Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen
stoofvlees
Total
1
Shares
0
0
1

Recept stoofvlees met olijven

Op de website van het voedingscentrum staan ook lekkere recepten, waaronder dit stoofvlees met olijven. Stoofvlees is heerlijk op een koude winterdag. Het kost wat tijd om te maken, maar op een druilerige weekenddag een lekker gerecht om te gaan eten. Je kunt natuurlijk ook een grotere portie maken, en invriezen voor op een later moment. Met stoofvlees kan dit prima! Met wat geroosterde aardappels en groenten uit de oven is dit een fijne winterse maaltijd. Nog meer fijne stoof- en ovenschotels vind je hier!

Bereidingstijd: ongeveer 165 minuten

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 500 g runderriblap;
  • 1 ui;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 2 stengels bleekselderij;
  • 4 el vloeibare margarine;
  • 1 el tomatenpuree;
  • 250 ml bouillon;
  • 100 g kerstomaatjes;
  • 10 olijven;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Snijd allereerst de riblap in flinke dobbelstenen;
  2. Spoel de bleekselderij af en snijd deze in boogjes, pel de ui en snipper deze grof en hak de knoflook fijn;
  3. Verhit vervolgens de margarine in een braadpan met dikke bodem en bak hierin het vlees bruin;
  4. Voeg de gesnipperde ui, bleekselderij en knoflook toe aan de pan en bak het even kort mee;
  5. Bak ook de tomatenpuree even kort mee, dit zorgt ervoor dat het zure en bittere er vanaf gaat;
  6. Voeg dan de bouillon toe, leg een deksel op de pan en laat het geheel 2 uur stoven. Roer af en toe om, en zorg ervoor dat het niet droog kookt. Wanneer dit gebeurt, kun je nog wat extra bouillon toevoegen (of gewoon wat water);
  7. Halveer de kerstomaatjes;
  8. Voeg na 2 uur stoven de gehalveerde tomaatjes en olijven toe. Roer het door het stoofmengsel en laat het geheel nog 30 minuten stoven;
  9. Breng het geheel nog eventueel op smaak met wat zout en peper;
  10. Serveer tenslotte met geroosterde groenten en aardappels uit de oven.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • olijven
  • stoofgerecht
  • stoofrecept
  • stoofvlees
Previous Article
hondenmand
  • Interieur
  • Lifestyle

Zo gaat jouw viervoeter echt lekker snoozen!

  • 20 december 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Kaya sieraden
  • Fashion
  • HebbeDingetjes

A girl’s best friend…..

  • 28 december 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
couscous
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Supersnelle couscous met tomaat

  • 11 december 2022
  • Marleen
pompoenquiche
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Hartige pompoenquiche

  • 13 november 2022
  • Marleen
biefreepjes
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Oosterse biefreepjes uit de wok

  • 16 oktober 2022
  • Marleen
rotolo
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Italiaanse rotolo

  • 2 oktober 2022
  • Marleen
ravioli met ricotta
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Deze ravioli met ricotta is om te smullen!

  • 25 september 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.