Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Ontbijt & Lunch

Een sandwich met een visje!

  • 5 september 2021
  • Marleen
roggebrood
Total
2
Shares
0
0
2

Recept sandwich met haring, biet & avocado

Weer eens een lunchrecept, wat ook weer snel klaar is en net wat anders is dan de standaard boterham met kaas of vleeswaren. Deze keer met roggebrood en haring. 

Nu zijn er ook verschillende soorten roggebrood, te weten noordelijk (Fries en Gronings), Gelders en zuidelijk (Brabants en Limburgs) roggebrood. Voor dit recept heeft Heleen het Brabantse roggebrood gebruikt.

En is haring nou eigenlijk wel zo gezond? Haring valt onder de vette vissen, en het is goed om deze 1 keer in de week te eten. De vetzuren in vis beschermen tegen hart- en vaatziekten en hebben een gunstig effect op de bloeddruk. Daarnaast bevat vis ook de nodige mineralen en vitaminen.

Bereidingstijd: ongeveer 15-20 minuten

Wat heb je nodig voor een lunchgerecht voor 2 personen:

  • 1 avocado;
  • 100 ml (magere) yoghurt;
  • 1 teentje knoflook;
  • een el gehakte verse peterselie of bieslook;
  • 1 gekookte rode biet;
  • 2 el citroensap;
  • 2 zoute haringen;
  • 1 bakje tuinkers;
  • 6 sneetjes Brabants roggebrood;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Snijd allereerst de avocado open en haal het vruchtvlees eruit. Prak deze fijn met een vork en meng dit samen met de yoghurt, knoflook, peterselie (of bieslook) tot een gladde crème en breng het geheel op smaak met wat zout en peper;
  2. Schil de gekookte biet, snijd deze in dunne plakjes en besprenkel het met citroensap. Als je niet van rode biet houdt, kun je deze ook vervangen door augurk bijvoorbeeld, dat is ook heel lekker in deze combinatie;
  3. Snijd vervolgens de haring in brede repen, ter grootte van het roggebrood;
  4. Verdeel de plakjes rode biet en haring op 2 sneetjes roggebrood, leg hier 2 sneetjes roggebrood bovenop en verdeel hierover de avocadocrème en tuinkers en dek ze weer af met de laatste 2 sneetjes van het brood;
  5. Snijd dan de roggebroodjes diagonaal door.

Geniet ervan.

En met spelt kan natuurlijk ook!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
2
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 2
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • avocado
  • biet
  • haring
  • lunch met haring
  • lunchgerecht
  • lunchrecept
  • recept
  • roggebrood
  • sandwich
  • sandwich van roggebrood
Previous Article
appeltaart
  • Taartjes & Koekjes

Smullen met deze Franse appeltaart

  • 29 augustus 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
wienerschnitzel
  • Hoofdgerechten

Een echt Oostenrijks wienerschnitzeltje

  • 12 september 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Challa
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Challa met zwarte tahin

  • 27 november 2022
  • Marleen
pompoenbroodjes
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Pompoenbroodjes

  • 6 november 2022
  • Marleen
herfstig ontbijt
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Herfstig ontbijt met quinoa

  • 30 oktober 2022
  • Marleen
zomerse tosti
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

We gaan nog 1x voor zomers!

  • 18 september 2022
  • Marleen
ontbijtmuffins
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Ontbijtmuffins met banaan & yoghurt

  • 4 september 2022
  • Marleen
bloemkool
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Muffins van bloemkool

  • 3 juli 2022
  • Marleen
mama's
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Voor alle lieve mama’s!

  • 5 mei 2022
  • Marleen
broodbakmachine
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Zelf aan de slag met brood bakken

  • 24 april 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.