Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Ondernemen

The Lemon Kitchen; sprankelend & fris met citroen!

  • 11 maart 2020
  • Marleen
The Lemon Kitchen
Total
7
Shares
0
0
7

The Lemon Kitchen; sprankelend & fris met citroen!

Kan je iets meer over jezelf vertellen?

Ik ben Jadis van The Lemon Kitchen, 28 jaar en heb onwijs veel liefde voor alles wat met eten te maken heeft; dit heb ik mijn hele leven al! Elke dag lekker eten is elke dag een feestje! Geen dag saai eten voor mij.
Ik heb zelf de middelbare hotelschool gedaan en vervolgens heb ik mijn stages bij verschillende sterrenzaken gelopen. Ik wilde echter meer diepgang en ben toen ‘HBO studie Food Innovation’ gaan doen. In het laatste jaar ben ik een ander afstudeer traject ingegaan om met mijn eigen bedrijf ‘The Lemon Kitchen’ te kunnen afstuderen. Het is een culinaire foodsite met een frisse twist van bio citroen, wat staat voor smaak en kwaliteit. Dit vul ik met eigen recepten, styling & fotografie omdat ik het heel erg leuk vind om een totaal pakketje te creëren. Ik werk en woon in Houten samen met mijn vriend.

In wat voor gezin ben je opgegroeid?

In een heel creatief gezin waarbij mijn ouders op jonge leeftijd uit elkaar zijn gegaan. Ik heb 2 oudere half zussen en een half broertje en zusje. Verder ben ik wel heel hecht met iedereen, ik heb een moeilijke jeugd gehad waar er weinig te besteden viel maar ik ben daar ook sterker door geworden met nu een duidelijk doel in het leven.

Wat is jouw ultieme droom? 

Om wereldwijd mensen te inspireren met mijn visie op dagelijks lekker, vers en sprankelend eten met een frisse touch van bio citroen en andere citrus soorten als basis smaakmaker; wat in sterrenrestaurants heel normaal is maar voor de thuis koks nog niet.

Wat is jouw favoriete gerecht?

Vooral Thaise gerechten (curry’s of pad thai) of Italiaanse gerechten zoals goede citroen risotto, pizza met buffel mozzarella of Burrata.

Waar kan iemand jou voor wakker maken?

Goede meringue (die nog een beetje zacht van binnen is), romige risotto met citroen, frito misto met citroen, burrata met goede olijfolie & citroen, pad thai met nootjes en veel limoen, haha zo veel. Maar vooral hartig.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Voornamelijk koken, boodschappen doen, uit eten gaan, tekenen, schilderen en zingen.

Wie is jouw grote voorbeeld op kookgebied?

Dat is ‘Sergio Herman’ in zijn perfectie en smaakbalans met citrus, ‘Jamie Oliver’ in zijn speelsheid, smaken en structuren, ‘Donna Hay’ met haar frisse stijl en ‘Nigella’ in haar sexy cooking.

Hoe sta jij zelf in het leven?

Redelijk positief en vrolijk, ik ben wel een drukte maker en perfectionistisch ingesteld.

Als jij een beroemdheid zou mogen zijn, wie zou je dan kiezen?

Daar moest ik even over nadenken, ben zelf niet echt een type om fan van iemand te zijn maar kan wel mensen bewonderen. Ik zou wel voor een dag ‘Donna Hay’ willen zijn, kijken hoe ze werkt, wat haar inspireert en hoe ze haar merk regelt. Ik doe alles nu nog alleen en probeer een merk en stijl neer te zetten waar ik in geloof.

Wie zou je absoluut niet willen zijn en waarom niet?

Een bekend persoon die heel veel in de media komt en waar zo veel mensen zich mee bemoeien. Ik ben vrij op mezelf en zou dat een nachtmerrie vinden.

Kan je iets meer vertellen over je beroep/studie?

Ik ben dagelijks bezig met recepten ontwikkelen, smaken bij elkaar bedenken en mijn merk neer te zetten. Daarnaast komt mijn eerste kookboek (informatief) ‘The Lemon Kitchen’ half april uit.

Wat is jouw beste kooktip?

Kook met gevoel, passie en proef continue. Vergeet niet de balans in een gerecht van smaken & structuren en vergeet daarbij ook het frisse element niet.

Met wat voor soort mensen qua karakter/eigenschappen ga jij graag om?

Mensen die gepassioneerd zijn, eerlijk, puur, direct en doelgericht.

Heb je een angst?

Soms dat ik te veel ballen hoog probeer te houden en door draaf in mn perfectionisme. En dan ook te veel van mensen verwacht.

Waar wil je graag nog eens heen op vakantie?

Naar Australië, voor de rustige stijl en alle plekken bezoeken die in het teken staan van genieten met vers & lekker eten. En alle plekken van vooral midden en zuid Italië ontdekken.

Welke eigenschappen vind je niet fijn in een ander?

Luiheid, afspraken niet na komen, half werk leveren, negativiteit, niet open staan om te leren en als men niet eerlijk is.

Nu ben ik wel benieuwd naar de lezer hier, kook jij wel eens met citroen?

*Dit artikel bevat een affiliate link* 

chicamoms handtekening
Total
7
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 7
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • citroen
  • donna hay
  • interview
  • jamie oliver
  • koken
  • kookboek
  • Nigella
  • ondernemen
  • proeven
  • recepten
  • Sergio Herman
  • the lemon kitchen
Previous Article
zuurkool met filets van eendenborst
  • Hoofdgerechten

Zuurkool met filet van eendenborst

  • 8 maart 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Veggie Challenge-vegetarisch-pulled mushroom
  • Hoofdgerechten

Veggie Challenge; pulled mushroom als recept

  • 15 maart 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Just Favorites & Little Favorites
LEES VERDER
  • Fashion
  • Kids
  • Ondernemen

Hippe kleding voor moeder & kind!

  • 1 juli 2022
  • Marleen
elinedevisser goudsmid winactie
LEES VERDER
  • Ondernemen

Chicamoms ontmoet: Goudsmid Eline de Visser + winactie!

  • 1 februari 2019
  • Marleen
liebster award nominatie chicamoms are nominated
LEES VERDER
  • Ondernemen

Liebster award 2018; Nominatie voor de Chicamoms!

  • 19 juni 2018
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.