Recept wortelblondies
Pasen staat weer voor de deur en dat betekent in veel gevallen een uitgebreid ontbijt of brunch. Natuurlijk horen daar ook lekkere broodjes bij, maar ook een baksel zoals deze wortelblondies. Het recept is afkomstig uit de Boodschappen. Dit recept bevat geen noten.
In carrot cake zitten vaak ook gehakte noten zoals walnoten, en ook deze kun je prima toevoegen aan dit recept als je dat lekker vindt. Maar ook zonder noten zijn dit heel lekkere blondies. De oven doet het meeste werk, het mixen van de ingrediënten kost maar een kwartiertje. Een mooie schaal om deze blondies op te serveren mag natuurlijk niet ontbreken.
Bereidingstijd: 55 minuten (waarvan 40 minuten in de oven)
Wat heb je nodig voor 9 stuks:
- 125 g boter;
- 150 g lichtbruine basterdsuiker;
- 1 ei;
- 120 g zelfrijzend bakmeel;
- 1 ½ tl speculaaskruiden;
- 100 g geraspte winterpeen;
- 1 eidooier;
- 100 g roomkaas;
- Rasp van de schil van 1 sinaasappel;
- Evt. 50 g gehakte walnoten.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 175°C;
- Bekleed een vierkante vorm in met bakpapier;
- Smelt de boter in een pannetje en klop deze met een mixer samen met de suiker los;
- Voeg vervolgens het ei toe en klop met de mixer tot een egaal mengsel;
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en de speculaaskruiden en roer dit kort door het beslag totdat het een glad beslag is geworden;
- Schep dan de geraspte wortel erdoorheen en verdeel het beslag in de bakvorm;
- Klop de roomkaas los met de eidooier en het sinaasappelrasp;
- Lepel dit mengsel op het beslag en trek een lepel door het beslag voor een swirl;
- Bak vervolgens de wortelblondies in 30-40 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin;
- Laat tenslotte afkoelen en snijd in stukken;
- Je kunt er nog glazuur overheen doen als je wil, maar ze zijn al zoet genoeg van zichzelf.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*