Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Ontbijt & Lunch

Een feestelijk taartje als ontbijt

  • 29 februari 2020
  • Marleen
taartje-ontbijttaartje-ontbijt-Pasen
Total
1
Shares
0
0
1

Recept voor een feestelijk taartje als ontbijt

Voor een bijzonder ontbijt, bij een feestelijke brunch of met Pasen wil je niet zomaar met een schaaltje yoghurt of kwark met fruit en muesli aan komen zetten. Daarom heeft Heleen deze keer een feestelijk ontbijttaartje gemaakt. Deze variant is enkel gezoet met dadels maar je kunt uiteraard ook gezoete kwark gebruiken als je dat liever hebt.

Wat heb je nodig?

  • 5 gewelde dadels;
  • 1 el water;
  • 40 g ongezoete muesli.

Dit was voor de bodem. Nu de ingrediënten voor de rest van het taartje.

  • 1 kleine appel;
  • 200g magere kwark;
  • kaneel;
  • 2 blaadjes gelatine;
  • 5 el melk.

Zo maak je het:

  1. Begin met het maken van de bodem. Mix hiervoor de dadels met het water tot een pap, dit doe je met een staafmixer of een keukenmachine;
  2. Voeg dan de muesli toe en mix nog even door tot het een mooi plakkerig geheel is. Het mag nog best grof zijn, dat is helemaal niet erg;
  3. Bekleed vervolgens de bodem, van een springvorm van 12cm doorsnede, met een bakpapiertje en doe het mengsel voor de bodem in de vorm;
  4. Druk deze aan tot er een mooi egale bodem is ontstaan;
  5. Zet het dan even aan de kant;
  6. Snijd vervolgens de appel in kleine blokjes en meng deze met kaneel;
  7. Voeg dan de kwark toe en meng het door elkaar;
  8. Laat de gelatineblaadjes voor 5 minuten weken in koud water;
  9. Verwarm dan de melk in een klein pannetje en laat de geweekte gelatine hierop oplossen;
  10. Als de gelatine goed opgelost is, meng je dit door het kwarkmengsel; roer het goed door elkaar;
  11. Giet vervolgens de kwark in de springvorm en strijk het glad; als het goed is, is je vorm nu bijna tot aan de bovenkant gevuld;
  12. Laat het taartje een nacht in de koelkast staan om op te stijven.

En zo heb je op de volgende dag een feestelijk taartje als ontbijt; eet smakelijk!

Heb jij soms ook geen inspiratie voor je ontbijt? In dit boek staan meer dan 60 eenvoudige gezonde recepten die jou de dag goed laten beginnen!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • brunch
  • gerecht
  • gezond
  • koken
  • ontbijt
  • ontbijttaartje
  • Paashapje
  • Paaslunch
  • Paasontbijt
  • Pasen
  • recept
  • taartjes
Previous Article
krentenbollen-broodpudding
  • Taartjes & Koekjes

Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen

  • 23 februari 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
creatief-creabyasecondlife-duurzaamheid
  • DIY

Crea by a Second Life!

  • 3 maart 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Challa
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Challa met zwarte tahin

  • 27 november 2022
  • Marleen
pompoenbroodjes
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Pompoenbroodjes

  • 6 november 2022
  • Marleen
herfstig ontbijt
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Herfstig ontbijt met quinoa

  • 30 oktober 2022
  • Marleen
zomerse tosti
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

We gaan nog 1x voor zomers!

  • 18 september 2022
  • Marleen
ontbijtmuffins
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Ontbijtmuffins met banaan & yoghurt

  • 4 september 2022
  • Marleen
bloemkool
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Muffins van bloemkool

  • 3 juli 2022
  • Marleen
mama's
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Voor alle lieve mama’s!

  • 5 mei 2022
  • Marleen
broodbakmachine
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Zelf aan de slag met brood bakken

  • 24 april 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.