Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Stamppot van pompoen met hazelnoten

  • 1 december 2019
  • Marleen
stamppot pompoen hazelnoten
Total
9
Shares
0
0
9

Recept stamppot van pompoen met hazelnoten

De winter is het seizoen van de stamppotten. Natuurlijk kan je het hele jaar door stamppot eten maar ik vind de winter hier toch meer geschikt voor. Meestal wordt stamppot met aardappelen gemaakt maar Heleen heeft deze keer gekozen voor een stamppot van pompoen en pastinaak.  Ze heeft hiervoor een maaltijdpakket gebruikt van de Jumbo, hier zie je dat ze verschillende pakketten aanbieden. Super handig en je weet gelijk hoe je het moet maken. Het maaltijdpakket wat Heleen nu heeft gebruikt is voor 3 personen maar ze heeft wat extra groenten toegevoegd om genoeg voor 4 personen te maken. Check dit voor meer lekkere recepten a la stamppot! 

Bereidingstijd: ongeveer 35 minuten

Wat heb je hiervoor nodig (4 personen):

  • 1 flespompoen;
  • 1 zoete aardappel;
  • 3 maal pastinaak;
  • 1 rode ui;
  • 1 teentje knoflook;
  • 1 groentebouillonblokje;
  • 2 takjes tijm;
  • 50g grof gehakte hazelnoten;
  • 75 ml crème fraîche (light);
  • 2 el olijfolie;
  • 200g feta. 

En zo maak je het:

  1. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draden met een eetlepel. Schil de pompoen, zoete aardappel & pastinaak en snijd deze vervolgens in ongeveer even grote stukken. Pel dan de ui, snijd deze in halve ringen en snijd de knoflook fijn.
  2. Doe vervolgens de pompoen, zoete aardappel en pastinaak in een grote pan en doe er zoveel water in dat de groenten net onder staan. Voeg het bouillonblokje toe en kook de groenten in ongeveer 20 minuten gaar.
  3. Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui-ringen en knoflook ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. De ui moet zacht worden maar mag niet donker verkleuren.
  4. Verwarm vervolgens de oven met grill voor op 180 °C.
  5. Verkruimel dan de feta in een ovenschaal, verdeel de tijmblaadjes erover evenals de hazelnootstukjes. Besprenkel het met een klein beetje olijfolie en zet de ovenschaal een paar minuten onder de grill tot de noten licht kleuren.
  6. Giet vervolgens de groenten af, vang het kookvocht op en stamp de groenten fijn, samen met de crème fraîche. Roer er dan de ui-ringen en knoflook doorheen. Indien de stamppot wat smeuïger gemaakt moet worden, kun je nog wat kookvocht toevoegen. Breng vervolgens op smaak met peper.

En ik kan je 1 ding zeggen, deze stamppot is voortaan mijn favoriet. Echt super lekker vooral omdat het een beetje zoet is.

Kookse en eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
9
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 9
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • feta
  • hazelnoten
  • hoofdgerecht
  • jumbo
  • koken
  • pompoen
  • stamppot
  • stamppotrecept
  • winterrecept
Previous Article
salade eendenborst bramen
  • Salades

Salade met eendenborst & bramen

  • 24 november 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
couscous salade halloumi
  • Hoofdgerechten

Couscoussalade met Halloumi

  • 8 december 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen
couscous
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Supersnelle couscous met tomaat

  • 11 december 2022
  • Marleen
pompoenquiche
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Hartige pompoenquiche

  • 13 november 2022
  • Marleen
biefreepjes
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Oosterse biefreepjes uit de wok

  • 16 oktober 2022
  • Marleen
rotolo
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Italiaanse rotolo

  • 2 oktober 2022
  • Marleen
2 comments
  1. Pingback: Stamppot! Wat eet jij vanavond? - Hoofdgerechten - Chicamoms
  2. Pingback: Zoete aardappel; Het is weer tijd voor stamppot - Hoofdgerechten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.