Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
566 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Taartjes & Koekjes

Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen

  • 23 februari 2020
  • Marleen
krentenbollen-broodpudding
Total
9
Shares
0
0
9

Recept broodpudding van krentenbollen

Iedereen heeft wel eens krentenbollen liggen die eigenlijk te droog zijn om nog op te eten. Het is gemakkelijk om deze dan alsnog weg te gooien maar het is nog beter om er een lekker recept van te maken. Juist oud brood leent zich goed voor het maken van broodpudding. In dit recept wordt ook een appel toegevoegd zodat de smaak van de broodpudding net wat frisser zal smaken. 

Broodpudding is het lekkerst als deze warm geserveerd wordt, eventueel met een bolletje vanille-ijs erbij.

Bereidingstijd is ongeveer 90 minuten; (30 minuten voorbereidingstijd en 60 minuten in de oven).

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 3 oude en dus droge krentenbollen*;
  • 1 stevige zoetzure appel;
  • 1 eetlepel citroensap;
  • 30 gram boter;
  • 100 gram suiker;
  • 200 ml melk;
  • 1 eetlepel vanille extract;
  • 3 grote eieren;
  • 1 theelepel kaneelpoeder.

En zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C en vet een ovenschaal in;
  2. Snijd (of scheur) vervolgens de krentenbollen in stukjes van ongeveer 2 cm groot;
  3. Schil de appel en snijd deze in blokjes, besprenkel ze met het citroensap;
  4. Meng dan de brood- en appelblokjes door elkaar en doe deze in de ovenschaal;
  5. Verwarm in een pannetje de boter, suiker, vanille extract, kaneel en melk tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost. Laat het mengsel vervolgens afkoelen tot lauwwarm;
  6. Klop vervolgens de eieren los, meng dit door het lauwe melk-mengsel en giet het in de ovenschaal over de brood en appelstukjes;
  7. Druk met een vork alle broodstukjes onder de vloeistof, anders gaan ze verbranden;
  8. Bak dan de broodpudding voor ongeveer 60 minuten in de oven tot hij gaar en goudbruin is.

Eet smakelijk!

* Mocht je niet in het bezit zijn van oude uitgedroogde krentenbollen, kun je deze ook makkelijk zelf nabootsen: snijd de krentenbollen die je hebt in blokjes van ongeveer 2cm. Leg deze dan in een magnetron-bestendige schaal en zet deze voor 60 seconden in de magnetron. Laat de blokjes vervolgens uitdampen en afkoelen, en herhaal dit proces tot ze uiteindelijk uitgedroogd zijn.

Mocht je vaker willen koken met de ingrediënten die je al in huis hebt en zo weinig mogelijk willen weggooien? Ben je benieuwd welke recepten je nog kunt maken met de restjes die je nog hebt liggen? Check dan eens het boek ‘Instock Cooking’ ‘Geen rare fratsen of onverkrijgbare spullen, de basis voor alle recepten komt immers gewoon uit de supermarkt. Alle conserveertechnieken zijn simpel verwoord; iedereen die boodschappen doet bij de supermarkt kan ermee aan de slag.’ – Jonah Freud in Het Parool 

*Dit bericht bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
9
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 9
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 43 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • bakken
  • broodpudding
  • food waste
  • krentenbollen
  • ovengerecht
  • recept
  • voedselverspilling
Previous Article
films-frederique-srsck
  • Lifestyle

De vrije tijd die ik heb, besteed ik aan mijn kids, films & reizen!

  • 20 februari 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
taartje-ontbijttaartje-ontbijt-Pasen
  • Ontbijt & Lunch

Een feestelijk taartje als ontbijt

  • 29 februari 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
citroen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Een tintje citroen met deze lemon bars!

  • 5 juni 2022
  • Marleen
aardbei
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zoete koek met aardbei!

  • 15 mei 2022
  • Marleen
Love
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Zwijmelen met deze Indiase love cake!

  • 13 februari 2022
  • Marleen
Liefde
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Liefde Madeleines voor jou & je lief!

  • 10 februari 2022
  • Marleen
Sinterklaas
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Speciaal voor Sinterklaas; Pepernotenbrood!

  • 4 december 2021
  • Marleen
bloemkooltaart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bloemkooltaart van Ottolenghi

  • 17 oktober 2021
  • Marleen
gezonde cheesecake
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Een healthy cheesecake voor jou!

  • 19 september 2021
  • Marleen
appeltaart
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Smullen met deze Franse appeltaart

  • 29 augustus 2021
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.2k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.4k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.4k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.1k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.