Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
785 Followers
229 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Reviews to eat

Op bezoek bij VeggieWorld!

  • 25 maart 2020
  • Marleen
Veggie World-vegan-vegetarisch
Total
10
Shares
0
0
10

Op bezoek bij VeggieWorld

Op 29 februari en 1 maart vond de oudste en grootste Europese beurs voor de vegan lifestyle, ‘VeggieWorld’ plaats. Deze beurs is uiteraard niet alleen voor veganisten maar ook voor vegetariërs, flexitariërs of mensen die gewoon geïnteresseerd zijn om te zien wat je allemaal met plantaardige producten kunt maken. Zo werden er diverse lezingen en kookdemonstraties gegeven. 

Workshops

Heleen ging namens ‘Chicamoms’ op pad en heeft op de beurs 2 kookdemonstraties bijgewoond. De eerste was van ‘Valentina Nelissen’. Zij is danseres, kok en ze geeft kookles. Sinds 5 jaar is Valentina directeur van ‘Deshima en het Kushi Institute of Europe in Amsterdam’, wat zich richt op gezonde leef- en eetwijzen. De ouders van Valentina hebben dit instituut opgericht. 

Misosoep

Tijdens deze workshop heeft ‘Valentina’ een heerlijke misosoep gemaakt, waarvan haar recept terecht is gekomen in het kookboek van Alexander Gershberg.

Gevulde paprika’s

Ook heeft Heleen een workshop bijgewoond van ‘Keren Rubenstein’. Keren is opgegroeid in Israël, een tijd in Amerika gewoond maar woont nu in Nederland. Haar recepten zijn daarom ook beïnvloed door verschillende culturen en gebruiken. Tijdens de demonstratie heft Keren gevulde paprika’s gemaakt. Het gerecht kan ook met gehakt gemaakt worden maar uiteraard werd er tijdens de beurs enkel veganistisch gekookt. Op haar site staan nog meer lekkere gerechten. 

Vega Bossche Bol & Macarons

Tijdens deze beurs werden er ook verschillende nieuwe veganistische producten getoond, zo ook de veganistische Bossche Bol, van My Cakes uit Monster. Uiteraard moest deze wel even door Heleen geproefd worden of deze veganistische versie een klein beetje in de buurt komt van de ‘echte’ Bossche Bol. En voor een veganistische variant was deze zeker niet slecht! Heel bijzonder dat ze soezen kunnen maken zonder ei!

Een andere bijzondere stand was die van ‘Smaakaron’, een bakker uit Groningen die vegan macarons wist te maken met aardappel eiwit.

Vegan Kaas

Daarnaast waren er meerdere stands van veganistische kaasmakers. De bezoekers op de beurs konden stemmen wie de beste Vegan kaas heeft weten te maken. Daarnaast was er ook een jury aanwezig die een oordeel velde over de kazen. Kaasmaker ‘Max&Bien’ uit Amsterdam wist de publieksprijs in de wacht te slepen voor hun blauwader kaas en bij de jury was de brie van ‘Petit Veganne’ uit Frankrijk favoriet. Heleen heeft deze kazen ook geproefd en was er ook zeker over te spreken. De brie is gemaakt op basis van cashewnoot en heeft een romige structuur & smaak van brie. Knap gedaan van deze Franse kaasmakers!

Vegan Wijn

En voor bij de lekkere kaas was er ook veganistische wijn beschikbaar. ‘Granada Wijnen’ was op de beurs met een selectie van hun Spaanse vegetarische en veganistische wijnen. Nooit geweten dat wijn niet vegetarisch/veganistisch was maar de wijnen die Heleen heeft geproefd op de beurs smaakten zeker naar meer! Nelleke & Dick van ‘Granada wijnen’ weten enthousiast te vertellen over hun ervaringen met bijzondere wijnmakers in Spanje. Heleen heeft 2 roden wijnen gekocht om hier een bijzonder gerecht bij te bedenken.

Zepig

Naast alle veganistische eet- en drinkmogelijkheden, waren er ook stands op de beurs met kleding en verzorgingsproducten, waaronder ‘Zepig’. Heleen heeft hier shampoo bars van ‘Helemaal Shea’ gekocht. Dit is een zeepmakerij uit Noord-Holland en maakt biologische en vegan producten met alleen maar natuurlijke ingrediënten.

Heleen heeft op de Vegan beurs een leuke, inspirerende middag gehad en er is een wereld voor ons open gegaan! Omdat ik zelf (echt wel, de kaasliefhebber die ik ben!) ook een stukje brie heb van ‘Petit Veganne’ laat ik jou via Instagram weten wat ik van de smaak vind.

Zou jij brie eten op basis van cashew?

*Dit artikel bevat een affiliate link* 

chicamoms handtekening
Total
10
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 10
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 42 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • alexander gershberg
  • Deshima
  • Granada Wijnen
  • kaas
  • keren rubenstein
  • Max&Bien
  • My Cakes
  • Petit Veganne
  • Smaakaron
  • vegan
  • veganistisch
  • vegetarisch
  • veggieworld
  • wijn
  • Zepig
Previous Article
bolussen-bakken-monkey bread-Zeeuwse
  • Taartjes & Koekjes

Terug naar Zeeland met een knipoog naar de bolussen!

  • 22 maart 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Kip-gebraden-recept-Ottolenghi
  • Hoofdgerechten

Met kip zit je altijd wel goed!

  • 29 maart 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
zoekmachine foodsurfer
LEES VERDER
  • Reviews to eat

Foodsurfer; in 1 klik naar je favoriete restaurant of gerecht!

  • 14 oktober 2018
  • Marleen
high wine-wijn-adres-borrelen
LEES VERDER
  • Reviews to eat

Mijn top 4 High Wine adresjes in Den Bosch

  • 11 augustus 2018
  • Marleen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 16 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 256 weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 187 weergaven
  • Gnocchi van rode biet 173 weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 147 weergaven
  • Mijn top 4 High Wine adresjes in Den Bosch 140 weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Dit is @ilsevanelleswijk & zij heeft een toffe gastblog geschreven voor Chicamoms. Met hele goede tips hoe jij als blogger kan groeien met Pinterest. Link in bio 💜
Deze quote vind ik echt te leuk, en jij? 😃
Zouden leven & dood vrienden van elkaar zijn? Dat is de vraag die ik mezelf stel in mijn laatste blog. Zie link in bio. Heb namelijk een bijzondere week achter de rug. Helaas heb ik nog wat fysiek gedoe maar daar later meer over 💟
To all you ladies out there😀! Because you are a strong woman, Never let anyone put you down, Believe in yourself & Follow your dreams.
Voor jou wens ik een gezond, gelukkig & liefdevol 2021. 🥂🍀
Vandaag is het feest! We sluiten namelijk een heel vervelend jaar af! Omdat we voorlopig nog thuis mogen koken, wil ik voor jou, als thuiskok of culinair lover zijnde, een leuke winactie organiseren. 💜
Chicamoms
© Chicamoms 2020 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.OkPrivacyverklaring