Recept voor een feestelijk taartje als ontbijt
Voor een bijzonder ontbijt, bij een feestelijke brunch of met Pasen wil je niet zomaar met een schaaltje yoghurt of kwark met fruit en muesli aan komen zetten. Daarom heeft Heleen deze keer een feestelijk ontbijttaartje gemaakt. Deze variant is enkel gezoet met dadels maar je kunt uiteraard ook gezoete kwark gebruiken als je dat liever hebt.
Wat heb je nodig?
- 5 gewelde dadels;
- 1 el water;
- 40 g ongezoete muesli.
Dit was voor de bodem. Nu de ingrediënten voor de rest van het taartje.
- 1 kleine appel;
- 200g magere kwark;
- kaneel;
- 2 blaadjes gelatine;
- 5 el melk.
Zo maak je het:
- Begin met het maken van de bodem. Mix hiervoor de dadels met het water tot een pap, dit doe je met een staafmixer of een keukenmachine;
- Voeg dan de muesli toe en mix nog even door tot het een mooi plakkerig geheel is. Het mag nog best grof zijn, dat is helemaal niet erg;
- Bekleed vervolgens de bodem, van een springvorm van 12cm doorsnede, met een bakpapiertje en doe het mengsel voor de bodem in de vorm;
- Druk deze aan tot er een mooi egale bodem is ontstaan;
- Zet het dan even aan de kant;
- Snijd vervolgens de appel in kleine blokjes en meng deze met kaneel;
- Voeg dan de kwark toe en meng het door elkaar;
- Laat de gelatineblaadjes voor 5 minuten weken in koud water;
- Verwarm dan de melk in een klein pannetje en laat de geweekte gelatine hierop oplossen;
- Als de gelatine goed opgelost is, meng je dit door het kwarkmengsel; roer het goed door elkaar;
- Giet vervolgens de kwark in de springvorm en strijk het glad; als het goed is, is je vorm nu bijna tot aan de bovenkant gevuld;
- Laat het taartje een nacht in de koelkast staan om op te stijven.
En zo heb je op de volgende dag een feestelijk taartje als ontbijt; eet smakelijk!
Heb jij soms ook geen inspiratie voor je ontbijt? In dit boek staan meer dan 60 eenvoudige gezonde recepten die jou de dag goed laten beginnen!
*Dit artikel bevat een affiliate link*