Recept stamppot van zoete aardappel
In de herfst is het ideaal om allerlei groenten te verwerken in een stamppot. Nu heeft ‘Verstegen’ verschillende kruiden- en specerijenmengsels voor bijzondere stamppotten, zoals met prei, spinazie of zoete aardappel. Verstegen heeft ook mengsels voor de wat meer gangbare stamppotten zoals boerenkool, zuurkool, hutspot en andijvie.
Heleen heeft deze keer de zoete aardappel stamppot geprobeerd. Een ideale maaltijd die binnen een half uur op tafel staat. Deze stamppot heeft naast het zoete van de aardappel ook een lichtzure smaak van de sumak die in de kruidenmix zit en ook wat pittigs door de rucola. Een bijzondere combinatie van smaken! Als je nu niet van de pakjes en zakjes bent, is dit een ideaal kookboek vol bijzondere stamppotten.
En als je nog geen stamppotpan (of soeppan) hebt, dan kan je er altijd nog eentje kopen! Deze is wel heel mooi en schattig roze!
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 1 kg zoete aardappel;
- 85 g rucola;
- 80 g chorizo (of spekblokjes of walnoten voor een vegetarische variant);
- 100 g feta;
- 250 g snoeptomaatjes;
- 150 ml halfvolle melk;
- 1 zakje mix voor stamppot zoete aardappel van Verstegen.
En zo maak je het:
- Schil allereerst de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken;
- Kook ze dan in 15-20 minuten gaar;
- Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak deze in een koekenpan op hoog vuur in 5 minuten krokant. Als je spekjes gebruikt, bak deze dan ook uit. Wanneer je een vegetarische variant gebruikt met walnoten, hak je de walnoten grof;
- Halveer vervolgens de snoeptomaatjes en snijd de rucola fijn;
- Wanneer de zoete aardappels gaar zijn, giet je ze af. Meng ze vervolgens met de kruidenmix en melk en stamp het tot puree. Je kunt zelf kiezen of je het wat grover laat met wat stukjes zoete aardappel, of dat je er een fijne puree van maakt;
- Roer tenslotte de rucola, feta, chorizo en tomaatjes door de puree en meng het goed door elkaar.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat affiliate links*