Recept varkenshaasje gevuld met abrikozen & pistache
Het varkenshaasje is een mals en relatief mager stuk vlees dat zeer divers bereid kan worden. Zo kun je het bereiden op de barbecue, bakken, grillen, marineren en ook vullen. En dit laatste heeft Heleen gedaan, met een vulling geïnspireerd op het Midden-Oosten, door gebruik te maken van pistachenoten en gedroogde abrikozen.
Het recept is makkelijk om te maken. Als hoofdgerecht is het goed te combineren met gebakken aardappeltjes uit de oven en een frisse salade.
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Voor 4 personen heb je nodig:
- Twee varkenshaasjes;
- 2 el olijfolie;
- 2 sjalotjes;
- 1 teen knoflook;
- Een mespunt korianderpoeder (ketoembar);
- 1 mespunt kaneelpoeder;
- 1 mespunt gemberpoeder (djahé);
- 50 g gepelde pistachenoten;
- 3 el gehakte platte peterselie;
- 100 g gedroogde abrikozen;
- 1 el boter;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Doe allereerst de abrikozen in een kommetje en schenk er warm water overheen om ze te wellen;
- Snijd de varkenshaasjes in de lengte open tot je ze open kunt klappen tot een lap. Bestrooi ze met zout en peper en laat ze staan tot je ze moet gaan vullen;
- Snipper vervolgens de sjalotjes en fruit ze zachtjes aan in 1 el olijfolie in zo’n 5 minuten;
- Pers de knoflook uit en voeg het vervolgens samen met de specerijen toe aan de sjalotjes;
- Hak dan de pistachenoten fijn en voeg deze toe aan het mengsel in de pan en bak het geheel nog op laag vuur voor enkele minuten;
- Schep als laatste de gehakte peterselie toe en breng het mengsel op smaak met zout en peper;
- Laat het vervolgens iets afkoelen en verdeel het mengsel over de opengeklapte varkenshaasjes. Leg de gewelde abrikozen er bovenop en vouw het vlees weer dicht;
- Je kunt het vlees nu dichtbinden met rolladetouw, maar als je dit niet hebt, kun je ook gebruik maken van cocktailprikkers om het vlees bij elkaar te houden en de vulling niet kan ontsnappen;
- Verwarm dan de rest van de olie & boter en braad de varkenshaasjes rondom mooi bruin;
- Voeg een paar eetlepels water toe aan de pan en laat het vlees in ongeveer 10 minuten met een deksel half op de pan gaar stoven;
- Laat vervolgens het vlees even rusten en snijd het vervolgens in plakken om te serveren.
Heleen vindt een rollade altijd wel lekker en zal dus nog wel vaker een ander recept uitproberen. Geniet in ieder geval van deze!
Meer heerlijke gerechten uit het Midden-Oosten staan in dit mooie kookboek!
*Dit artikel bevat een affiliate link*
1 comment