Recept zomerse pastasalade met zalm
Op dinsdag en donderdag is het bij ons altijd haasten met eten omdat mijn zoontje Finn van 10 altijd naar atletiek moet om te trainen in de selectiegroep. Ik wil dan altijd iets maken wat snel klaar is maar wat ook voedzaam is zodat hij lekker kan trainen. Aan de andere kant ook niet te zwaar eten want niks is zo vervelend om te rennen met een volle maag. Daarom heb ik deze keer gekozen voor een pastasalade.
Vanuit de ‘Allerhande – Zomer in zicht’ heb ik het recept geprobeerd die je terug kan vinden op pagina 42. Het betreft een hoofdgerecht voor 4 personen en het zou in 15 minuten klaar zijn. Ik heb er zelf, inclusief voorbereiden, een dik half uur over gedaan.
Dit gerecht bevat 550 kcal per persoon (26 g eiwit, 22 g vet waarvan 4 g verzadigd, 59 g koolhydraten waarvan 7 g suikers, 14 g zout en 5 gr vezels). De prijs per persoon is 3.20 euro.
Vanuit het recept heb ik de komkommer vervangen door champignons omdat ik die nog had staan en liever geen voedsel weg wil gooien. Maar het originele recept is als volgt:
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 300 g fusilli;
- 1 komkommer;
- 400 g cherrytomaatjes;
- 250 g verse zalm (is nl wel lekkerder dan vries);
- 85 g rucola;
- 90 g pestospread (bakje, koelvers).
Zo maak je het:
- Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar;
- Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten;
- Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes;
- Halveer dan de tomaatjes;
- Giet vervolgens de pasta af in een vergiet, spoel deze af onder koud stromend water en laat uitlekken;
- Haal dan het vel van de zalm en bak de zalm op laag vuur voor ongeveer 3 minuten per kant;
- Verdeel daarna de zalm in stukjes;
- Meng de pasta met de zalm, komkommer, tomaat, rucola en pestospread en serveer op een grote schaal;
- Breng tenslotte op smaak met peper en zout.
Het was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Hierbij nog een tip voor elke dag lekker en simpel!
*Dit artikel bevat een affiliate link*