Recept super easy zelfgemaakt frambozen sorbetijs
Met warm weer is een ijsje lekker verfrissend. Je kunt hiervoor naar een goede ijssalon gaan, maar het is ook een leuk idee om het eens zelf te maken. Ook zonder ijsmachine kun je dit sorbetijs uit de Allerhande heel makkelijk zelf maken. Het is zelfs last-minute te maken want binnen 5 minuten kun je hier al van genieten.
Je kunt in plaats van frambozen ook ander diepvriesfruit gebruiken. Ideaal als nagerecht na een zomerse barbecue, of natuurlijk tussendoor. Doordat er een lepel lemon curd aan toegevoegd wordt, geeft het een extra frisse smaak. Als je zoet zomerfruit gebruikt, kun je er ook voor kiezen om geen suiker toe te voegen, of naar smaak. Met dit recept kun je alle kanten op en heb je binnen no time een heerlijk ijsje om van te genieten!
Bereidingstijd: 5 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 250g diepvriesframbozen (of ander diepvriesfruit wat je lekker vindt);
- 1 el lemon curd;
- 1 el poedersuiker;
- 2 el heet water (eventueel nog wat extra).
En zo maak je het:
- Meng het diepvriesfruit allereerst met de 2 el heet water in een blender of keukenmachine, samen met de lemon curd en de poedersuiker;
- Mix het geheel in 2 minuten tot een glad mengsel;
- Is het nog wat te korrelig? Voeg dan nog wat extra heet water toe en meng opnieuw totdat het mooi glad ijs is geworden;
- Serveer tenslotte direct met wat vers fruit en eventueel met wat lobbig geklopte slagroom.
Eet smakelijk & geniet van de zomer! Ben je nu een echte ijsfan? Dan is het eens goed om dit IJS boek te checken. Marleen schrijft hier recepten voor roomijs, sorbetijs en ijslollies maar wel de meest bijzondere varianten. Wat denk je van spicy honingijs met perzik en merengue of munt & granaatappel? Lekker genieten!
Mocht je nog wat ijs over hebben, kun je dit in een afgesloten diepvriesbakje bewaren in de vriezer. Wanneer je dit opnieuw wil gebruiken, kun je er met een warme ijslepel bolletjes van scheppen of je kunt het weer even opnieuw in de blender mixen tot het weer een glad mengsel wordt.
*Dit artikel bevat een affiliate link*
1 comment