Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Een schattig roze koekje op Valentijnsdag!

  • 14 februari 2021
  • Marleen
roze koeken
Total
7
Shares
0
0
7

Recept zelfgemaakte roze koeken

Heleen heeft onlangs het kookboek ‘Delicious pink’ cadeau gekregen. Dit kookboek van Blond Amsterdam bevat allerlei leuke recepten in het roze, van zoet tot hartig. ‘Life is sweet when your food is pink’ is de slogan van dit boek en daar kun je het alleen maar mee eens zijn!

Heleen heeft nu gekozen voor roze koeken, als je een mini-muffin-bakblik gebruikt, krijg je gezellige kleine roze koeken. Ideaal zijn deze siliconen-bakvormen. 

Wat heb je nodig voor 12 grote of 24 kleine roze koeken:

  • 200 g boter op kamertemperatuur, plus nog wat extra om de bakvormen in te vetten;
  • 150 g bloem, plus nog wat extra om de bakvormen te bestuiven;
  • 200 g witte basterdsuiker;
  • 1 tl vanille-extract;
  • 3 eieren;
  • Mespunt zout;
  • 50 g amandelmeel;
  • 250 g poedersuiker;
  • 1-2 el bietensap, of gebruik rode voedingskleurstof.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 170 °C;
  2. Vet de bakvorm in met wat boter en bestuif het met bloem. Schudt zo veel mogelijk van de bloem eruit, zodat er een dun laagje overblijft. Zo komen de cakejes, straks na het bakken, makkelijker uit de vorm;
  3. Klop vervolgens de boter met de basterdsuiker in 5 minuten luchtig met een mixer;
  4. Voeg het vanille-extract toe en mix het er goed doorheen;
  5. Mix dan de eieren er één voor één doorheen. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen;
  6. Zeef de bloem samen met het amandelmeel en zout boven de kom en gebruik een spatel om dit voorzichtig door het beslag te mengen. Zorg ervoor dat het beslag zo luchtig mogelijk blijft;
  7. Verdeel vervolgens het beslag over de holtes in de bakvorm;
  8. Smeer een bakpapier in met boter en bestuif deze met bloem. Leg dit bakpapier met de bebloemde zijde op het muffinbakblik en leg er een bakplaat (of ovenschaal) op. Op deze manier blijven de bovenkanten mooi plat;
  9. Bak dan de cakejes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Verwijder na 15 minuten in de oven de bakplaat en het bakpapier van de cakejes en bak het nog 5 minuten verder;
  10. Laat de cakejes ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm, haal ze dan uit de vorm en laat het volledig afkoelen op een rooster;
  11. Maak dan het roze glazuur: meng de poedersuiker met het bietensap tot een dik, glad mengsel. Als je rode voedingskleurstof gebruikt, voeg dan een aantal druppels kleurstof toe en wat water aan de poedersuiker;
  12. Doop tenslotte de afgekoelde cakejes in het glazuur en laat het glazuur vervolgens opdrogen.

Eet smakelijk, enne deze roze koeken zijn zonder luis!

Ga jij nog bakken op Valentijnsdag?

*Dit artikel bevat affiliate links*

chicamoms handtekening
Total
7
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 7
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bakken
  • Blond Amsterdam
  • Delicious Pink
  • koekjes
  • oven
  • roze
  • roze koeken
  • roze koekjes
  • zondag bakdag
Previous Article
kamerplanten
  • DIY
  • Interieur

Zo haal je meer groen in huis

  • 9 februari 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
drumsticks
  • Hoofdgerechten

Zo maak je mosterdkip in tomatensaus

  • 21 februari 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
mueslirepen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zelfgemaakte mueslirepen

  • 5 maart 2023
  • Marleen
vegan frambozentaart
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan frambozentaart voor Valentijn

  • 12 februari 2023
  • Marleen
Meringue
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan meringue met kiwi

  • 22 januari 2023
  • Marleen
Challa
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Challa met zwarte tahin

  • 27 november 2022
  • Marleen
cruffins
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Cruffins met speculaas

  • 20 november 2022
  • Marleen
pompoenbroodjes
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Pompoenbroodjes

  • 6 november 2022
  • Marleen
appeltaartjes
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Mini appeltaartjes met Napoleon

  • 9 oktober 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.