Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
785 Followers
229 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Taartjes & Koekjes

Vrolijke lentetaart met bloemen

  • 11 mei 2019
  • Marleen
taart bloemen
Total
0
Shares
0
0
0

Recept voor een vrolijke lentetaart met bloemen

Bij een verjaardag hoort taart. Nu was ons mam ‘Marijke’ (de moeder van Marleen) jarig en zij houdt erg van bloemen en dat heeft Heleen als inspiratie gebruikt om deze vrolijke lentetaart te maken.

Voor deze taart heeft Heleen eerst een biscuit gebakken, die als basis dient. Hierbij heeft ze het recept gebruikt van ‘Rutger van den Broek’, die het eerste seizoen van ‘Heel Holland Bakt’ heeft gewonnen. 

Voor een ronde vorm van 24cm doorsnede heb je het volgende nodig:

  • 5 eieren;
  • 150 g suiker;
  • ¼ tl zout;
  • rasp van ½ citroen; 
  • 150 g bloem.

Voorheen gebruikte Heleen altijd een kant-en-klaar biscuitmix, maar met tips van Rutger blijkt het ook super simpel te zijn om het zonder een mix te maken.

Zo maak je het:

Beslag 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  2. Start dan met het beslag. Doe hiervoor de suiker, eieren, zout en citroenrasp in een hittebestendige kom en verwarm deze au-bain-marie. Als het mengsel ongeveer 37 °C is (als je het voelt met je vingers en het niet meer koud aanvoelt, maar ongeveer lichaamstemperatuur is), haal je de kom van de bain-marie en klop je deze verder totdat het mengsel op kamertemperatuur is.
  3. Zeef dan de bloem boven het mengsel en meng dit er voorzichtig doorheen met een spatel. Let hierbij wel op dat het mengsel goed luchtig blijft!
  4. Vet een springvorm in (van 24cm doorsnede) en bedek de bodem met bakpapier, dat vergemakkelijkt na het bakken, om de biscuit netjes uit de vorm te krijgen. Vul de vorm voor ongeveer 2/3 en bak voor ongeveer 25-30 minuten in het midden van de oven.
  5. Check of de biscuit gaar is door met een saté-prikker in de taart te prikken. Komt deze er schoon uit, dan is het gaar. Zo niet, dan nog voor een paar minuutjes terug de oven in.

Taartvulling 

Vervolgens moet de vulling gemaakt worden. Hiervoor heeft Heleen voor de onderste laag sinaasappelmarmelade gemengd met lemon curd. 

Voor de andere laag heeft ze een sinaasappelyoghurtbavarois gemaakt.

Hiervoor heb je nodig:

  • 300g sinaasappelyoghurt (bijvoorbeeld van arla);
  • 4 blaadjes gelatine;
  • 125ml slagroom;
  • eventueel partjes sinaasappel. 
  1. Laat hiervoor de gelatine weken in koud water.
  2. Klop de slagroom stijf en spatel hier voorzichtig de sinaasappelyoghurt doorheen, vervolgens verwarm je de gelatineblaadjes met wat aanhangend water in een klein pannetje tot het gesmolten is en spatel je dit door het room-yoghurt mengsel.
    Als je gebruik maakt van sinaasappelpartjes, kun je deze er nu ook doorheen mengen, en laat de bavarois opstijven in de koelkast voor minimaal 3 uur.
  3. Als de taart goed is afgekoeld, wordt deze in 3 lagen gesneden en gevuld met bovenstaande vullingen.
  4. Vervolgens wordt de taart afgesmeerd met botercrème (250g roomboter op kamertemperatuur luchtig kloppen met 250g poedersuiker).
  5. Zet de taart even in de koelkast zodat de botercrème opstijft.

Topping

Dan is het tijd om de taart te bekleden. Dit kan met fondant of marsepein. Heleen heeft gekozen voor marsepein. 

Omdat het lente is en Marijke dol is op bloemen, heeft Heleen de taart verder versierd met verschillende bloemen. Heleen heeft hiervoor deze mal gebruikt en deze spuitmondjes voor de roosjes van botercrème. 

Daarnaast nog wat eetbare bloemen ter decoratie en voilà!

*Dit artikel bevat een affiliate link* 

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 42 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • bakken
  • cake
  • eetbare bloemen
  • geburtstag
  • jarig
  • kuchen
  • lentetaart
  • recept
  • taart
  • taarten
  • taarten bakken
  • verjaardag
Previous Article
webshop stella jewels
  • Musthaves

Chicamoms spots super leuke webshop ‘Stella Jewels’!

  • 7 mei 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
moederdag
  • Familie

Waarom het voor mij elke dag ‘Moederdag’ is!

  • 12 mei 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
mandarijnen cake
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Het is tijd om te bakken met mandarijnen!

  • 20 december 2020
  • Marleen
appel toffee koekjes
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Gezellig koekjes bakken met je kids!

  • 29 november 2020
  • Marleen
cake-courgette-sinaasappel
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Bakken maar: courgette cake met sinaasappel!

  • 2 augustus 2020
  • Marleen
kaneelbroodjes
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zo kan ook jij Korvapuusti maken!

  • 3 mei 2020
  • Marleen
bolussen-bakken-monkey bread-Zeeuwse
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Terug naar Zeeland met een knipoog naar de bolussen!

  • 22 maart 2020
  • Marleen
krentenbollen-broodpudding
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen

  • 23 februari 2020
  • Marleen
koekjes-bakken-recept-drop-cranberry
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Koekjes met drop & cranberry

  • 26 januari 2020
  • Marleen
cheesecake frambozen swirl
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Cheesecake met frambozen swirl

  • 27 oktober 2019
  • Marleen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 16 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 256 weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 187 weergaven
  • Gnocchi van rode biet 173 weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 147 weergaven
  • Mijn top 4 High Wine adresjes in Den Bosch 140 weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Dit is @ilsevanelleswijk & zij heeft een toffe gastblog geschreven voor Chicamoms. Met hele goede tips hoe jij als blogger kan groeien met Pinterest. Link in bio 💜
Deze quote vind ik echt te leuk, en jij? 😃
Zouden leven & dood vrienden van elkaar zijn? Dat is de vraag die ik mezelf stel in mijn laatste blog. Zie link in bio. Heb namelijk een bijzondere week achter de rug. Helaas heb ik nog wat fysiek gedoe maar daar later meer over 💟
To all you ladies out there😀! Because you are a strong woman, Never let anyone put you down, Believe in yourself & Follow your dreams.
Voor jou wens ik een gezond, gelukkig & liefdevol 2021. 🥂🍀
Vandaag is het feest! We sluiten namelijk een heel vervelend jaar af! Omdat we voorlopig nog thuis mogen koken, wil ik voor jou, als thuiskok of culinair lover zijnde, een leuke winactie organiseren. 💜
Chicamoms
© Chicamoms 2020 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.OkPrivacyverklaring