Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Scones van zoete aardappel

  • 21 november 2021
  • Marleen
scones
Total
0
Shares
0
0
0

Recept scones van zoete aardappel

Bij het horen van scones denk je al snel aan de zoete kleine broodjes die bij de high tea (of afternoon tea genoemd in Engeland) geserveerd worden met wat geklopte slagroom en jam. Ze komen oorspronkelijk uit Schotland, maar zijn inmiddels over de hele wereld bekend.

Maar scones zijn niet enkel zoete broodjes, je kunt er ook een hartige variant van maken zoals Heleen heeft gedaan met deze scones van zoete aardappel. Het recept is afkomstig uit de Boodschappen en kan je gebruiken als hapje bij een brunch of bijvoorbeeld als voorgerecht bij een feestelijk diner. Scones zijn niet moeilijk om te maken en zijn snel klaar. Versgebakken zijn ze het lekkerst, maar even opnieuw opgewarmd in de oven zijn ze ook heerlijk!

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten

Wat heb je ervoor nodig (voor zo’n 8 stuks, afhankelijk van de grootte)

  • 150 g zoete aardappel;
  • 150 g zelfrijzend bakmeel;
  • 2 tl bakpoeder;
  • Snuf nootmuskaat;
  • 1 tl gedroogde rozemarijn;
  • 150 ml melk;
  • 50 g gezouten boter;
  • 100 g cheddarkaas;
  • 4 takjes verse tijm;
  • 100 ml slagroom;
  • 1 el boter;
  • 2 sjalotjes;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 400 g gemengde paddenstoelen naar keuze;
  • 100 ml plantaardige olie;
  • Verse peterselie, oregano of salie;
  • Zout en peper.

En zo maak je ze:

  1. Schil allereerst de zoete aardappel en snijd het in blokjes. Kook de zoete aardappel in zo’n 10 minuten gaar in water met wat zout. Giet de aardappelblokjes af, pureer ze en laat het geheel afkoelen;
  2. Zeef intussen het bakmeel met het bakpoeder en voeg versgemalen peper, nootmuskaat en de gedroogde rozemarijn toe;
  3. Smelt de boter en klop deze in een kom met de melk door elkaar en voeg de aardappelpuree toe;
  4. Voeg vervolgens het gekruide bakmeel toe en kneed het tot een soepel deeg. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg wat te nat is;
  5. Verwarm de oven voor op 220 °C;
  6. Rol dan het deeg uit tot een lap van 1,5 cm dik en steek er 8 cirkels uit. De rest van het deeg kun je weer opnieuw licht kneden en opnieuw uitrollen totdat het op is;
  7. Snijd de cheddarkaas in 8 blokjes;
  8. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en druk in elke scone een blokje kaas;
  9. Verdeel er vervolgens nog wat verse tijm over en bak de scones in zo’n 15 minuten gaar en goudbruin.

En voor de garnering: 

  1. Snijd allereerst de sjalotten in ringen of partjes en snijd de paddenstoelen in stukken;
  2. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten in een paar minuten op een laag vuur;
  3. Voeg vervolgens de geperste knoflook en gesneden paddenstoelen toe en bak het geheel een paar minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en versgemalen peper;
  4. Frituur als laatste de peterselie, oregano of salieblaadjes kort in de olie en laat ze uitlekken op wat keukenpapier;
  5. Klop dan de slagroom lobbig met wat zout;
  6. Leg op elk bord 1 of 2 scones (afhankelijk van de grootte) en leg de gebakken paddenstoelen en sjalotten er om heen;
  7. Lepel tenslotte een beetje slagroom er overheen en garneer met de gefrituurde kruiden.

Eet smakelijk!

Ben je fan van zoete aardappel? Dan kan je er nog zo veel meer van maken! 

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • Boodschappen
  • borrelhapje
  • feestdagen
  • scones
  • scones van zoete aardappel
  • voorgerecht
  • zoete aardappel
  • zoete aardappel scones
Previous Article
lipstick
  • Beauty

De 3 leukste lipstick kleuren voor het najaar

  • 17 november 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Stille Schreeuw
  • Thrillers

Heb jij ‘Stille Schreeuw’ al gelezen?

  • 24 november 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
rettichsalade
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Knapperige rettichsalade

  • 29 januari 2023
  • Marleen
crostini
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Crostini voor de feestdagen

  • 18 december 2022
  • Marleen
gehaktballetjes in teriyaki saus
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Gehaktballetjes in teriyaki saus

  • 4 december 2022
  • Marleen
Challa
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Challa met zwarte tahin

  • 27 november 2022
  • Marleen
pompoenbroodjes
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Pompoenbroodjes

  • 6 november 2022
  • Marleen
tortillachips
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Salsa van gegrilde mais met tortilla & avocado!

  • 14 augustus 2022
  • Marleen
zonnige salade van aardappel
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Zonnige salade van aardappel!

  • 26 juni 2022
  • Marleen
watermeloen
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Watermeloen fêta salade

  • 12 juni 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.