Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Wat eet jij vanavond? Stamppot!

  • 14 maart 2021
  • Marleen
stamppot
Total
10
Shares
0
0
10

Recept kruidenstamppot van knolselderij 

Stamppot is een lekker winters gerecht en het is nog net winter! Door gebruik te maken van de seizoensgroente knolselderij kan deze maaltijd in de winter eigenlijk niet ontbreken. Doordat er frisse kruiden en bosui in is verwerkt, krijgt het toch een frisse smaak.

Daarnaast is de puree, door de mix van knolselderij en aardappel, wat lichter dan wanneer je deze enkel van aardappel maakt. Heleen vond dit recept in de Boodschappen.

Bereidingstijd: ongeveer 3 uur (waarvan ongeveer 2,5 uur stoven)

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 600 g knolselderij, geschild;
  • 400 g kruimige aardappels, geschild;
  • 1 el boter;
  • 50 ml creme fraiche;
  • 1 bosje peterselie;
  • 1 bosje bladselderij;
  • 2 bosjes lente-ui;
  • 600 g runderlappen;
  • 1 tl bloem;
  • 2 el olijfolie;
  • 2 uien;
  • 250 ml runderbouillon;
  • 250 ml rode wijn;
  • 1 laurierblaadje;
  • 2 kruidnagels;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Begin met het maken van het stoofvlees. Bestrooi hiervoor het vlees met zout, peper en de bloem;
  2. Verhit vervolgens de olie in een braadpan en bak hierin het vlees aan beide zijden bruin;
  3. Neem het vlees uit de pan en roer de aanbaksels los;
  4. Snipper dan de uien grof, voeg ze toe aan de braadpan en bak het op laag vuur in 5 minuten bruin;
  5. Leg het vlees terug in de pan en giet de bouillon en rode wijn erbij;
  6. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur laag;
  7. Vervolgens laat je het nog zo’n 5 minuten zonder deksel op de pan koken en voeg dan de laurier en kruidnagel toe (als je de kruidnagel in het laurierblaadje prikt, kun je ze er straks na het stoven makkelijk uit halen);
  8. Laat het vlees dan met deksel op de pan op het laagste vuur in minimaal 2,5 uur gaar stoven. Laat dan de jus nog wat inkoken als het nodig is, zonder deksel op de pan;
  9. Snijd de knolselderij en aardappels in kleine blokjes en kook deze samen in gezouten water gaar in 20 minuten. Giet het af en laat het goed uitlekken;
  10. Voeg dan de boter en creme fraiche toe en stamp het geheel met een pureestamper tot een grove puree. Breng het op smaak met zout en peper;
  11. Hak de kruiden en bosuitjes grof en schep deze 5 minuten voor het serveren door de puree. Zo blijven de groenten nog knapperig;
  12. Serveer tenslotte de stamppot met het stoofvlees en garneer met zilveruitjes en grove mosterd.

Eet smakelijk!

Wil je een keer een koolhydraatarme stamppot proberen, dat kan natuurlijk ook!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
10
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 10
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • Boodschappen
  • knolselderij
  • koken
  • kruidenstamppot
  • recept
  • recept stamppot
  • stamppot
  • stamppot recept
  • stoofvlees
Previous Article
stengels
  • Borrelhapjes

Lekker borrelen met deze zoute stengels

  • 7 maart 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
jasjes
  • Fashion

Spring is in the air dus lekker aan de shop!

  • 17 maart 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.