Recept zomerse tosti met krab
Nog 1x een zomers recept omdat het kan met deze zomerse tosti!
Dit recept voor tosti’s zijn bijzonder van smaak door gebruik van krabvlees in de vulling(of eventueel surimi, als je geen krabvlees kunt vinden). Je zou ze ook zelfs op de barbecue kunnen maken, gebruik dan bijvoorbeeld deze tosti-ijzer. Maar ze kunnen natuurlijk ook prima in de oven gemaakt worden of in de koekenpan of tosti-ijzer. Het recept is afkomstig uit Delicious magazine.
En er zijn natuurlijk tig lekkere tosti variaties!
Bij dit recept kost het bereiden van de vulling even wat tijd, dit kun je eventueel ook de avond vantevoren maken, zodat je de tosti’s alleen nog af hoeft te bakken.
Bereidingstijd: ongeveer 50 minuten
Voor 4 tosti’s heb je nodig:
- 25 g boter;
- 2 bosuitjes in dunne ringetjes;
- 25 g bloem;
- 125 ml melk;
- Snuf nootmuskaat;
- ½ tl mild paprikapoeder;
- 1 tl pittige mosterd;
- 100 g krabvlees;
- 50 g grof geraspte gruyère of cheddar;
- ½ tl fijngesneden dragonblaadjes (of vervang dit door basilicum);
- Rasp en sap van ½ citroen;
- 8 sneetjes (wit)brood;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Verhit allereerst de boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak hierin de bosuitjes 1-2 minuten waarbij je af en toe roert;
- Voeg vervolgens de bloem toe en meng snel zodat de boter en bloem samen een glad mengsel wordt zonder dat de bloem verbrandt. Draai het vuur laag en verwarm het mengsel al roerend 2-3 minuten. Klop er dan beetje bij beetje de melk door, zodat het een gladde saus wordt;
- Breng de saus op smaak met nootmuskaat, paprikapoeder en mosterd en laat het nog 1-2 minuten al roerend doorwarmen;
- Roer het krabvlees er doorheen en laat het nog 1 minuut doorwarmen;
- Haal dan de pan van het vuur en roer de kaas en dragon door de saus en breng het mengsel op smaak met zout, peper, citroenrasp en –sap;
- Laat dit mengsel volledig afkoelen;
- Besmeer ondertussen de sneetjes brood aan 1 kant met wat boter en leg 4 sneetjes met de besmeerde kant naar beneden op een bord. Besmeer deze sneetjes met het afgekoelde krabmengsel en bestrooi nog eventueel met nog wat extra kaas. Dek af met de andere sneetjes brood, met de boterkant naar boven;
- Bestrooi tenslotte de tosti’s met wat paprikapoeder en gril ze in 2-3 minuten goudbruin en serveer direct.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat enkele affiliate links*