Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
563 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Varkenshaasje gevuld met abrikozen & pistache

  • 11 juli 2021
  • Marleen
varkenshaasje
Total
11
Shares
0
0
11

Recept varkenshaasje gevuld met abrikozen & pistache

Het varkenshaasje is een mals en relatief mager stuk vlees dat zeer divers bereid kan worden. Zo kun je het bereiden op de barbecue, bakken, grillen, marineren en ook vullen.  En dit laatste heeft Heleen gedaan, met een vulling geïnspireerd op het Midden-Oosten, door gebruik te maken van pistachenoten en gedroogde abrikozen.

Het recept is makkelijk om te maken. Als hoofdgerecht is het goed te combineren met gebakken aardappeltjes uit de oven en een frisse salade.

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Voor 4 personen heb je nodig:

  • Twee varkenshaasjes;
  • 2 el olijfolie;
  • 2 sjalotjes;
  • 1 teen knoflook;
  • Een mespunt korianderpoeder (ketoembar);
  • 1 mespunt kaneelpoeder;
  • 1 mespunt gemberpoeder (djahé);
  • 50 g gepelde pistachenoten;
  • 3 el gehakte platte peterselie;
  • 100 g gedroogde abrikozen;
  • 1 el boter;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Doe allereerst de abrikozen in een kommetje en schenk er warm water overheen om ze te wellen;
  2. Snijd de varkenshaasjes in de lengte open tot je ze open kunt klappen tot een lap. Bestrooi ze met zout en peper en laat ze staan tot je ze moet gaan vullen;
  3. Snipper vervolgens de sjalotjes en fruit ze zachtjes aan in 1 el olijfolie in zo’n 5 minuten;
  4. Pers de knoflook uit en voeg het vervolgens samen met de specerijen toe aan de sjalotjes;
  5. Hak dan de pistachenoten fijn en voeg deze toe aan het mengsel in de pan en bak het geheel nog op laag vuur voor enkele minuten;
  6. Schep als laatste de gehakte peterselie toe en breng het mengsel op smaak met zout en peper;
  7. Laat het vervolgens iets afkoelen en verdeel het mengsel over de opengeklapte varkenshaasjes. Leg de gewelde abrikozen er bovenop en vouw het vlees weer dicht;
  8. Je kunt het vlees nu dichtbinden met rolladetouw, maar als je dit niet hebt, kun je ook gebruik maken van cocktailprikkers om het vlees bij elkaar te houden en de vulling niet kan ontsnappen;
  9. Verwarm dan de rest van de olie & boter en braad de varkenshaasjes rondom mooi bruin;
  10. Voeg een paar eetlepels water toe aan de pan en laat het vlees in ongeveer 10 minuten met een deksel half op de pan gaar stoven;
  11. Laat vervolgens het vlees even rusten en snijd het vervolgens in plakken om te serveren.

Heleen vindt een rollade altijd wel lekker en zal dus nog wel vaker een ander recept uitproberen. Geniet in ieder geval van deze!

Meer heerlijke gerechten uit het Midden-Oosten staan in dit mooie kookboek! 

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
11
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 11
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 43 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • abrikozen
  • Boodschappen
  • hoofdgerecht
  • koken
  • Midden Oosten
  • pistache
  • recept
  • varkenshaasje
Previous Article
bioscoop
  • Lifestyle

Lekker afkoelen in de bioscoop deze zomer met deze toffe films!

  • 7 juli 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
leren schort
  • HebbeDingetjes
  • Hoofdgerechten
  • Lifestyle

Meer barbecuen met de mannen!

  • 14 juli 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Tortilla's
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tortilla’s a la Mexicana!

  • 8 mei 2022
  • Marleen
chili sin carne
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Lekkere chili sin carne voor jou!

  • 1 mei 2022
  • Marleen
Paddenstoel
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Risotto met een paddenstoeltje erbij!

  • 17 april 2022
  • Marleen
Scandinavische
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Quinoa Scandinavian Style!

  • 30 januari 2022
  • Marleen
rundvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Dit blaadje sla is hot!

  • 16 januari 2022
  • Marleen
cappuccino
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Hoofdgerechten
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Een cappuccino van knolselderij

  • 2 januari 2022
  • Marleen
vegetarische quiche
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Deze vegetarische quiche is om te smullen!

  • 12 december 2021
  • Marleen
zoete aardappel
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Het is weer tijd voor stamppot & deze is wel heel lekker!

  • 24 oktober 2021
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.2k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.3k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.3k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.2k weergaven
  • Zouden leven & dood vrienden van elkaar zijn? 1.1k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.