Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
565 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Voor- en Bijgerechten

Een voorgerecht met een Oosters tintje!

  • 23 januari 2022
  • Marleen
Oosters recept
Total
0
Shares
0
0
0

Recept voorgerecht met gegrilde eendenborst

Nu de feestdagen weer voorbij zijn, wil het niet zeggen dat we geen feestelijke gerechten meer kunnen maken. Nu vond Heleen dit Oosters recept voor een voorgerecht in een oud kookboekje van de Ikea ‘Pittig, pittiger, pittigst’. Het is een makkelijk te maken gerechtje en is een lekkere start van een diner, met een Oosters tintje.  

Bereidingstijd: ongeveer 55 minuten

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 kaneelstokjes;
  • 1 el geraspte gemberwortel;
  • 1 ¼ dl sojasaus;
  • 4 el sake*;
  • 4 el water;
  • 3 el bruine suiker;
  • 1 tl wasabi;
  • 3 eendenborstfilets;
  • 2 lente-uitjes.

*Als je geen sake hebt, kun je dit ook vervangen door droge sherry

En zo maak je het:

  1. Breng allereerst in een pan de sojasaus, sake, water, bruine suiker, gemberwortel en kaneelstokjes aan de kook;
  2. Roer het mengsel tot de suiker is opgelost en laat het op zacht vuur 5 minuten trekken;
  3. Neem vervolgens de pan van het vuur en los de wasabi in het mengsel op en laat het geheel afkoelen, dit is de marinade voor de eendenborstfilets;
  4. Snijd het vel van de eendenborstfilets kruislings in met een scherp mes, zorg ervoor dat je niet in het vlees snijdt, en leg ze in een diepe schaal;
  5. Schenk vervolgens iets meer dan de helft van de marinade over de eendenborstfilets;
  6. Dek de schaal af en laat de eendenborstfilets minimaal 30 minuten in de koelkast marineren;
  7. Leg dan de eendenborstfilets met de velkant naar beneden in een koude koekenpan. Je hoeft geen boter of olie te gebruiken, het vet uit het vel is voldoende om de eendenborstfilets niet aan de pan te laten plakken;
  8. Bak de eendenborstfilets zo’n 8 minuten op de velkant op middelhoog vuur, draai ze vervolgens om en bak aan de andere zijde nog 2-3 minuten;
  9. Haal de eendenborstfilets uit de pan en laat ze onder aluminiumfolie 5-10 minuten rusten. Snijd eendenborstfilets nooit direct, dan gaan alle sappen verloren;
  10. Ondertussen kan je de lente-uitjes in dunne reepjes snijden en verwarm de achtergebleven marinade;
  11. Snijd tenslotte de filets in schuine plakken en verdeel deze over 4 borden. Schenk hierover de warme marinade (of serveer deze in een klein schaaltje ernaast) en bestrooi met de reepjes lente-ui.

Eet smakelijk! Hou jij ook van een Oosters recept of ben jij van een andere keuken?

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • eend
  • eendenborst
  • eendenborstfilet
  • oosters
  • Oosters recept
  • pittig eten
  • voorgerecht
Previous Article
autisme
  • Gast blogger
  • Mind & Body

Ik ben Emma en ik heb autisme

  • 19 januari 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Louder!
  • Fashion
  • Kids

De leukste kinderkleding vind je hier!

  • 29 januari 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
aspergemousse
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Aspergemousse in een glaasje

  • 2 april 2023
  • Marleen
gegrilde bloemkool
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Gegrilde bloemkool met tahin & citroen

  • 26 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
rettichsalade
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Knapperige rettichsalade

  • 29 januari 2023
  • Marleen
zonnige salade van aardappel
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Zonnige salade van aardappel!

  • 26 juni 2022
  • Marleen
watermeloen
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Watermeloen fêta salade

  • 12 juni 2022
  • Marleen
courgette
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Recept voor een extra groene salade

  • 20 maart 2022
  • Marleen
gamba
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

My favorite: Gamba met watermeloen!

  • 20 februari 2022
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 17 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.5k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.