Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Soep

Witlofsoep met blauwschimmelkaas

  • 7 november 2021
  • Marleen
witlofsoep
Total
0
Shares
0
0
0

Recept witlofsoep met blauwschimmelkaas

Witlof kan je op vele manieren bereiden namelijk rauw in salades, gegratineerd uit de oven, gestoofd of je kan er, zoals Heleen nu heeft gedaan, een lekker soepje van maken. Het recept voor deze witlofsoep is afkomstig van 24Kitchen, van chef John Gerdsen. Hij heeft ook een kookboek uitgebracht, over de Franse keuken. Deze soep is heerlijk romig door gebruik te maken van een liaison. Dit is een Franse techniek om soepen romig en fluweelzacht te maken. Officieel heet de soep dan een velouté. Liaison is een mengsel van eigeel en room, wat op het laatste aan de soep wordt toegevoegd. 

Bereidingstijd: ongeveer 35 minuten

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 kg witlof;
  • een ui;
  • 1 teentje knoflook;
  • 1 el boter;
  • 2 el bloem; 
  • 100 ml witte port;
  • 1,5 l groentebouillon;
  • 3 eidooiers;
  • 250 ml room;
  • Peper en zout;
  • 12 plakken gerookt spek;
  • 100 g blauwschimmelkaas;
  • 50 g verse walnoten;
  • Bosje bieslook.

En zo maak je het:

  1. Halveer allereerst de stronkjes witlof en haal de harde kern eruit. Deze is wat bitter van smaak;
  2. Houd een aantal hele blaadjes apart voor de garnering en snijd de rest van de witlof in stukken;
  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook;
  4. Smelt vervolgens de boter in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook samen. Zorg ervoor dat het niet bruin kleurt;
  5. Voeg de bloem toe en bak deze zo’n 2 minuten mee. Dit zorgt straks al voor een deel van de binding van de soep;
  6. Meng dan de witlof door het mengsel en laat het zo’n 5 minuten zachtjes meebakken;
  7. Blus het geheel af met de witte port en voeg de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat het geheel gedurende 10 minuten zachtjes doorkoken;
  8. Bak intussen de plakken spek in een droge koekenpan knapperig en laat ze uitlekken op wat keukenpapier;
  9. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel;
  10. Roer met een garde de eidooiers met de room goed door elkaar;
  11. Zet vervolgens de soep op een laag pitje en zorg dat het niet meer kookt wanneer je de liaison toevoegt;
  12. Voeg de liaison al roerend toe aan de soep. Je ziet gelijk dat de soep een romig uiterlijk krijgt en ook wat dikker wordt. Laat de soep nu niet meer koken!;
  13. Breng de soep op smaak met zout en peper;
  14. Schep dan de soep in de soepkommen. Garneer ze met de achtergehouden witlofblaadjes, spek en walnoten;
  15. Kruimel tenslotte de blauwschimmelkaas er overheen en maak het geheel af met wat fijngesneden bieslook.

Geniet van deze lekkere witlofsoep! Ben je dol op soep, probeer dan ook eens deze uit! 

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • 24Kitchen
  • blauwschimmelkaas
  • John Gerdsen
  • liaison
  • recept
  • soep
  • soep van witlof
  • soepgerecht
  • soeprecept
  • veloute
  • witlof
  • witlofsoep
Previous Article
West Amerika
  • Reizen

Must sees in West Amerika

  • 3 november 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
wijnpakket
  • Wijnen!

Lekker proosten & toosten met deze wijnen!

  • 10 november 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
paprikasoep
LEES VERDER
  • Soep

Gegrilde paprikasoep met kabeljauw & garnalen

  • 18 december 2022
  • Marleen
chowder
LEES VERDER
  • Soep

Romige maischowder met garnalen

  • 6 februari 2022
  • Marleen
cappuccino
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Hoofdgerechten
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Een cappuccino van knolselderij

  • 2 januari 2022
  • Marleen
herfstrecepten
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Onze favoriete herfstrecepten vind je hier!

  • 3 oktober 2021
  • Marleen
zomerse erwtensoep
LEES VERDER
  • Soep

Deze erwtensoep is geschikt voor de zomer!

  • 4 juli 2021
  • Marleen
mosselsoep
LEES VERDER
  • Soep

Mosselsoep met gember & koriander

  • 2 mei 2021
  • Marleen
zuurkool
LEES VERDER
  • Soep

Een lekker zuurkoolsoepje voor jou!

  • 28 februari 2021
  • Marleen
pompoen
LEES VERDER
  • Soep

Pompoen bloemkoolsoep met garnalen

  • 31 januari 2021
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.