Recept ovenrisotto met paddenstoelen
Het is nu duidelijk herfst geworden en de kou heeft afgelopen week ook al om het hoekje mogen kijken. Als ik aan de herfst denk, denk ik ook aan paddenstoelen dus vandaag een lekker recept met paddenstoelen.
Op Nu.nl vond Heleen een recept voor risotto uit de oven en dat maakte haar nieuwsgierig, in dit gerecht zitten namelijk maar vijf ingrediënten. En het allerfijnste aan dit recept is, dat je de risotto in de oven zet in plaats van de hele tijd in de pan te blijven roeren, ideaal dus!
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 300g risottorijst;
- 600g gemengde paddenstoelen;
- 800ml groentebouillon;
- 50g Parmezaanse kaas;
- 5 takjes tijm (alleen de blaadjes);
- een klont boter.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 °C en maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in stukken.
- Verhit dan wat olijfolie in een brede ovenbestendige pan of aluminium ovenschaal en bak de paddenstoelen in delen goudbruin. Bewaar vervolgens de paddenstoelen in een kom.
- Voeg dan nog een beetje olijfolie toe aan de pan en bak de risotto een paar minuten zachtjes aan, totdat alle korrels glazig zijn.
- Vervolgens voeg je de gebakken paddenstoelen, tijm en 700ml van de bouillon toe. Maal er flink wat peper overheen en schep goed om.
- Plaats dan de pan voor 30 minuten in het midden van de oven.
- Roer er vervolgens de Parmezaanse kaas door met een flinke klont boter en giet nog een extra scheutje bouillon toe, mocht de risotto wat droog lijken.
- Zet de risotto nog ongeveer 10 minuten terug in de oven tot het gaar en smeuïg is.
- Verdeel dan de risotto over de borden en garneer met extra tijmblaadjes en eventueel wat extra Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Ben jij een echte fan van risotto? En heb je wel eens risotto gemaakt in de oven? Ik ben benieuwd wat jij van dit recept vindt en of je nu fan bent van ovenrisotto in plaats van uit de pan!