Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Varkenshaasje gevuld met abrikozen & pistache

  • 11 juli 2021
  • Marleen
varkenshaasje
Total
10
Shares
0
0
10

Recept varkenshaasje gevuld met abrikozen & pistache

Het varkenshaasje is een mals en relatief mager stuk vlees dat zeer divers bereid kan worden. Zo kun je het bereiden op de barbecue, bakken, grillen, marineren en ook vullen.  En dit laatste heeft Heleen gedaan, met een vulling geïnspireerd op het Midden-Oosten, door gebruik te maken van pistachenoten en gedroogde abrikozen.

Het recept is makkelijk om te maken. Als hoofdgerecht is het goed te combineren met gebakken aardappeltjes uit de oven en een frisse salade.

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Voor 4 personen heb je nodig:

  • Twee varkenshaasjes;
  • 2 el olijfolie;
  • 2 sjalotjes;
  • 1 teen knoflook;
  • Een mespunt korianderpoeder (ketoembar);
  • 1 mespunt kaneelpoeder;
  • 1 mespunt gemberpoeder (djahé);
  • 50 g gepelde pistachenoten;
  • 3 el gehakte platte peterselie;
  • 100 g gedroogde abrikozen;
  • 1 el boter;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Doe allereerst de abrikozen in een kommetje en schenk er warm water overheen om ze te wellen;
  2. Snijd de varkenshaasjes in de lengte open tot je ze open kunt klappen tot een lap. Bestrooi ze met zout en peper en laat ze staan tot je ze moet gaan vullen;
  3. Snipper vervolgens de sjalotjes en fruit ze zachtjes aan in 1 el olijfolie in zo’n 5 minuten;
  4. Pers de knoflook uit en voeg het vervolgens samen met de specerijen toe aan de sjalotjes;
  5. Hak dan de pistachenoten fijn en voeg deze toe aan het mengsel in de pan en bak het geheel nog op laag vuur voor enkele minuten;
  6. Schep als laatste de gehakte peterselie toe en breng het mengsel op smaak met zout en peper;
  7. Laat het vervolgens iets afkoelen en verdeel het mengsel over de opengeklapte varkenshaasjes. Leg de gewelde abrikozen er bovenop en vouw het vlees weer dicht;
  8. Je kunt het vlees nu dichtbinden met rolladetouw, maar als je dit niet hebt, kun je ook gebruik maken van cocktailprikkers om het vlees bij elkaar te houden en de vulling niet kan ontsnappen;
  9. Verwarm dan de rest van de olie & boter en braad de varkenshaasjes rondom mooi bruin;
  10. Voeg een paar eetlepels water toe aan de pan en laat het vlees in ongeveer 10 minuten met een deksel half op de pan gaar stoven;
  11. Laat vervolgens het vlees even rusten en snijd het vervolgens in plakken om te serveren.

Heleen vindt een rollade altijd wel lekker en zal dus nog wel vaker een ander recept uitproberen. Geniet in ieder geval van deze!

Meer heerlijke gerechten uit het Midden-Oosten staan in dit mooie kookboek! 

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
10
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 10
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • abrikozen
  • Boodschappen
  • hoofdgerecht
  • koken
  • Midden Oosten
  • pistache
  • recept
  • varkenshaasje
Previous Article
bioscoop
  • Lifestyle

Lekker afkoelen in de bioscoop deze zomer met deze toffe films!

  • 7 juli 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
leren schort
  • HebbeDingetjes
  • Hoofdgerechten
  • Lifestyle

Meer barbecuen met de mannen!

  • 14 juli 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen
couscous
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Supersnelle couscous met tomaat

  • 11 december 2022
  • Marleen
pompoenquiche
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Hartige pompoenquiche

  • 13 november 2022
  • Marleen
biefreepjes
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Oosterse biefreepjes uit de wok

  • 16 oktober 2022
  • Marleen
rotolo
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Italiaanse rotolo

  • 2 oktober 2022
  • Marleen
1 comment
  1. Pingback: Kerstrollade recepten én het verhaal achter dit traditionele kerstgerecht! - Over Yvonne

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.