Recept watermeloensalade met mozzarella
Een heerlijke zomerse salade is deze watermeloensalade met mozzarella. Je kunt deze ook goed meenemen bij een picknick (neem dan dit gezellige picknickkleed mee) of lekker bij een barbecue. Door de watermeloen in de salade geeft het een lekkere frisse smaak.
In het recept van de Albert Heijn wordt gebruik gemaakt van burrata, maar je kunt hier ook heel goed (buffel)mozzarella voor gebruiken. Burrata is een wat romigere variant van mozzarella, en heeft ook een wat zachtere structuur. Maar in deze salade smaakt mozarella ook goed.
De salade wordt op smaak gebracht met sumak. Dit zijn gemalen gedroogde besjes van de sumak-plant, en de smaak is friszuur en kruidig. Heb je dit niet in huis, kun je ook wat citroenschil raspen over de salade. Dat smaakt niet helemaal hetzelfde uiteraard, maar dit is een prima vervanger.
Deze watermeloensalade met mozzarella staat in een handomdraai op tafel, ook heel fijn om niet te lang in de keuken te hoeven staan bij warm weer!
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- ½ mini watermeloen;
- 5 (Tasty Tom) trostomaten;
- 1 rode ui;
- 300 g mozzarella;
- 1 citroen;
- 1 el gepelde pistachenoten;
- ½ bosje verse munt;
- 1 el olijfolie;
- ½ tl sumak;
- ½ tl grof zeezout
- peper.
En zo maak je het:
- Verhit allereerst een koekenpan en rooster de pistachenoten zonder olie of boter op middelhoogvuur in zo’n 3-5 minuten goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen op een bord en hak de noten grof;
- Snijd de tomaten en het rode vruchtvlees van de meloen in kleine blokjes en doe deze in een kom;
- Pel vervolgens de ui en snijd deze fijn, voeg de uienblokjes toe aan de meloen en tomaat;
- Hak de muntblaadjes grof;
- Pers dan de citroen uit, en meng 2 eetlepels van het sap met de olie en wat peper en zout;
- Vedeel de dressing over de salade en meng het geheel goed door, samen met de muntblaadjes;
- Leg de mozzarella op een schaal en verdeel de salade erover en eromheen;
- Bestrooi tenslotte met de gehakte pistachenoten, sumak en het grove zout.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*