Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
566 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Tasty Italy: Mosselen op z’n Italiaans

  • 27 februari 2018
  • Marleen
tasty-italy-recept-Italiaans-Mosselen
Total
0
Shares
0
0
0

Recept mosselen op z’n Italiaans

Afgelopen jaar was ik op vakantie in Italië. Nu hou ik enorm van lekker eten en vooral van het pure eten zoals de Italianen dit maken. In Lerici kwamen we op aanraden van een Italiaanse vriendin bij een restaurant terecht, die we anders zonder haar advies nooit hadden gevonden. Supermooi uitzicht op zee en daar hebben we de lekkerste gevulde mosselen ooit gegeten, oftewel ‘Cozze Ripiene’, zoals ze in Italië heten.

We zouden het recept krijgen van de schoonmoeder van deze Italiaanse vriendin, maar dat was nogal lastig qua vertaling. Daardoor ben ik zelf maar op onderzoek uit gegaan. Elke streek in Italië heeft zijn eigen gebruiken en variant van gevulde mosselen. Tenminste, op internet kom je enorm veel verschillende recepten tegen. Het resultaat is niet helemaal hetzelfde als op dat mooie terras aan de Ligurische zee maar kwam toch aardig in de buurt. Nu smaakt het eten op vakantie altijd net iets anders want thuis heb ik geen prachtig uitzicht, altijd zon en het relaxte gevoel van vakantie, tja.

Het recept kost wel wat tijd maar ik beloof je dat het de moeite waard is!

Recept

Wat heb je nodig

  • 2 kg mosselen;
  • een bosje peterselie;
  • een teentje knoflook;
  • 100g geraspte Parmezaanse kaas;
  • 50g Mortadella;
  • 300g gehakt;
  • paneermeel;
  • 1 ei;
  • 1 fles tomatensaus met basilicum;
  • witte wijn;
  • peper en zout.

Zo maak je het

  1. Spoel de mosselen goed af;
  2. Stoom vervolgens de mosselen in de witte wijn totdat de schelpen open gaan;
  3. Giet ze af (bewaar het kookvocht) en laat ze afkoelen;
  4. Haal zo’n 100g mosselvlees uit de schelpen en maal dit in een keukenmachine samen met het gehakt, de Mortadella, Parmezaanse kaas, peper, knoflook en ei tot een gladde maar stevige massa;
  5. Voeg dan eventueel naar smaak nog wat zout toe;
  6. Omdat de mosselen natuurlijk al zilt van zichzelf zijn, en ook de Parmezaanse kaas zout is, hoef je waarschijnlijk niet veel zout toe te voegen;
  7. Vul de geopende schelpen (met mossel) met het gehaktmengsel en druk de schelpen weer iets dicht;
  8. Doe vervolgens de tomatensaus in een grote pan en voeg hier de gevulde mosselen aan toe;
  9. Voeg hier een gedeelte van het mossel-kookvocht aan toe en eventueel nog witte wijn, zodat de mosselen volledig in de saus zitten;
  10. Laat dan de gevulde mosselen zachtjes gaar stoven, dit duurt ongeveer 20-30 minuten;
  11. Vlak voor het serveren kan je er wat verse peterselie overheen doen.

Enne, neem er vooral een lekker glas wijn bij. De Italianen drinken graag witte wijn bij dit gerecht maar als je een voorkeur (zoals ik) voor rode wijn hebt, smaakt dat ook prima!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 43 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • bites
  • bottles
  • fisch
  • hapjes
  • Italiaans
  • kochen
  • koken
  • mosselen
  • muscheln
  • recept
  • rezept
  • snacks
  • tapas
  • urlaub
  • vakantie
  • vis
  • wein
  • wijn
Previous Article
bourgondier-afwegingen-afvallen-lijnen-genieten-eten
  • Bottle & Bites

De afwegingen van een Bourgondiër!

  • 22 februari 2018
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
jij-jezelfzijn-jezelf-uniek-angst-geluk
  • Mind & Body

Jij bent JIJ!

  • 6 maart 2018
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
kipspies
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kipspies met limoen & koriander

  • 19 juni 2022
  • Marleen
tofu
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Wasabi tofu met sesamzaad

  • 29 mei 2022
  • Marleen
miso
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pasta met miso & tomaat

  • 22 mei 2022
  • Marleen
Tortilla's
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tortilla’s a la Mexicana!

  • 8 mei 2022
  • Marleen
chili sin carne
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Lekkere chili sin carne voor jou!

  • 1 mei 2022
  • Marleen
Paddenstoel
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Risotto met een paddenstoeltje erbij!

  • 17 april 2022
  • Marleen
Scandinavische
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Quinoa Scandinavian Style!

  • 30 januari 2022
  • Marleen
rundvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Dit blaadje sla is hot!

  • 16 januari 2022
  • Marleen
1 comment
  1. Heleen schreef:
    27 februari 2018 om 15:14

    Dat klinkt lekker! Ik zal het ook eens proberen :-). Ik hou ook echt van Italiaans eten, heerlijk!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.2k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.4k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.4k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.1k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.