n 5 minuten koken, dan hebben ze nog een bite;
- Giet de peultjes vervolgens af en spoel ze af met koud water. Dit stopt het kookproces, en houdt de boontjes frisgroen;
- Bak ondertussen de vis goudbruin en gaar en bestrooi deze met wat zout en peper;
- Rasp de schil van de citroen en pers vervolgens de citroen uit;
- Hak de kruiden fijn;
- Roer de kruiden samen met de citroenrasp, sap en boter of olijfolie door de geblancheerde peultjes;
- Verdeel de aardappels, gebakken vis en peultjes over 4 borden en serveer direct.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*