Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
568 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Borrelhapjes

Versgebakken focaccia brood

  • 28 mei 2023
  • Marleen
focaccia
Total
1
Shares
0
0
1

Recept versgebakken focaccia brood

Focaccia is een heerlijk Italiaans brood, wat je heel makkelijk zelf kunt maken. Ook de toppings op je brood kun je zelf variëren, van klassiek zout en rozemarijn, cherrytomaatjes met basilicum of olijven met feta bijvoorbeeld.

Versgebakken is dit brood het lekkerst, maar je kunt het ook 2-3 dagen bewaren als je het luchtdicht verpakt. Als je het dan alsnog weer wat knapperig wil maken, kun je het besprenkelen met wat water en het gedurende 8 minuten bij 180°C in de oven bakken. 

Het recept van dit heerlijke brood heeft Heleen gevonden op de site van Rutger. Voor dit recept moet je wel even de tijd nemen, want het brooddeeg moet lang rijzen, maar dan heb je ook wat. Je kunt dit brood bij de borrel serveren, of als bijgerecht bij een maaltijd of lekker bij een kop soep.

Bereidingstijd: ongeveer 2,5 uur (waarvan 2 uur rijzen)

Wat heb je nodig: 

  • 500 g bloem;
  • 10 g zout;
  • 7 g gedroogde gist (dit is 1 zakje);
  • 30 ml olijfolie (dit is 2 eetlepels);
  • 240 ml lauwwarm water;
  • Extra olijfolie;
  • Topping naar keuze.

En zo maak je het:

  1. Doe allereerst de bloem, zout, gist, 30 ml olijfolie en het water in de kom van je keukenmachine en meng alles door elkaar. Kneed het vervolgens gedurende 10 minuten in de keukenmachine. Het is een vrij plakkerig deeg, dit is de bedoeling. Voeg vooral geen extra bloem toe;
  2. Vet dan een kom in met wat olijfolie en stort het deeg hierin. Dek af met plastic folie en laat het gedurende 1 uur op een warme en tochtvrije plek rijzen;
  3. Vet een bakvorm van ongeveer 25×35 cm in of bekleed deze met bakpapier;
  4. Stort hierin voorzichtig het gerezen deeg. Probeer hierbij de luchtbellen die in het deeg zitten zoveel mogelijk intact te houden. Rek het deeg voorzichtig uit totdat de vorm helemaal gevuld is;
  5. Bestrijk vervolgens de bovenkant met wat olijfolie en beleg met de topping naar keuze. Heleen heeft hier gekozen voor zeezout flakes en rozemarijn;
  6. Dek het deeg weer voorzichtig af met plastic folie en laat het nogmaals 1 uur rijzen;
  7. Verwarm intussen de oven voor op 220°C;
  8. Druk dan op verschillende plekken kuiltjes in het deeg met je vingertoppen en bak het brood in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten goudbruin en gaar;
  9. Laat tenslotte de focaccia afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 45 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • brood
  • focaccia
  • focaccia brood
  • zelfgebakken brood
Previous Article
hartige cake
  • Borrelhapjes

Hartige cake

  • 21 mei 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Stichting Le Woef
  • Lifestyle

Stichting Le Woef

  • 31 mei 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
maisbrood
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Kruidig maisbrood

  • 23 juli 2023
  • Marleen
kiptapenade
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Ontbijt & Lunch

Turkse kiptapenade

  • 25 juni 2023
  • Marleen
aardbeien
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Geroosterde pita hapjes met aardbeien

  • 18 juni 2023
  • Marleen
hartige cake
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Hartige cake

  • 21 mei 2023
  • Marleen
fetaroom
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Fetaroom met gepofte bietjes

  • 14 mei 2023
  • Marleen
crostini
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Crostini voor de feestdagen

  • 18 december 2022
  • Marleen
gehaktballetjes in teriyaki saus
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Gehaktballetjes in teriyaki saus

  • 4 december 2022
  • Marleen
tortillachips
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Salsa van gegrilde mais met tortilla & avocado!

  • 14 augustus 2022
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 18 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.6k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2.1k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 2.1k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.7k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.6k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.