Recept tortilla’s met gemarineerde kip
Een makkelijke maaltijd met veel smaak is dit recept van Santa Maria. Ze hebben bij Santa Maria de missie om mensen het plezier van eten opnieuw te laten ontdekken en hebben hiervoor op hun site de heerlijkste recepten verzameld. No more boring meals, aldus Santa Maria en dat is gelukt met deze tortilla’s!
Bij dit gerecht maken ze gebruik van de Chipotle sauce, dat geeft een rokerige en pikante smaak. Als je hier geen fan van bent, kun je deze saus ook weglaten. En de limoenblaadjes kun je kopen bij de wat grotere supermarkt, deze liggen vaak in de vriezer. Of anders kun je hiervoor terecht bij een toko.
Je kunt voor dit recept ook kippendijen met bot gebruiken voor nog meer smaak, maar ook met kipdijfilets smaakt deze maaltijd goed. De kooktijd is wel wat langer als je kippendijen met bot gebruikt, hou hier rekening mee. Doordat de kip wordt gegaard in een mengsel van bouillon en Chili saus, trekken deze smaken goed in het kippenvlees.
Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 250g kipdijfilets;
- 1 grote ui;
- 1 el Santa Maria Chili Explosion;
- 100 ml kippenbouillon;
- 60 ml Santa Maria Sweet Chili Sauce;
- 40 ml Santa Maria Chipotle Sauce;
- 6 kaffir limoenblaadjes;
- 60g gemengde sla naar keuze;
- 4 Santa Maria tortilla’s naar keuze;
- Verse koriander.
En zo maak je het:
- Pel allereerst de ui en snijd deze in dunne plakjes;
- Verhit wat olie in een pan en bak de kipdijfilets met de ui tot ze rondom goudbruin zijn;
- Voeg vervolgens de Sweet Chili sauce en de limoenblaadjes toe;
- Giet de bouillon eroverheen en laat het geheel op een zacht vuur sudderen tot het vlees zacht en gaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten (afhankelijk van de grootte van je stukken kip);
- Beleg de tortilla’s met de sla en verdeel de stukjes kip er overheen;
- Maak het geheel af met nog wat Sweet Chili en/of Chipotle Sauce naar smaak en garneer met de verse koriander.
Eet smakelijk & Buenos Dias!