Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Borrelhapjes

Soesjes van kaas als borrelhapje!

  • 10 januari 2020
  • Marleen
borrelhapjes-borrelhapje-soesjes-hartig-kaas
Total
0
Shares
0
0
0

Recept voor soesjes van kaas als borrelhapje

Soesjes kunnen zowel zoet als hartig gemaakt worden. Heleen heeft als borrelhapje hartige soesjes van kaas gemaakt, volgens een recept uit het kookboek  ‘Het borrelhapjes bakboek’ van Laura Kieft.

Bereidingstijd ongeveer 30 minuten (exclusief vullen).

Voor ongeveer 40 kleine soesjes heb je nodig:

  • 100g boter;
  • 100g melk;
  • 100g water;
  • 100g bloem;
  • 4 eieren;
  • snuf zout;
  • 50g geraspte oude kaas.

En zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe de boter, melk, water en zout in een pannetje, laat de boter smelten en breng het mengsel aan de kook.
  3. Wanneer het kookt, voeg je de bloem toe en roer je met een houten lepel totdat het een gladde deegbal wordt, die van de bodem loskomt.
  4. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen. Als het nog te heet is wanneer je de eieren toevoegt, loop je het risico dat de eieren gaan stollen.
  5. Als het deeg voldoende is afgekoeld, roer je de eieren een voor een door het deeg. Voeg pas het volgende ei toe als het volledig is opgenomen. Het lijkt misschien dat het deeg gaat schiften maar als je flink doorroert, merk je dat het deeg weer een mooie egale massa wordt.
  6. Roer dan als laatste de geraspte kaas door het mengsel.
  7. Doe het mengsel vervolgens in een spuitzak en spuit het deeg in toefjes op een, met bakpapier beklede, bakplaat. Zorg er wel voor dat er voldoende tussenruimte zit tussen de soesjes want ze zetten uit in de oven en zo voorkom je dat ze tegen elkaar aan gebakken worden.
  8. Maak dan je vinger nat en druk de puntjes op de soesjes plat zodat ze niet verbranden in de oven.
  9. Strooi er eventueel nog een beetje geraspte kaas overheen, dit geeft een mooi effect.
  10. Bak vervolgens de soesjes zo’n 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
  11. Laat ze dan afkoelen en vul de soesjes. Dit kun je doen door met een spuitzak, met klein spuitmondje, aan de onderkant te vullen of door het kapje van de bovenkant af te snijden en ze als bakjes te vullen.
  12. Je kunt de soesjes vullen met wat je wenst, bijvoorbeeld met monchou losgeroerd met olijventapenade of een kruidenroomkaas.

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • borrelhapje
  • borrelhapjes
  • hartig
  • kaas
  • Laura Kieft
  • soesjes
Previous Article
thewatchnow-leef-leveninhetnu-genieten-horloge
  • Fashion
  • Mind & Body

Rem erop & waarom het zo belangrijk is om in het nu te leven!

  • 9 januari 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
afscheid-opa-kleinkinderen-familie-overlijden-laatste woorden-gedicht
  • Familie

Afscheid; Dit zijn de laatste woorden van de kleinkinderen

  • 17 januari 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
crostini
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Crostini voor de feestdagen

  • 18 december 2022
  • Marleen
gehaktballetjes in teriyaki saus
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Gehaktballetjes in teriyaki saus

  • 4 december 2022
  • Marleen
tortillachips
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Salsa van gegrilde mais met tortilla & avocado!

  • 14 augustus 2022
  • Marleen
scones
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Scones van zoete aardappel

  • 21 november 2021
  • Marleen
Halloween-avond
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen

Ben jij stil als het de avond is van Halloween?

  • 30 oktober 2021
  • Marleen
dumplings
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Hoofdgerechten

Vakantietijd met deze Oekraïense dumplings

  • 25 juli 2021
  • Marleen
airfryer
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Een snel hapje met de Airfryer; omdat het kan!

  • 25 april 2021
  • Marleen
stengels
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Lekker borrelen met deze zoute stengels

  • 7 maart 2021
  • Marleen
3 comments
  1. Nicole Orriëns schreef:
    29 januari 2020 om 13:57

    Wat grappig dat je soesjes kunt maken van kaas! Dat had ik echt nooit verwacht!

    Beantwoorden
    1. Marleen schreef:
      29 januari 2020 om 16:43

      Ja leuk he?! 🙂

      Beantwoorden
  2. Mandy schreef:
    1 februari 2020 om 19:15

    Oh dit klinkt heerlijk! Ik ben dol op kaas. Zal even kijken of ik er binnenkort tijd voor heb 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.