Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Taartjes & Koekjes

Vrolijke lentetaart met bloemen

  • 11 mei 2019
  • Marleen
taart bloemen
Total
0
Shares
0
0
0

Recept voor een vrolijke lentetaart met bloemen

Bij een verjaardag hoort taart. Nu was ons mam ‘Marijke’ (de moeder van Marleen) jarig en zij houdt erg van bloemen en dat heeft Heleen als inspiratie gebruikt om deze vrolijke lentetaart te maken.

Voor deze taart heeft Heleen eerst een biscuit gebakken, die als basis dient. Hierbij heeft ze het recept gebruikt van ‘Rutger van den Broek’, die het eerste seizoen van ‘Heel Holland Bakt’ heeft gewonnen. 

Voor een ronde vorm van 24cm doorsnede heb je het volgende nodig:

  • 5 eieren;
  • 150 g suiker;
  • ¼ tl zout;
  • rasp van ½ citroen; 
  • 150 g bloem.

Voorheen gebruikte Heleen altijd een kant-en-klaar biscuitmix, maar met tips van Rutger blijkt het ook super simpel te zijn om het zonder een mix te maken.

Zo maak je het:

Beslag 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  2. Start dan met het beslag. Doe hiervoor de suiker, eieren, zout en citroenrasp in een hittebestendige kom en verwarm deze au-bain-marie. Als het mengsel ongeveer 37 °C is (als je het voelt met je vingers en het niet meer koud aanvoelt, maar ongeveer lichaamstemperatuur is), haal je de kom van de bain-marie en klop je deze verder totdat het mengsel op kamertemperatuur is.
  3. Zeef dan de bloem boven het mengsel en meng dit er voorzichtig doorheen met een spatel. Let hierbij wel op dat het mengsel goed luchtig blijft!
  4. Vet een springvorm in (van 24cm doorsnede) en bedek de bodem met bakpapier, dat vergemakkelijkt na het bakken, om de biscuit netjes uit de vorm te krijgen. Vul de vorm voor ongeveer 2/3 en bak voor ongeveer 25-30 minuten in het midden van de oven.
  5. Check of de biscuit gaar is door met een saté-prikker in de taart te prikken. Komt deze er schoon uit, dan is het gaar. Zo niet, dan nog voor een paar minuutjes terug de oven in.

Taartvulling 

Vervolgens moet de vulling gemaakt worden. Hiervoor heeft Heleen voor de onderste laag sinaasappelmarmelade gemengd met lemon curd. 

Voor de andere laag heeft ze een sinaasappelyoghurtbavarois gemaakt.

Hiervoor heb je nodig:

  • 300g sinaasappelyoghurt (bijvoorbeeld van arla);
  • 4 blaadjes gelatine;
  • 125ml slagroom;
  • eventueel partjes sinaasappel. 
  1. Laat hiervoor de gelatine weken in koud water.
  2. Klop de slagroom stijf en spatel hier voorzichtig de sinaasappelyoghurt doorheen, vervolgens verwarm je de gelatineblaadjes met wat aanhangend water in een klein pannetje tot het gesmolten is en spatel je dit door het room-yoghurt mengsel.
    Als je gebruik maakt van sinaasappelpartjes, kun je deze er nu ook doorheen mengen, en laat de bavarois opstijven in de koelkast voor minimaal 3 uur.
  3. Als de taart goed is afgekoeld, wordt deze in 3 lagen gesneden en gevuld met bovenstaande vullingen.
  4. Vervolgens wordt de taart afgesmeerd met botercrème (250g roomboter op kamertemperatuur luchtig kloppen met 250g poedersuiker).
  5. Zet de taart even in de koelkast zodat de botercrème opstijft.

Topping

Dan is het tijd om de taart te bekleden. Dit kan met fondant of marsepein. Heleen heeft gekozen voor marsepein. 

Omdat het lente is en Marijke dol is op bloemen, heeft Heleen de taart verder versierd met verschillende bloemen. Heleen heeft hiervoor deze mal gebruikt en deze spuitmondjes voor de roosjes van botercrème. 

Daarnaast nog wat eetbare bloemen ter decoratie en voilà!

*Dit artikel bevat een affiliate link* 

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bakken
  • cake
  • eetbare bloemen
  • geburtstag
  • jarig
  • kuchen
  • lentetaart
  • recept
  • taart
  • taarten
  • taarten bakken
  • verjaardag
Previous Article
webshop stella jewels
  • Musthaves

Chicamoms spots super leuke webshop ‘Stella Jewels’!

  • 7 mei 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
blauwe bessen crumble cake
  • Taartjes & Koekjes

Blauwe bessen crumble cake

  • 17 mei 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
mueslirepen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zelfgemaakte mueslirepen

  • 5 maart 2023
  • Marleen
vegan frambozentaart
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan frambozentaart voor Valentijn

  • 12 februari 2023
  • Marleen
Meringue
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan meringue met kiwi

  • 22 januari 2023
  • Marleen
cruffins
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Cruffins met speculaas

  • 20 november 2022
  • Marleen
appeltaartjes
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Mini appeltaartjes met Napoleon

  • 9 oktober 2022
  • Marleen
citroen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Een tintje citroen met deze lemon bars!

  • 5 juni 2022
  • Marleen
aardbei
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zoete koek met aardbei!

  • 15 mei 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.