Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Voor- en Bijgerechten

Hoe jij zelf Piccalilly kan maken!

  • 15 december 2019
  • Marleen
Piccalilly
Total
0
Shares
0
0
0

Recept hoe jij zelf piccalilly kan maken

Ik hoor het niet zo vaak dat mensen gek zijn op Piccalilly maar ik ben er 1 van. Zo  vind ik Piccalilly super lekker bij een tartaartje dus Heleen ging op zoek en vond een recept om eens zelf Piccalilly te kunnen maken. Het recept is van Eke Mariën, freelance foodstylist en productontwikkelaar. Zo schrijft hij ook kookboeken en ontwikkelt hij recepten voor diverse (kook)tijdschriften. 

Maar wat is Piccalilly nou eigenlijk? Piccalilly is een mengsel van ingelegde groenten. Het bestaat voornamelijk uit augurken, zilveruitjes en bloemkool en heeft een beetje een zurige smaak. Als je het zelf maakt, kun je natuurlijk lekker zelf kiezen welke groenten je toevoegt.

Wat heb je hiervoor nodig:

  • 300 ml azijn;
  • 200 ml water;
  • 25 g bloem;
  • 30 g Dijon mosterd (of 12.5 g mosterdpoeder);
  • 10 g suiker;
  • 5 g gember (geraspt of fijngehakt);
  • 2.5 g kerriepoeder (kleine tl);
  • 2.5 g kurkuma (kleine tl);
  • 1 el zonnebloemolie;
  • 600 g stevige groenten zoals wortel, bloemkool, pastinaak, etc.*

Verder heb je ook nog steriele weckpotten of andere potten met een schroefdop nodig (totaal circa 1,5 liter).

*Voor Piccalilly kun je allerlei soorten groenten gebruiken. Kook harde groenten zoals wortel, prei, ui, pastinaak, bloemkool, etc. eerst even kort in kokend water (blancheren). Spoel ze vervolgens koud af en laat ze goed uitlekken. Zachte groenten zoals paprika of komkommer hoef je niet eerst te koken. Je kunt ook kruiden toevoegen zoals peterselie of dille.

En zo maak je het:

  1. Meng 100 ml van de azijn met de bloem, mosterd, suiker, gember, kerrie, kurkuma en olie tot een glad papje. Breng vervolgens de rest van de azijn met het water tegen de kook aan en giet het al roerende bij het mosterdpapje. Doe alles terug in de pan en breng het dan aan de kook. Laat het even goed doorkoken en roer het goed door zodat een dikke gebonden saus ontstaat.
  2. Snijd vervolgens de groenten in kleine stukjes en kook ze beetgaar in ruim water waarin 10 g zout per liter water is opgelost. Laat de groenten goed uitlekken en roer dan de groenten door de saus en breng alles aan de kook. Laat het vervolgens nog een minuutje doorkoken.
  3. Vul de schoongemaakte potten tot net onder de rand met de piccalilly en sluit de deksels goed af.
  4. Zet de potjes vervolgens op de kop zodat ze goed vacuüm afsluiten.

Wanneer de potjes goed zijn afgekoeld, kun je er direct van genieten. Bewaar de potjes op een koele, donkere plaats. Als je een potje geopend hebt, dan in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bijgerecht
  • Eke Marien
  • Engels
  • eten
  • gerecht
  • groentensausje
  • koken met kennis
  • piccalilli
  • piccalilly
  • saus
Previous Article
couscous salade halloumi
  • Hoofdgerechten

Couscoussalade met Halloumi

  • 8 december 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
boekenlegger boeken lezen
  • Romans

Hoe ik al lezend de kerstvakantie door ga komen!

  • 22 december 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
gegrilde bloemkool
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Gegrilde bloemkool met tahin & citroen

  • 26 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
rettichsalade
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Knapperige rettichsalade

  • 29 januari 2023
  • Marleen
zonnige salade van aardappel
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Zonnige salade van aardappel!

  • 26 juni 2022
  • Marleen
watermeloen
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Watermeloen fêta salade

  • 12 juni 2022
  • Marleen
courgette
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Recept voor een extra groene salade

  • 20 maart 2022
  • Marleen
gamba
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

My favorite: Gamba met watermeloen!

  • 20 februari 2022
  • Marleen
Oosters recept
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Een voorgerecht met een Oosters tintje!

  • 23 januari 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.