Lekker proosten & toosten met deze wijnen!
Proost komt oorspronkelijk van het Latijnse Prosit en het betekent dat je het glas heft op iemands welzijn oftewel goede gezondheid. Dat dit laatste de afgelopen 2 jaar zo’n dubbele betekenis heeft gekregen door Corona, hadden wij van tevoren niet kunnen bedenken.
En proosten doe je toch het liefst met een glas wat gevuld is met iets van goede kwaliteit. Ikzelf kan echt genieten van een goed glas wijn. Zelf drink ik helaas geen witte wijn omdat ik er niet tegen kan, maar dan blijft rosé en mijn allergrootste favoriet rood over.
Vinify
Door Corona ben ik ook meer online gaan bestellen en dat doe ik ook met wijn. Ik vind het erg leuk om nieuwe wijnen te testen, vooral bij al die lekkere gerechten die wij bij Chicamoms maken. En dat doe ik dan vaak door een wijnpakket te bestellen. Via ‘Vinify’ kan je wijnen bestellen van de betere restaurants en wijnbars. Vele hiervan zijn ook favoriet bij sommeliers. En Vinify heeft al meer dan 50 jaar ervaring in het selecteren van de mooiste wijnen zodat jij kan genieten van een lekkere wijn & spijs ervaring. Zo kan je er ook terecht als je een wijnpakket wil bestellen.
Wijnpakket vlees
Zelf heb ik een Vinify wijnpakket voor bij vlees gekozen. In dit wijnpakket zitten zes flessen wijn, van elke soort krijg je er twee. Ik heb er alvast 1 getest en dat is degene die je ook hierboven op de foto ziet staan namelijk een ‘Chateau La Croix Montlabert Saint-Emilion Grand Cru.’ Deze wijn wordt omschreven als een robuuste Bordeaux. Ikzelf vond het een erg toegankelijke wijn, goed en vol van smaak maar niet te zwaar. Je proeft kersen en pruim met een lichte kruidige smaak. Deze wijn past goed bij gebraden vlees maar kan ook prima bij kip of om gewoon zo van te genieten. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe de andere twee wijnen in dit pakket smaken!
Wijnpakket vis
Bij Vinify kan je ook terecht voor een Vinify wijnpakket voor bij de vismaaltijd. Als je hier een wijnpakket besteld, krijg je er ook een leuk receptenboekje bij. Zo hebben ze voor het vismenu drie gerechtjes die bestaan uit een amuse van geroosterde tonijn, avocado en ingelegde tomaat. Een voorgerecht van gamba’s met ingelegde watermeloen, kimchi en sesam en een hoofdgerecht van gebakken kabeljauw, gepofte knolselderij en currysaus. Op volgorde van de gerechtjes adviseert Vinify de volgende drie wijnen: Jean-Luc Colombo Picpoul de Pinet Les Girelles, een Masseria Borgo dei Trulli Ficheto Bianco IGP Puglia en een Bellingham The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc.
In ieder geval ben je met het receptenboekje en de wijnen al helemaal klaar voor de feestdagen. En laten we proosten & toosten op een mooi, gelukkig, gezellig maar vooral gezond 2022. Cin-Cin!
*Dit artikel is mede tot stand gekomen middels een samenwerking
1 comment