Recept shiitake met garnalen
Hoe was jouw kerst? Ik heb twee dagen uitgebreid gekookt en zal deze gerechten hier binnenkort ook delen. Als je slim bent, en je vindt ze zelf ook lekker, kan je de recepten hiervan vast opslaan voor de volgende kerst. Heb je tegen die tijd in ieder geval geen recept keuze stress!
Na de feestdagen vind ik het zelf altijd extra fijn om light te koken en dus te kiezen voor een makkelijke en gezonde maaltijd. Heb nu gekozen voor een recept met shiitake en garnalen. En doordat er zilvervliesrijst wordt gebruikt, ben je sneller verzadigd. De koolhydraten uit zilvervliesrijst worden in het bloed minder snel omgezet naar suiker dan de koolhydraten uit niet-volkoren producten. Hierdoor heb je na het eten ook minder snel een hongergevoel.
Bovendien is dit een gerecht dat je in 20 minuten op tafel hebt staan. En dat is ook mooi meegenomen, zeker als je met kerst uitgebreid in de keuken hebt gestaan.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 2 el olie;
- 1 bosje lente-ui;
- Stengel citroengras;
- 150 g shiitake paddenstoelen;
- 300 g zilvervliesrijst;
- 450 ml groentebouillon of visbouillon;
- 250 g grote garnalen;
- Eventueel 1 el boter;
- Handje koriander.
En zo maak je het:
- Snijd allereerst de stengel citroengras in 3 stukken en kneus de stengel een beetje, dan komen de smaken beter tot stand;
- Snijd dan de paddenstoelen in plakjes en de lente-uitjes in ringetjes;
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak hierin de bosui met citroengras en paddenstoelen kort aan op een lage stand. Voeg de rijst toe en roerbak kort mee;
- Giet vervolgens de bouillon erbij en breng het geheel al roerend aan de kook;
- Leg een deksel op de pan en voeg na ongeveer 5 minuten de garnalen toe. Laat afgedekt nog 5 minuten koken;
- Roer aan het einde eventueel de boter door de rijst;
- Serveer het gerecht tenslotte in kommen en bestrooi met koriander naar smaak.
Eet smakelijk!
Voor nog meer makkelijke gerechten, zou je dit boek kunnen bestellen. En het fijne aan dit boek is dat zakjes en pakjes overbodig zijn dus lekker vers!
*Dit artikel bevat een affiliate link*
