Recept crumble van zwarte olijven
Deze crumble van zwarte olijven is heerlijk op een (na)zomerse tomatensalade. Maar ook in andere salades of in pasta-gerechten is deze crumble heerlijk. Doordat olijven van nature de umami-smaak hebben, geeft het veel gerechten net even wat extra.
Als je een heerlijke tomatensalade wil maken, gebruik dan goede smaakvolle tomaten en een goede olijfolie. Dat maakt echt een verschil! Ga op zoek naar coeur de boeuf-tomaten, deze zijn sterk geribbeld aan de buitenkant, maar hebben enorm veel smaak.
De crumble van zwarte olijven is heel eenvoudig om te maken eigenlijk, het drogen in de oven kost het meeste tijd. Bewaar de crumble in de schoongewassen glazen pot van de olijven in je keukenkastje.
Het ‘recept’ komt van Eetse. Eetse is een online community van foodies, hobbykoks en culinaire experts die recepten en tips met elkaar delen.
Bereidingstijd: ongeveer 3 uur en 10 minuten (waarvan 3 uur in de oven)
Wat heb je nodig voor de crumble van zwarte olijven:
- 1 potje goede zwarte olijven op pekelbasis, zonder pit.
Voor de tomatensalade voor 4 personen heb je nodig:
- 2-4 vleestomaten of coeur de boeuf tomaten;
- 2 el goede olijfolie;
- 2 tl olijven crumble;
- zoutflakes.
En zo maak je het:
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 90°C;
- Laat ondertussen de olijven uitlekken in een zeef;
- Dep dan de olijven goed droog met keukenpapier;
- Leg de olijven los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en droog ze gedurende 3 uur in het midden van de oven;
- Als de olijven nog niet geheel droog zijn, laat ze dan nog wat langer in de oven drogen;
- Laat de olijven volledig afkoelen;
- Maal dan de gedroogde olijven in een blender of keukenmachine tot crumble, of nog verder tot poeder als je dat liever hebt;
- Bewaar de crumble in het schoongemaakte en droog gemaakte potje van de olijven;
- Snijd dan voor de salade de tomaten in dunne plakken en leg deze op een mooie schaal, bijvoorbeeld deze;
- Sprenkel de olijfolie er overheen;
- Garneer wat de zoutflakes en als laatste de olijven crumble en serveer direct.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*
1 comment