Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Borrelhapjes

Salsa van gegrilde mais met tortilla & avocado!

  • 14 augustus 2022
  • Marleen
tortillachips
Total
1
Shares
0
0
1

Recept salsa van mais met tortillachips & avocado-dip

Voor een lekkere snack zijn tortillachips met een frisse dip heerlijk. Nu kun je de chips gewoon in de winkel kopen, maar een makkelijke en gezondere variant zijn deze chips die Heleen op culy.nl vond. Voor een frisse dip, heeft Heleen deze gegrilde maïs salsa gemaakt samen met de feta-avocado-dip.  

Bereidingstijd: ongeveer 20-25 minuten

Voor een flinke schaal vol heb je nodig:

  • 8 tortilla’s;
  • 1 el olijfolie;
  • (grof) zeezout;
  • Eventueel paprikapoeder;
  • 300g mais uit blik;
  • 1 rijpe vleestomaat;
  • Bosje verse koriander;
  • ½ rode ui;
  • 2 jalapeñopepers;
  • 2 limoenen;
  • 150g feta;
  • 2 eetrijpe avocado’s.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 180°C;
  2. Snijd de tortilla’s met een scherp mes in driehoekjes en doe ze in een kom;
  3. Voeg vervolgens olijfolie en zout (en eventueel paprikapoeder) toe en meng het zodat het goed gemengd is;
  4. Verdeel de tortilla driehoekjes, op een met bakpapier beklede bakplaat, en zorg dat ze niet teveel op elkaar liggen. Bewaar eventueel de overige tortilla driehoekjes totdat de eerste batch uit de oven is;
  5. Bak dan de chips in 8-10 minuten in de oven goudbruin en knapperig;
  6. Maak ondertussen de maïs salsa: gril de maïskorrels in een droge koekenpan op hoog vuur en gooi er ook 1 jalapeñopeper bij. Wanneer de maïskorrels zwarte plekjes beginnen te vertonen zijn ze goed en kun je alles uit de pan halen en in een kom doen;
  7. Snipper de rode ui en doe deze bij de maiskorrels samen met een flinke snuf grof zeezout;
  8. Haal de zaadlijsten uit de jalapeñopeper, snijd de peper fijn en doe deze bij de mais in de kom;
  9. Snijd vervolgens de vleestomaat in vieren, haal het binnenste vruchtvlees eruit en snijd de rest in kleine blokjes en voeg deze toe aan de mais. Door het binnenste vruchtvlees niet in de dip te doen, wordt het niet te nat;
  10. Hak, de steeltjes van de koriander samen met de blaadjes fijn, en doe hier de helft van in de salsa;
  11. Maak dan de salsa naar smaak af met wat limoensap en voeg eventueel nog wat extra zout toe;
  12. Voor de feta-avocado-dip: snijd hiervoor de feta in stukjes. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Voeg het vruchtvlees samen met de fetastukjes in een hoge mengkom. Rasp vervolgend de schil van een limoen en pers de vrucht uit. Voeg de rasp en een deel van het sap toe aan de mengkom. Snijd de jalapeñopeper in stukjes en voeg deze ook toe aan de mengkom. Voeg dan de rest van de koriander toe en mix met een staafmixer tot een smeuïge dip. Voeg eventueel nog wat extra limoensap toe naar smaak;
  13. Serveer tenslotte de tortillachips in een grote schaal, samen met de maïs salsa en feta-avocado-dip, bijvoorbeeld met deze toffe schalenset! Het oog wil namelijk ook wat!

Enjoy!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • Allerhande
  • avocado dip
  • borrelhapje
  • Culy
  • dipjes
  • feta
  • gegrilde mais
  • sausjes
  • snack
  • snacks
  • tortillachips
Previous Article
muhammara
  • Hoofdgerechten

Flatbread met muhammara

  • 7 augustus 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
vlotte ochtendroutine
  • Kids

Tips voor een vlotte ochtendroutine voor school

  • 18 augustus 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
crostini
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Crostini voor de feestdagen

  • 18 december 2022
  • Marleen
gehaktballetjes in teriyaki saus
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Gehaktballetjes in teriyaki saus

  • 4 december 2022
  • Marleen
scones
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Scones van zoete aardappel

  • 21 november 2021
  • Marleen
Halloween-avond
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen

Ben jij stil als het de avond is van Halloween?

  • 30 oktober 2021
  • Marleen
dumplings
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Hoofdgerechten

Vakantietijd met deze Oekraïense dumplings

  • 25 juli 2021
  • Marleen
airfryer
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Een snel hapje met de Airfryer; omdat het kan!

  • 25 april 2021
  • Marleen
stengels
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Lekker borrelen met deze zoute stengels

  • 7 maart 2021
  • Marleen
sushi
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Een veelzijdig & feestelijk hapje!

  • 24 december 2020
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.