Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Taartjes & Koekjes

Vegan frambozentaart voor Valentijn

  • 12 februari 2023
  • Marleen
vegan frambozentaart
Total
0
Shares
0
0
0

Recept vegan frambozentaart voor Valentijn

Op de site van Dalí, genaamd ‘Zonderzooi’ vond Heleen deze vegan frambozentaart. En het is echt een plaatje. Ook gelijk ideaal voor Valentijnsdag, als je jouw geliefde wil verrassen met een lekker taartje.

Deze taart is ook nog eens lactosevrij en glutenvrij. De recepten op de site van Zonderzooi zijn vegetarisch en/of vegan. Ook deelt ze tips voor een gezonde lifestyle. Doordat in dit recept agar agar wordt gebruikt in plaats van gelatine, moet je er wel rekening mee houden dat agar agar een bindkracht van 2-3 dagen heeft, daarna verliest het zijn bindkracht en valt je taart uit elkaar. Dus je moet de taart niet al te lang van te voren maken.

Extra leuk is om voor Valentijn je taart in deze springvorm te maken. 

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten + 3 uur opstijven in de koelkast.

Voor 1 taart (springvorm met doorsnede van  16 tot 20 cm):

  • 185 g dadels;
  • 150 g amandelen;
  • 1 tl kokosolie;
  • 250 ml kokosyoghurt;
  • 100 g (diepvries) frambozen;
  • 1 el ahorn siroop (honing kan ook, maar dan is je taart niet meer vegan);
  • 2 g agar agar;
  • 100 ml water;
  • Handje frambozen en blauwe bessen voor garnering.

En zo maak je het:

  1. Wanneer je diepvriesframbozen gebruikt, laat deze allereerst goed ontdooien;
  2. Laat de dadels 10 minuten zacht worden in warm water;
  3. Doe vervolgens de amandelen in een keukenmachine en mix ze in een paar minuten fijn. Je kunt hier overigens ook amandelmeel voor gebruiken;
  4. Voeg de kokosolie en de geweekte en uitgelekte dadels toe en mix weer tot het een fijngemalen massa is geworden;
  5. Bekleed dan de bodem van de springvorm eventueel met bakpapier, maar vet de vorm niet in;
  6. Verdeel de amandel-dadel-massa over de bodem van de springvorm en druk het aan en strijk het glad met een spatel of lepel en zet deze in de koelkast om op te stijven;
  7. Spoel vervolgens de keukenmachine om  en voeg de frambozen, kokosyoghurt en ahornsiroop toe en mix tot een gladde roze massa;
  8. Doe de agar agar samen met het water in een steelpannetje en breng het zachtjes aan de kook terwijl je continu blijft roeren. Wanneer het dikker wordt, laat je het nog even doorkoken en haal het vervolgens van het vuur. Laat 2 minuten afkoelen;
  9. Voeg dan de frambozen massa langzaam toe aan het agar-agar-mengsel en roer alles goed door elkaar;
  10. Giet de frambozenmassa nu over de bodem in de springvorm en zet minimaal 3 uur in de koelkast om goed op te stijven. Let op: dek de springvorm niet af. Daardoor werkt de agar agar minder goed;
  11. Garneer tenslotte de taart met de frambozen en blauwe bessen en serveer direct.

Eet smakelijk en geniet van jouw Valentijnsdag! 

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • Valentijn
  • Valentijnsdag
  • vegan
  • vegan frambozentaart
  • vegan taart
  • Zonderzooi
Previous Article
biefstuk met groene asperges
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
de beste tips tegen een kater
  • Lifestyle
  • Mind & Body

De beste tips tegen een kater

  • 19 februari 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
mueslirepen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zelfgemaakte mueslirepen

  • 5 maart 2023
  • Marleen
Meringue
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan meringue met kiwi

  • 22 januari 2023
  • Marleen
cruffins
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Cruffins met speculaas

  • 20 november 2022
  • Marleen
appeltaartjes
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Mini appeltaartjes met Napoleon

  • 9 oktober 2022
  • Marleen
citroen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Een tintje citroen met deze lemon bars!

  • 5 juni 2022
  • Marleen
aardbei
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zoete koek met aardbei!

  • 15 mei 2022
  • Marleen
Love
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Zwijmelen met deze Indiase love cake!

  • 13 februari 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.