Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
785 Followers
229 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Voor- en Bijgerechten

Zalmrilette met geroosterde tomaat en snijbonen

  • 24 mei 2020
  • Marleen
Zalm-Rilette
Total
2
Shares
0
0
2

Recept zalmrilette met geroosterde tomaat en snijbonen

Om eens een keer iets moois op tafel te zetten, maar zonder dat je er hele aparte ingrediënten voor nodig hebt, kun je dit voorgerecht maken. Dit gerecht met zalm is van Angelique Schmeinck. 

Angelique is overigens  1 van de 2 Nederlandse vrouwelijke meesterchefs, dat is wel echt een mooie prestatie! Zou leuk zijn als er meer vrouwelijke meesterchefs zouden zijn. 

Wat betreft het gerecht, doordat de zalm zacht gegaard wordt in olijfolie, wordt de zalm heel smeuïg en is deze vol van smaak. Het is ook nog eens makkelijk te maken. 

Bereidingstijd 45 minuten

Voor dit voorgerecht van zalm heb je nodig (4 personen):

  • 350 g rauwe zalm zonder vel;
  • 150 ml olijfolie;
  • 6 kleine augurkjes;
  • 1 sjalot;
  • Bieslook;
  • 2 el mayonaise (of voor wat meer frisheid: vervang de helft door yoghurt);
  • 1 el mosterd;
  • 350 g trostomaten;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 1 tl paprikapoeder;
  • 1 el venkelzaadjes;
  • 2 el rode wijnazijn;
  • 4 el olijfolie;
  • 12 snijbonen;
  • eventueel: veldsla.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 70°C. Leg dan de zalm in een kleine ovenschaal, waar deze nagenoeg precies in past;
  2. Bestrooi met een beetje zout en schenk de olijfolie er overheen. De zalm moet bijna onder staan. Voeg eventueel wat extra olie toe, als de zalm nog niet genoeg onder staat;
  3. Zet de zalm nu voor 20-22 minuten in de oven;
  4. Wanneer de zalm in de oven zit, snijd je de augurkjes in dunne plakjes en snijd je de sjalot fijn;
  5. Hak vervolgens de bieslook  in stukjes. Meng dit met de mayonaise en mosterd (en eventueel de yoghurt). Maak de dressing iets dunner met maximaal 3 eetlepels van de olijfolie waarin de zalm gegaard is;
  6. Laat dan de zalm uitlekken op keukenpapier en trek deze met een vork in stukjes;
  7. Meng de zalm met dressing, sjalot en bieslook voorzichtig door elkaar. Hoe langer dit mengsel op elkaar in kan werken, hoe beter de smaak wordt;
  8. Verwarm vervolgens de oven voor op 175°C;
  9. Halveer de tomaten en leg deze in een ovenschaal met de snijkant naar boven;
  10. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes of pers deze uit;
  11. Bestrooi dan de tomatenhelften met de paprikapoeder, venkelzaadjes en de knoflook. Maal er nog wat zout en peper overheen. Besprenkel deze met de wijnazijn en olijfolie;
  12. Rooster de tomaten in de oven voor zo’n 25-30 minuten;
  13. Hou 4 van de tomatenhelften achter voor de garnering en pureer de overige tomaten met het vocht uit de ovenschaal met een staafmixer fijn. Zeef het mengsel, dan krijg je een mooie gladde saus;
  14. Om snijbonen eens een keer wat anders te serveren, maak je met een dunschiller lange repen van de snijbonen. Dus snijd ze niet in de breedte, maar gebruik de lengte van de bonen;
  15. Blancheer vervolgens de repen in zo’n 15 seconden in kokend water met wat zout. Spoel ze daarna direct af met koud water. Zo blijven ze nog mooi groen en knapperig;
  16. Om een mooie presentatie te maken op het bord, maak je gebruik van een ringvorm om de zalm vorm te geven;
  17. Verdeel er eventueel wat veldsla over en leg er een halve tomaat bovenop;
  18. Leg dan de slierten van snijboon er mooi omheen en druppel wat van de tomatensaus er bij;
  19. Eventueel nog wat gemalen peper er overheen en je bent klaar!

Eet smakelijk!

Check ook dit boek van Angelique Schmeinck wat alleen maar positieve reviews krijgt, voor meer inspiratie als je graag culinair kookt!

chicamoms handtekening
Total
2
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 2
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 42 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • 24Kitchen
  • Angelique Schmeink
  • geroosterde tomaat
  • koken
  • rilette
  • snijbonen
  • tomaat
  • voorgerecht
  • zalm
  • zalmrilette
Previous Article
Corona-irritatie-district70-mandje-kat-hond-huisdier
  • Interieur
  • Shoppen

Begint jouw huisdier jou ook irritant te vinden?

  • 19 mei 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Vaderdag-top10-cadeautips-kleineglobetrotter-hemdvoorhem
  • Familie
  • Musthaves

Deze tips zijn toch verrekte handig voor Vaderdag + winactie!

  • 26 mei 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
panna cotta
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Panna cotta van snijbonen met coquilles

  • 17 januari 2021
  • Marleen
gamba's
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Gamba’s met quinoa, witlof & yoghurt

  • 10 januari 2021
  • Marleen
sushi
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Een veelzijdig & feestelijk hapje!

  • 24 december 2020
  • Marleen
geitenkaas
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Salade met geitenkaas & blauwe bessen dressing

  • 13 december 2020
  • Marleen
courgettesoep
LEES VERDER
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Courgettesoep met garnalen

  • 30 augustus 2020
  • Marleen
carpaccio van heilbot
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Lekker genieten met deze carpaccio van heilbot

  • 16 augustus 2020
  • Marleen
mousse van rode biet en geitenkaas
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Mousse van rode biet en geitenkaas

  • 12 juli 2020
  • Marleen
aardappelsalade
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Aardappelsalade met asperges

  • 28 juni 2020
  • Marleen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 16 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 256 weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 187 weergaven
  • Gnocchi van rode biet 173 weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 147 weergaven
  • Mijn top 4 High Wine adresjes in Den Bosch 140 weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Dit is @ilsevanelleswijk & zij heeft een toffe gastblog geschreven voor Chicamoms. Met hele goede tips hoe jij als blogger kan groeien met Pinterest. Link in bio 💜
Deze quote vind ik echt te leuk, en jij? 😃
Zouden leven & dood vrienden van elkaar zijn? Dat is de vraag die ik mezelf stel in mijn laatste blog. Zie link in bio. Heb namelijk een bijzondere week achter de rug. Helaas heb ik nog wat fysiek gedoe maar daar later meer over 💟
To all you ladies out there😀! Because you are a strong woman, Never let anyone put you down, Believe in yourself & Follow your dreams.
Voor jou wens ik een gezond, gelukkig & liefdevol 2021. 🥂🍀
Vandaag is het feest! We sluiten namelijk een heel vervelend jaar af! Omdat we voorlopig nog thuis mogen koken, wil ik voor jou, als thuiskok of culinair lover zijnde, een leuke winactie organiseren. 💜
Chicamoms
© Chicamoms 2020 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.OkPrivacyverklaring