Recept taco’s met oesterzwammen
Deze vegetarische taco’s met oesterzwammen hebben veel kleur en smaak en zijn ook nog eens snel klaar! Het recept komt uit de allerhande.
Het lekkerste zijn maistortilla’s, maar tarwetortilla’s kunnen ook heel goed. Wat is nou het verschil tussen taco’s en tortilla’s? Blijkbaar zijn tortilla’s alleen de pannenkoekjes, zodra het een vulling heeft, heet het een taco!
Kun je geen verse jalapeñopeper vinden, in de supermarkt hebben ze ook ingelegde jalapeñopepers, die kun je ook goed gebruiken voor dit gerecht.
Je kunt ook alle onderdelen voor de vulling in schaaltjes op tafel zetten, zodat iedereen naar eigen smaak de tortilla’s kan vullen. Gebruik dan bijvoorbeeld deze mooie set.
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 300 g oesterzwammen;
- 1 el fajita seasoning mix;
- 5 el milde olijfolie;
- 4 sjalotten;
- 1 bos radijsjes;
- 1 limoen;
- 1 verse groene jalapeñopeper;
- 1 el (appel)azijn;
- 15 g verse koriander;
- 3 wortelen (of gebruik een zakje wortel julienne);
- 125 g crème fraîche;
- 200 g cottage cheese;
- 1 tl water;
- 10 maistortilla’s;
- 400 g zwarte bonen in blik;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 190 °C;
- Scheur dan de oesterzwammen in de lengte in reepjes en meng het in een kom met de fajita seasoning mix, 2 el olie en breng het op smaak met peper;
- Vervolgens snijd je 2 sjalotten in halve ringen en verdeel deze met de oesterzwam over een met bakpapier beklede bakplaat;
- Bak de oesterzwammen met de sjalot in 20 minuten in de oven, schep halverwege om.
- Was ondertussen de radijsjes en snijd de radijsjes in partjes en doe deze in een kom;
- Snijd dan de rest van de sjalotten grof en voeg deze toe aan de radijsjes;
- Snijd de jalapeñopeper in dunne plakjes en doe deze ook in de kom met radijsjes en sjalot;
- Meng hier dan de azijn doorheen en zet opzij tot gebruik;
- Boen de limoen, pers de helft uit en snijd de rest van de vrucht in parten;
- Snijd de koriander grof en doe deze in een hoge beker van de staafmixer;
- Voeg dan de crème fraîche en cottage cheese toe en mix met de staafmixer tot een groene saus;
- Verdun de saus met het water en 1 el olie en breng op smaak met wat zout en peper;
- Snijd de wortels in de lengte met de dunschiller in lange linten, of gebruik wortel julienne. Meng voorzichtig met het limoensap en 2 el van de olie;
- Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en hou warm in een schone theedoek;
- Laat de zwarte bonen uitlekken, warm ze 5 minuten op laag vuur op en stamp ze fijn met de pureestamper;
- Besmeer de tortilla’s met de bonenpuree. Beleg met oesterzwam en verdeel de radijs en de wortellinten erover;
- Schep op elke tortilla wat van de koriandercrème en maak af met nog wat extra blaadjes koriander en serveer direct.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*