Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Ingelegde venkel met buikspek

  • 13 oktober 2019
  • Marleen
venkel met buikspek
Total
0
Shares
0
0
0

Recept ingelegde venkel met buikspek

Venkel is een heerlijke frisse groente met een lichte anijs-smaak en erg gezond! Je kunt het op vele verschillende manieren bereiden: koken, roosteren, stoven en bijvoorbeeld als salade. Heleen heeft hier nog iets anders mee gedaan, zij heeft gekozen voor ingelegde venkel.

Voor de ingelegde venkel heb je nodig:

  • 125 ml water;
  • 65ml rijstwijnazijn;
  • 50g kristalsuiker;
  • 5g zeezout;
  • 1el korianderzaad;
  • 1el limoensap;
  • 1 venkelknol.

En zo maak je het:

  1. Meng alle ingrediënten, behalve de venkel, in een kleine pan en breng dit aan de kook tot de suiker volledig is opgelost. Laat het daarna afkoelen.
  2. Snijd vervolgens de venkel in de lengte doormidden en verwijder eventuele verkleurde delen. Schaaf dan deze groente, op een mandoline, tot dunne plakken.
  3. Doe de geschaafde venkel in een vacuümzak en voeg de vloeistof toe. Trek dan vacuüm en leg het 2 uur in de koeling. Tijdens het vacumeren breekt de structuur van de venkel namelijk sneller af, waardoor het lijkt dat het al langer ingemaakt is. Mocht je geen vacuümeer-machine hebben, kun je het bijvoorbeeld ook in een druk-sluit zakje doen en dan de lucht eruit drukken door de zak in een waterbad te houden.
  4. Om er een bijzonder hapje van te maken, heeft Heleen er wat spek bij gemaakt. Dit vergt wel wat voorbereiding aan tijd maar is heel simpel om te maken.

Wat heb je hiervoor nodig:

  • 300ml cola (geen light);
  • 100ml japanse sojasaus;
  • 30ml rijstwijnazijn;
  • 600g speklapjes.

En zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 130°C en meng vervolgens de cola, sojasaus en rijstwijnazijn.
  2. Leg vervolgens de speklapjes in een ovenschaal waar het net in past en giet de marinade erover.
  3. Zet dit in de oven voor 2 uur en laat het afkoelen in de vloeistof.
  4. Snijd dan de speklapjes in plakjes en drapeer ze over de geschaafde venkel.

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • buikspek
  • eat
  • essen
  • fenchel
  • fennel
  • gerecht
  • hoofdgerecht
  • kochen
  • koken
  • recept
  • spek
  • venkel
Previous Article
stoofschotel
  • Hoofdgerechten

Een heerlijke stoofschotel

  • 6 oktober 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
runderlapjes
  • Hoofdgerechten

Runderlapjes met Madeira

  • 20 oktober 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.