Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Taartjes & Koekjes

Smullen met deze Franse appeltaart

  • 29 augustus 2021
  • Marleen
appeltaart
Total
0
Shares
0
0
0

Recept Franse appeltaart

Waar de eerste appeltaart vandaan komt is niet duidelijk, maar er zijn duidelijk verschillen tussen de Nederlandse, Franse, Engelse, Zweedse en Amerikaanse variant van deze taart.

Op de website van Rutger van den Broek heeft Heleen dit recept voor Franse (of Normandische) appeltaart gevonden. Met een smeuige laag frangipane is deze open appeltaart een lekkere afwisseling van de ‘standaard’ Nederlandse variant met rozijnen. Door de appelpartjes een paar minuten in kokend water te leggen, worden ze zachter en kun je ze makkelijker buigen om ze in een mooie ronde vorm in de taart te leggen. Je kunt deze taart zowel warm, lauwwarm als koud eten, net waar je zin in hebt (of hoe lang je kunt wachten met eten).

Bereidingstijd: ongeveer 1 uur en 40 minuten

Wat heb je ervoor nodig:

Voor het deeg

  • 175 gram bloem;
  • 75 gram witte basterdsuiker;
  • 40 gr amandelmeel;
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur;
  • 1 ei;
  • ¼ tl zout.

Voor de vulling

  • 100 gr amandelmeel;
  • 80 gr boter, op kamertemperatuur;
  • 100 gr suiker;
  • 30 gr bloem;
  • 2 eieren;
  • snuf zout;
  • ½ citroen, rasp;
  • 3 á 4 appels.

Verder nodig

  • boter, om in te vetten;
  • bloem, om uit te rollen;
  • 1 el suiker;
  • ½ tl kaneel;
  • 50 gr abrikozenjam.

En zo maak je het:

  1. Doe allereerst alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed het tot een mooi samenhangend deeg. Zodra je een bal van het deeg kunt vormen is het goed, kneed het deeg niet langer dan nodig is. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast;
  2. Verwarm daarna de oven voor op 180 °C;
  3. Vet ondertussen een lage taartvorm, met een doorsnede van ongeveer 25 centimeter, in met boter. Makkelijk is om een vorm te gebruiken met een losse bodem;
  4. Doe voor de vulling het amandelmeel, boter, suiker, bloem, eieren, het zout en de citroenrasp in een kom en mix dit tot een egale massa. Dit is de frangipane vulling;
  5. Schil vervolgens de appels en snijd ze in dunne partjes. Leg de appelpartjes voor enkele minuten in kokend water en laat ze uitlekken;
  6. Kneed het deeg nog kort door en rol dit vervolgens op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 3 à 4 millimeter. Bekleed de bakvorm met het deeg en snijd de randen netjes af;
  7. Verdeel dan de frangipane-vulling over de bodem en bekleed dit vervolgens van buiten naar binnen met de appelpartjes, zodat er een roosvorm ontstaat;
  8. Meng als laatste de suiker met de kaneel en strooi dit over de appels en bak de taart in 40 tot 50 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar;
  9. Haal de taart dan uit de oven en zet op een rooster om af te laten koelen;
  10. Verwarm tenslotte de abrikozenjam kort in een steelpannetje en bestrijk de nog warme Franse appeltaart daarmee voor een mooie glans.

Eet smakelijk. Ikzelf vind trouwens dat de taart ook super mooi is geworden.

Zoals je ziet is Heleen dol op taarten bakken (en ze vindt het ook erg lekker) en ikzelf geef helemaal niks om taart. Ik zal het altijd afslaan want je maakt mij er echt niet blij mee. Ben sowieso niet van het zoet, eet ook bijna nooit een koekje of snoep. Ik ben dan meer van het hartige en kaas is dan ook mega favoriet bij mij. Maar de geur van zelfgebakken appeltaart vind ik dan wel weer heel lekker!

En jij? Ben jij meer van het zoet of hartig of vind je het allebei lekker?

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • appeltaart
  • bakken
  • Franse appeltaart
  • recept
  • recept voor appeltaart
  • Rutger van den broek
  • taart
  • taarten
  • taarten bakken
Previous Article
venkelsalade
  • Voor- en Bijgerechten

Venkelsalade met gegrilde nectarines & halloumi

  • 22 augustus 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
roggebrood
  • Ontbijt & Lunch

Een sandwich met een visje!

  • 5 september 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Meringue
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan meringue met kiwi

  • 22 januari 2023
  • Marleen
cruffins
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Cruffins met speculaas

  • 20 november 2022
  • Marleen
appeltaartjes
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Mini appeltaartjes met Napoleon

  • 9 oktober 2022
  • Marleen
citroen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Een tintje citroen met deze lemon bars!

  • 5 juni 2022
  • Marleen
aardbei
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zoete koek met aardbei!

  • 15 mei 2022
  • Marleen
Love
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Zwijmelen met deze Indiase love cake!

  • 13 februari 2022
  • Marleen
Liefde
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Liefde Madeleines voor jou & je lief!

  • 10 februari 2022
  • Marleen
Sinterklaas
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Speciaal voor Sinterklaas; Pepernotenbrood!

  • 4 december 2021
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.