Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Veggie Challenge; pulled mushroom als recept

  • 15 maart 2020
  • Marleen
Veggie Challenge-vegetarisch-pulled mushroom
Total
9
Shares
0
0
9

Vegetarisch recept Pulled Mushroom 

Op 1 maart is de veggie challenge van start gegaan. Dat wil zeggen, een maand lang minder vlees eten, of je kunt er voor kiezen om volledig vegetarisch of veganistisch te gaan eten. Op de link hierboven kan je, bij de site van ‘Proveg’, tips en recepten vinden om meer inspiratie uit te halen. 

Op de site van Simone Denis, vond Heleen een recept voor ‘pulled veggie’ en kwam op het idee om hier een eigen variatie van te maken, deze keer is het een ‘vegan’ gerecht geworden. Alvast een lekkere start om minder vlees te eten! Uiteraard kun je dit ook met andere paddenstoelen maken maar oesterzwammen geven een vlezige structuur. En het gerecht is ook nog eens snel klaar, binnen 20 minuten staat het al op tafel.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 250g oesterzwammen;
  • 3 el ketjap manis;
  • 2 el ketchup;
  • paprikapoeder;
  • gemberpoeder;
  • peper;
  • evt. scheutje azijn;
  • evt. gebakken uitjes.

En zo maak je het:

  1. Maak eerst het sausje;
  2. Meng hiervoor de ketjap, ketchup, paprikapoeder, gemberpoeder en peper door elkaar & voeg eventueel nog een klein scheutje azijn toe;
  3. Scheur dan de oesterzwammen voorzichtig uit elkaar in reepjes, hierdoor krijg je het ‘pulled-effect’;
  4. Verhit vervolgens een scheutje olie in een koekenpan en bak de reepjes oesterzwam bruin. Kies er zelf voor of je ze wat zachter wil houden of wat harder gebakken;
  5. Wanneer de oesterzwammen voldoende gebakken zijn, voeg je de saus toe en warm je het geheel nog even goed door;
  6. Je kunt de ‘pulled mushroom’ op een broodje doen met wat sla, of je kunt het met gekookte rijst en een groene salade eten;
  7. Bestrooi het geheel eventueel met wat gebakken uitjes voor een knapperig effect.

De hele maand maart staat dus in het teken van minder vlees eten. Onlangs heeft de ‘Vegan’ beurs plaats gevonden in Utrecht, waar ‘Chicamoms’ een perskaart voor heeft ontvangen. Heleen ging in naam van ‘Chicamoms’ op pad en binnenkort komt er een blog online wat ze allemaal heeft mogen proeven, het was in ieder geval bijzonder smullen.

Ben je op zoek naar nog meer vegetarische tips? Dit boek laat op een smakelijke wijze 170 ideeën zien met de focus op Italiaans eten.

Voor nu: eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
9
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 9
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • champions
  • koken
  • oesterzwammen
  • paddenstoelen
  • pulled mushroom
  • recept
  • simone denis
  • vegan
  • vegetarisch
  • veggie challenge
Previous Article
The Lemon Kitchen
  • Ondernemen

The Lemon Kitchen; sprankelend & fris met citroen!

  • 11 maart 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
krullen-curly-girl-methode
  • Beauty

Heb jij soms permanent in je haar?

  • 17 maart 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.