Recept stoofvlees met olijven
Op de website van het voedingscentrum staan ook lekkere recepten, waaronder dit stoofvlees met olijven. Stoofvlees is heerlijk op een koude winterdag. Het kost wat tijd om te maken, maar op een druilerige weekenddag een lekker gerecht om te gaan eten. Je kunt natuurlijk ook een grotere portie maken, en invriezen voor op een later moment. Met stoofvlees kan dit prima! Met wat geroosterde aardappels en groenten uit de oven is dit een fijne winterse maaltijd. Nog meer fijne stoof- en ovenschotels vind je hier!
Bereidingstijd: ongeveer 165 minuten
Voor 4 personen heb je nodig:
- 500 g runderriblap;
- 1 ui;
- 2 teentjes knoflook;
- 2 stengels bleekselderij;
- 4 el vloeibare margarine;
- 1 el tomatenpuree;
- 250 ml bouillon;
- 100 g kerstomaatjes;
- 10 olijven;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Snijd allereerst de riblap in flinke dobbelstenen;
- Spoel de bleekselderij af en snijd deze in boogjes, pel de ui en snipper deze grof en hak de knoflook fijn;
- Verhit vervolgens de margarine in een braadpan met dikke bodem en bak hierin het vlees bruin;
- Voeg de gesnipperde ui, bleekselderij en knoflook toe aan de pan en bak het even kort mee;
- Bak ook de tomatenpuree even kort mee, dit zorgt ervoor dat het zure en bittere er vanaf gaat;
- Voeg dan de bouillon toe, leg een deksel op de pan en laat het geheel 2 uur stoven. Roer af en toe om, en zorg ervoor dat het niet droog kookt. Wanneer dit gebeurt, kun je nog wat extra bouillon toevoegen (of gewoon wat water);
- Halveer de kerstomaatjes;
- Voeg na 2 uur stoven de gehalveerde tomaatjes en olijven toe. Roer het door het stoofmengsel en laat het geheel nog 30 minuten stoven;
- Breng het geheel nog eventueel op smaak met wat zout en peper;
- Serveer tenslotte met geroosterde groenten en aardappels uit de oven.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*