Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Taartjes & Koekjes

Zoete koek met aardbei!

  • 15 mei 2022
  • Marleen
aardbei
Total
11
Shares
0
0
11

Recept havermout koekrepen met aardbei

Laura van Laura’s Bakery heeft op haar site heel veel lekkere gerechten staan en Heleen heeft er al een aantal van geprobeerd die ook hier op Chicamoms zijn verschenen. Net als de blauwe-bessen crumble cake, zijn deze koekrepen ook heel makkelijk te maken.

Net als Laura gebruikte Heleen voor dit recept een fruitspread in plaats van jam, om het zo iets minder zoet te maken. Maar ook met ‘gewone’ jam zijn deze koekrepen superlekker! En omdat er zoveel verschillende smaken jam/fruitspread zijn, kun je hier ook in variëren met de smaak die je het lekkerst vindt. Deze koekrepen kun je twee weken bewaren in een goed afgesloten trommel.

Bereidingstijd: ongeveer 50 minuten 

Wat heb je nodig voor 16 stukjes:

  • 60g ongezouten roomboter;
  • 100g fijne kristalsuiker;
  • 100g lichtbruine basterdsuiker;
  • 2 eieren;
  • 2 tl vanille-extract;
  • 200g bloem;
  • 150g havermout;
  • 2 tl bakpoeder;
  • Snufje zout;
  • 1 potje jam/fruitspread naar keuze, in dit geval: fruitspread aardbei.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 180 °C;
  2. Doe de boter, samen met de beide suikers, in een kom en mix dit tot een romige massa;
  3. Voeg dan vervolgens de eieren 1 voor 1 toe met het vanille-extract en mix tot de eieren volledig zijn opgenomen door het boter-suikermengsel;
  4. Heleen heeft de havermout iets grof gemalen, zodat het wat makkelijker door het koekdeeg gemengd kon worden, maar dit is niet noodzakelijk;
  5. Meng de bloem, (gemalen) havermout, bakpoeder en zout door het ei-boter-suikermengsel en kneed dit tot een mooi koekdeeg. Het blijft een wat plakkerig deeg, dat is de bedoeling;
  6. Bekleed vervolgens een vierkante vorm van ongeveer 20x20cm met bakpapier en verdeel 2/3 van het koekdeeg over de bodem. Je kunt dit met je vingers doen, of met de bolle kant van een lepel, zodat het deeg een platte koek wordt;
  7. Leeg het potje jam of fruitspread over de koekbodem en smeer het gelijkmatig uit;
  8. Maak kruimels van het overgebleven deeg en verdeel dit over de jam/fruitspread laag. Zorg er wel voor dat je nog wat van de vulling blijft zien door de kruimels;
  9. Bak de koek in 30 minuten goudbruin en gaar in de oven;
  10. Laat de koek helemaal afkoelen voordat je hem in stukken snijdt;
  11. Als het goed is, zijn de kruimels bovenop de koek knapperig, de bodem is wat meer zacht door de fruitvulling.

Genieten maar! 

chicamoms handtekening
Total
11
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 11
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • aardbeien
  • aardbeien repen
  • havermout
  • havermout repen
  • zoete koek
Previous Article
Tortilla's
  • Hoofdgerechten

Tortilla’s a la Mexicana!

  • 8 mei 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
miso
  • Hoofdgerechten

Pasta met miso & tomaat

  • 22 mei 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
mueslirepen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zelfgemaakte mueslirepen

  • 5 maart 2023
  • Marleen
vegan frambozentaart
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan frambozentaart voor Valentijn

  • 12 februari 2023
  • Marleen
Meringue
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan meringue met kiwi

  • 22 januari 2023
  • Marleen
cruffins
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Cruffins met speculaas

  • 20 november 2022
  • Marleen
appeltaartjes
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Mini appeltaartjes met Napoleon

  • 9 oktober 2022
  • Marleen
citroen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Een tintje citroen met deze lemon bars!

  • 5 juni 2022
  • Marleen
Love
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Zwijmelen met deze Indiase love cake!

  • 13 februari 2022
  • Marleen
1 comment
  1. Pingback: Citroen; een tintje citroen met deze lemon bars! - Taart & Koekjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.