Venkelsoep met rivierkreeftjes
Een heerlijke en frisse soep en kan zowel als lichte maaltijd of als voorgerecht. Deze keer venkelsoep met rivierkreeftjes. Heleen heeft deze soep geprobeerd maar dan met lactosevrije crème fraîche. Het recept kan ook prima zonder crème fraîche maar dan is het vanzelfsprekend wat minder romig van smaak. Deze soep is in een klein half uurtje klaar, dat is ook mooi meegenomen mocht je minder tijd hebben!
Voor 4 personen heb je nodig:
- 2 eetlepels olijfolie;
- 1 kleine ui (gesnipperd);
- 1 aardappel (geschild, in blokjes);
- 2 venkelknollen (in blokjes, loof apart;
- 600 ml visbouillon (van 2 tabletten);
- 200 ml crème fraîche;
- 1 eetlepel dille (gehakt);
- 150 g rivierkreeftjes.
En zo maak je het:
- Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui voor 1-2 minuten. Voeg dan de aardappel en venkelblokjes toe en roerbak deze 2-3 minuten mee;
- Schenk vervolgens de visbouillon erbij en kook het geheel zachtjes voor 14-15 minuten, tot de aardappel en venkel gaar zijn;
- Pureer de soep met een staafmixer wanneer alle groenten gaar zijn;
- Hak intussen het venkelgroen fijn;
- Roer dan het venkelgroen met de helft van de crème fraîche en de helft van de dille door de soep. Warm even door zonder te koken;
- Klop vervolgens de rest van de crème fraîche met de overige dille;
- Verdeel de hete soep over 4 borden en schep een beetje van de dilleroom op de soep;
- Verdeel dan de rivierkreeftjes erover.
Eet smakelijk!
Tip: Mocht je niet zo’n fan zijn van venkel dan kan je deze soep ook maken met knolselderij of pastinaak. Ook kan je de rivierkreeftjes prima vervangen door (Hollandse) garnalen.
Wil je graag vaker soep maken? Dan is dit boek ook echt super handig en leuk om uit te koken!
*Dit artikel bevat een affiliate link*