Recept tagliatelle met sperziebonen & kabeljauw
Een lekkere pasta die snel op tafel staat is deze met sperziebonen en kabeljauw. De pestosaus erbij maakt het een lekkere romige pasta. Dit is een fijne variatie voor een doordeweekse maaltijd, en weer eens wat anders dan ‘standaard’ tomatensaus bij de pasta. Het recept is afkomstig uit de ‘Delicious’.
Je kunt voor dit recept ook de slagroom vervangen door kookroom. Kookroom heeft een lager vetpercentage (meestal 20% vet) dan slagroom (meestal 30-35% vet) en er zit vaak ook wat zetmeel in wat voorkomt dat je saus gaat schiften.
Ben je op zoek naar nog meer lekkere pasta recepten?
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Voor vier personen heb je nodig:
- 400 g verse tagliatelle;
- 400 g sperziebonen;
- 400 g kabeljauwfilet;
- 2 el groene pesto;
- 200 ml houdbare slagroom;
- 2 uien;
- 2 el olijfolie;
- zout en peper;
- Evt. citroensap.
En zo maak je het:
- Snipper allereerst de uien en maak de sperziebonen schoon. Je kunt zelf kiezen of je hele bonen gebruikt of gebroken bonen;
- Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie en fruit de ui in 1 minuut;
- Voeg vervolgens de sperziebonen toe en bak ze al omscheppend in ongeveer 8 minuten beetgaar;
- Roer dan de pesto door de sperziebonen, schenk de kookroom erbij en breng het geheel aan de kook;
- Draai het vuur laag;
- Leg de kabelkauwfilets tussen de bonen en bestrooi ze met zout en peper. Gaar de vis in de saus in zo’n 8 minuten gaar, keer de filets halverwege. Leg geen deksel op de pan, zodat de saus wat kan inkoken;
- Kook intussen de verse tagliatelle volgens de instructies op de verpakking;
- Breng de saus op smaak met nog wat versgemalen peper en eventueel wat citroensap;
- Giet vervolgens de pasta af en verdeel deze over 4 borden;
- Verdeel tenslotte de sperziebonen met pesto erover en leg de kabeljauwfilet er bovenop.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*