Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
565 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Wasabi tofu met sesamzaad

  • 29 mei 2022
  • Marleen
tofu
Total
9
Shares
0
0
9

Recept wasabi-tofu met sesamzaad

Uit het kookboek ‘de Flexitariër’ van Jo Pratt komt dit recept van wasabi-tofu. Alle recepten in dit kookboek zijn smaakvol en voedzaam waarin groenten de hoofdrol spelen voor de (part-time) vegetariër. Maar het kookboek bevat ook tips om alle gerechten met vlees of vis te maken. In dit geval kun je in plaats van tofu ook biefstuk gebruiken, dat is ook superlekker!

Het kookboek bevat recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner en heeft ook verschillende heerlijke dips en hapjes in het assortiment. Dus voor alle eetmomenten staat er iets lekkers in het boek. En het is ook makkelijk als je een gemengd gezelschap hebt, waarbij er een aantal geen vlees/vis eten, maar je nog steeds een lekker gerecht wil serveren die niet heel erg afwijkt van de rest van het menu.

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 100g diepvrieserwten;
  • 100g gedopte edamame, uit blik of diepvries;
  • 150g radijsjes;
  • 10g ingelegde gember (of meer naar smaak);
  • 1 el geroosterde sesamolie;
  • 1 el pinda-olie (of andere neutrale olie);
  • Sap van 1 limoen;
  • 2 tl sojasaus;
  • 1 tl honing;
  • 450g stevige tofu;
  • 2 tl wasabipasta;
  • 3 el sesamzaad;
  • ½ tl zout;
  • 1 el maismeel.

En zo maak je het:

  1. Blancheer allereerst de diepvrieserwten voor een paar minuten in kokend water, giet af en spoel ze af met koud water zodat ze niet doorgaren en mooi frisgroen blijven;
  2. Snijd de radijsjes in plakjes en de ingelegde gember in reepjes;
  3. Maak een dressing in een kom met de sesamolie, pinda-olie, limoensap, sojasaus en de honing;
  4. Voeg vervolgens de uitgelekte erwtjes, edamame-boontjes, radijsjes en gember-reepjes toe en schep alles door elkaar;
  5. Giet de tofu af en snijd deze in 8 plakken van ongeveer 1 cm dik;
  6. Dep dan de tofu droog met keukenpapier en bestrijk ze aan 1 kant met de wasabi-pasta;
  7. Meng het sesamzaad met het zout en maismeel op een bord;
  8. Druk de plakken tofu in dit mengsel totdat ze helemaal bedekt zijn met het sesam-mais-mengsel;
  9. Verwarm tenslotte wat neutrale olie in een koekenpan en bak de plakken tofu op een middellaag vuur in 2-3 minuten per kant goudbruin.

Serveer de tofu direct met de salade erbij.

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
9
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 9
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • flexitarier
  • Jo Pratt
  • sesamzaad
  • tofu
  • vegetarisch
  • vegetarisch hoofdgerecht
  • wasabi
Previous Article
World Vision
  • Familie
  • Lifestyle
  • PimpjeHart

Dit is Salisa van World Vision!

  • 26 mei 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Overgang
  • Mind & Body

Is dit nu al de overgang?

  • 1 juni 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
gegrilde kipfilet
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gegrilde kipfilet met korianderquinoa

  • 23 april 2023
  • Marleen
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 17 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.5k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.