Zomerse cocktails zonder alcohol voor jou
Het is zomer en in de zomer is het vaak vooral heel warm! Wil jij een lekker exotisch drankje drinken, zo eentje waarbij je jezelf al op het strand ziet zitten? En dan eens een paar cocktails zonder alcohol? Here it goes! Vijf zomerse cocktails voor jou verzameld!
Gemberbier
Hiervoor heb je nodig:
- 100g verse gember;
- 1 citroen;
- 75g rietsuiker;
- 10 kruidnagels;
- 1 liter lauw water;
- 500ml bruisend mineraalwater.
- Rasp de gember met schil op een grove rasp en pers daarna de citroen uit;
- Doe de gember, citroensap, rietsuiker, kruidnagels en het water in een kom;
- Zet deze vervolgens afgedekt 2 dagen in de koelkast;
- Giet het mengsel vervolgens dan door een zeef en voeg het mineraalwater toe;
- Schenk het gemberbier dan in een gesteriliseerde fles, zo kun je het nog een week in de koelkast bewaren.
Agua de Valencia
Hiervoor heb je nodig:
- 4 medium handsinaasappels;
- ½ eetlepel witte basterdsuiker;
- 500ml spa citroen;
- 4 porties ijsblokjes (crushed);
- 4 takjes verse munt.
- Pers de sinaasappels uit;
- Doe het sinaasappelsap met de basterdsuiker in een grote kan en roer tot de suiker is opgelost;
- Schenk er vervolgens de gekoelde Spa Citroen bij;
- Boen dan de citroen schoon en snijd in plakjes;
- Verdeel een flinke laag van het ijs over de glazen en verdeel het sinaasappel-citroensap over de glazen;
- Garneer met een takje munt en schijfje citroen.
Rode vruchtencocktail met granaatappelpitjes
Hiervoor heb je nodig:
- 1 eetlepel raspberry & lemonsiroop (fles, Belvoir);
- 150ml bruisend mineraalwater;
- 1 theelepel verse granaatappelpitjes;
- schil van een mandarijn.
- Doe de raspberry & lemonsiroop in een flûte en schenk er het bruisend water bij;
- Garneer met de granaatappelpitjes en de mandarijnschil & serveer.
Citroen-gember-limonade
Hiervoor heb je nodig:
- 125ml citroensap;
- 3 eetlepels vloeibare honing;
- 5cm verse gember;
- ½ bakje verse munt;
- 750ml lichtbruisend mineraalwater;
- 10 ijsklontjes.
- Meng het citroensap met de honing;
- Schil vervolgens de gember en snijd in dunne plakjes;
- Pluk de blaadjes van de munt;
- Doe het mineraalwater met het citroen-honingsap, de gember en munt in een grote glazen kom;
- Roer goed door;
- Stamp dan de muntblaadjes met een tonic stamper een beetje aan zodat de smaken goed vrijkomen;
- Zet tot gebruik in de koelkast en serveer met de ijsklontjes.
Citroen-komkommer-limonade (het broertje van hierboven)
Hiervoor heb je nodig:
- 125ml citroensap;
- 3 eetlepels vloeibare honing;
- 1 komkommer;
- ½ bakje verse munt;
- 750ml licht bruisend mineraalwater;
- 10 ijsklontjes.
- Meng het citroensap met de honing;
- Pluk vervolgens de blaadjes van de munt;
- Schil met een dunschiller lange slierten van de komkommer;
- Doe dan het mineraalwater met het citroen-honingsap, de komkommerlinten en munt in een grote glazen kom en roer goed door;
- Stamp de muntblaadjes met een tonicstamper een beetje aan zodat de smaken goed vrijkomen;
- Zet tot gebruik in de koelkast en serveer met de ijsklontjes.
Ga jij er eentje maken? Ben benieuwd wat je ervan vindt! Geniet van de zomer en proost!
6 comments
Gemberbier lijkt mij superlekker en citroen-komkommer limonade ook heel verfrissend 😉
Wat een heerlijke combinaties allemaal! Zitten bijzondere tussen. Ik ga aan de slag, lekker met dit warme weer!
Gember vroeger lustte ik het totaal niet maar tegenwoordig mag het overal bij haha 🙂
Deze cocktail ziet er echt mega lekker uit! Ik denk dat ik hem maar eens moet proberen te gaan maken!
Ik vind het originele en leuke recepten! Dankjewel! Ze zien er lekker uit.
Die citroen-komkommer limonade lijkt mij wel lekker! Misschien maar eens proberen 🙂