Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Ontbijt & Lunch

We gaan nog 1x voor zomers!

  • 18 september 2022
  • Marleen
zomerse tosti
Total
1
Shares
0
0
1

Recept zomerse tosti met krab

Nog 1x een zomers recept omdat het kan met deze zomerse tosti!

Dit recept voor tosti’s zijn bijzonder van smaak door gebruik van krabvlees in de vulling(of eventueel surimi, als je geen krabvlees kunt vinden). Je zou ze ook zelfs op de barbecue kunnen maken, gebruik dan bijvoorbeeld deze tosti-ijzer. Maar ze kunnen natuurlijk ook prima in de oven gemaakt worden of in de koekenpan of tosti-ijzer. Het recept is afkomstig uit Delicious magazine.

En er zijn natuurlijk tig lekkere tosti variaties!

Bij dit recept kost het bereiden van de vulling even wat tijd, dit kun je eventueel ook de avond vantevoren maken, zodat je de tosti’s alleen nog af hoeft te bakken.

Bereidingstijd: ongeveer 50 minuten

Voor 4 tosti’s heb je nodig:

  • 25 g boter;
  • 2 bosuitjes in dunne ringetjes;
  • 25 g bloem;
  • 125 ml melk;
  • Snuf nootmuskaat;
  • ½ tl mild paprikapoeder;
  • 1 tl pittige mosterd;
  • 100 g krabvlees;
  • 50 g grof geraspte gruyère of cheddar;
  • ½ tl fijngesneden dragonblaadjes (of vervang dit door basilicum);
  • Rasp en sap van ½ citroen;
  • 8 sneetjes (wit)brood;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Verhit allereerst de boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak hierin de bosuitjes 1-2 minuten waarbij je af en toe roert;
  2. Voeg vervolgens de bloem toe en meng snel zodat de boter en bloem samen een glad mengsel wordt zonder dat de bloem verbrandt. Draai het vuur laag en verwarm het mengsel al roerend 2-3 minuten. Klop er dan beetje bij beetje de melk door, zodat het een gladde saus wordt;
  3. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, paprikapoeder en mosterd en laat het nog 1-2 minuten al roerend doorwarmen;
  4. Roer het krabvlees er doorheen en laat het nog 1 minuut doorwarmen;
  5. Haal dan de pan van het vuur en roer de kaas en dragon door de saus en breng het mengsel op smaak met zout, peper, citroenrasp en –sap;
  6. Laat dit mengsel volledig afkoelen;
  7. Besmeer ondertussen de sneetjes brood aan 1 kant met wat boter en leg 4 sneetjes met de besmeerde kant naar beneden op een bord.  Besmeer deze sneetjes met het afgekoelde krabmengsel en bestrooi nog eventueel met nog wat extra kaas. Dek af met de andere sneetjes brood, met de boterkant naar boven;
  8. Bestrooi tenslotte de tosti’s met wat paprikapoeder en gril ze in 2-3 minuten goudbruin en serveer direct.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat enkele affiliate links*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • Delicious magazine
  • krab
  • lunch
  • lunchgerecht
  • lunchrecept
  • Tosti
  • tosti met krab
  • tosti's
  • zomer
  • zomers
  • zomerse tosti's
Previous Article
Pittige witlof
  • Hoofdgerechten

Hot & Spicy Witlof!

  • 11 september 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
ravioli met ricotta
  • Hoofdgerechten

Deze ravioli met ricotta is om te smullen!

  • 25 september 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Challa
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Challa met zwarte tahin

  • 27 november 2022
  • Marleen
pompoenbroodjes
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Pompoenbroodjes

  • 6 november 2022
  • Marleen
herfstig ontbijt
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Herfstig ontbijt met quinoa

  • 30 oktober 2022
  • Marleen
ontbijtmuffins
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Ontbijtmuffins met banaan & yoghurt

  • 4 september 2022
  • Marleen
bloemkool
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Muffins van bloemkool

  • 3 juli 2022
  • Marleen
mama's
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Voor alle lieve mama’s!

  • 5 mei 2022
  • Marleen
broodbakmachine
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Zelf aan de slag met brood bakken

  • 24 april 2022
  • Marleen
broodje zalm
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Een broodje pittige vis!

  • 27 februari 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.