Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Tasty Italy: Mosselen op z’n Italiaans

  • 27 februari 2018
  • Marleen
tasty-italy-recept-Italiaans-Mosselen
Total
0
Shares
0
0
0

Recept mosselen op z’n Italiaans

Afgelopen jaar was ik op vakantie in Italië. Nu hou ik enorm van lekker eten en vooral van het pure eten zoals de Italianen dit maken. In Lerici kwamen we op aanraden van een Italiaanse vriendin bij een restaurant terecht, die we anders zonder haar advies nooit hadden gevonden. Supermooi uitzicht op zee en daar hebben we de lekkerste gevulde mosselen ooit gegeten, oftewel ‘Cozze Ripiene’, zoals ze in Italië heten.

We zouden het recept krijgen van de schoonmoeder van deze Italiaanse vriendin, maar dat was nogal lastig qua vertaling. Daardoor ben ik zelf maar op onderzoek uit gegaan. Elke streek in Italië heeft zijn eigen gebruiken en variant van gevulde mosselen. Tenminste, op internet kom je enorm veel verschillende recepten tegen. Het resultaat is niet helemaal hetzelfde als op dat mooie terras aan de Ligurische zee maar kwam toch aardig in de buurt. Nu smaakt het eten op vakantie altijd net iets anders want thuis heb ik geen prachtig uitzicht, altijd zon en het relaxte gevoel van vakantie, tja.

Het recept kost wel wat tijd maar ik beloof je dat het de moeite waard is!

Recept

Wat heb je nodig

  • 2 kg mosselen;
  • een bosje peterselie;
  • een teentje knoflook;
  • 100g geraspte Parmezaanse kaas;
  • 50g Mortadella;
  • 300g gehakt;
  • paneermeel;
  • 1 ei;
  • 1 fles tomatensaus met basilicum;
  • witte wijn;
  • peper en zout.

Zo maak je het

  1. Spoel de mosselen goed af;
  2. Stoom vervolgens de mosselen in de witte wijn totdat de schelpen open gaan;
  3. Giet ze af (bewaar het kookvocht) en laat ze afkoelen;
  4. Haal zo’n 100g mosselvlees uit de schelpen en maal dit in een keukenmachine samen met het gehakt, de Mortadella, Parmezaanse kaas, peper, knoflook en ei tot een gladde maar stevige massa;
  5. Voeg dan eventueel naar smaak nog wat zout toe;
  6. Omdat de mosselen natuurlijk al zilt van zichzelf zijn, en ook de Parmezaanse kaas zout is, hoef je waarschijnlijk niet veel zout toe te voegen;
  7. Vul de geopende schelpen (met mossel) met het gehaktmengsel en druk de schelpen weer iets dicht;
  8. Doe vervolgens de tomatensaus in een grote pan en voeg hier de gevulde mosselen aan toe;
  9. Voeg hier een gedeelte van het mossel-kookvocht aan toe en eventueel nog witte wijn, zodat de mosselen volledig in de saus zitten;
  10. Laat dan de gevulde mosselen zachtjes gaar stoven, dit duurt ongeveer 20-30 minuten;
  11. Vlak voor het serveren kan je er wat verse peterselie overheen doen.

Enne, neem er vooral een lekker glas wijn bij. De Italianen drinken graag witte wijn bij dit gerecht maar als je een voorkeur (zoals ik) voor rode wijn hebt, smaakt dat ook prima!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 45 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bites
  • bottles
  • fisch
  • hapjes
  • Italiaans
  • kochen
  • koken
  • mosselen
  • muscheln
  • recept
  • rezept
  • snacks
  • tapas
  • urlaub
  • vakantie
  • vis
  • wein
  • wijn
Previous Article
bourgondier-afwegingen-afvallen-lijnen-genieten-eten
  • Bottle & Bites

De afwegingen van een Bourgondiër!

  • 22 februari 2018
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
jij-jezelfzijn-jezelf-uniek-angst-geluk
  • Mind & Body

Jij bent JIJ!

  • 6 maart 2018
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Indiase butter chicken
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Indiase butter chicken

  • 19 november 2023
  • Marleen Jellema
focaccia
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Hoofdgerechten

Focaccia met peer & spekjes

  • 5 november 2023
  • Marleen
omgekeerde pompoentaart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

omgekeerde pompoentaart met blauwe kaas

  • 29 oktober 2023
  • Marleen
rivierkreeftjes
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pasta met rivierkreeftjes

  • 1 oktober 2023
  • Marleen
gehaktballetjes in rode wijn saus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gehaktballetjes in rode wijn saus

  • 10 september 2023
  • Marleen
biefstuk met koffierub
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met koffierub

  • 27 augustus 2023
  • Marleen
tomatengalette
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tomatengalette met noten-kruiden crumble

  • 30 juli 2023
  • Marleen
tagliatelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tagliatelle met sperziebonen & kabeljauw

  • 11 juni 2023
  • Marleen
1 comment
  1. Heleen schreef:
    27 februari 2018 om 15:14

    Dat klinkt lekker! Ik zal het ook eens proberen :-). Ik hou ook echt van Italiaans eten, heerlijk!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 18 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 2.2k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2.1k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.7k weergaven
  • Mijn top 4 High Wine adresjes in Den Bosch 1.7k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.