Recept salade met peer, serranoham & knolselderij
Als het in de zomer warm weer is, is het heerlijk om als lunch of diner een salade te eten. Een lekkere salade is dan ook deze variant met peer, serranoham en geroosterde knolselderij. De ham en geitenkaas zijn goede tegenhangers ten opzichte van de peer en de toch wat zoetige knolselderij. Heleen vond deze salade in een oudere Allerhande.
Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten
Voor 4 personen heb je nodig (hoofdgerecht):
- 1 knolselderij;
- 3 el olijfolie;
- 1 krop romaine sla;
- 2 Conference peren;
- 1 sinaasappel;
- 95 g ongebrande hazelnoten;
- 250 g zachte geitenkaas;
- 240 g serranoham.
En zo maak je het:
- Begin allereerst met het voorverwarmen van de oven op 220 °C;
- Schil ondertussen de knolselderij en snijd deze vervolgens in blokjes;
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil. Snijd vervolgens de sinaasappel in partjes;
- Meng vervolgens de sinaasappelrasp met de olie, peper en wat zout. Meng dit door de blokjes van knolselderij en verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat;
- Rooster dan de blokjes voor 20 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen;
- Snijd of scheur de romainesla in stukken van zo’n 3 cm;
- Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes;
- Rooster vervolgens de hazelnoten in een droge koekenpan voor zo’n 3 minuten, laat ze afkoelen op een bord en hak ze grof;
- Doe als eerste de sla op de borden, verdeel de blokjes knolselderij en peer er over en verkruimel de geitenkaas er overheen;
- Rol dan de serranoham tot roosjes en leg ze op de salade;
- Maak het af met de geroosterde hazelnoten;
- Pers tenslotte de partjes sinaasappel uit boven de salade.
Eet smakelijk!
P.s. Als je op zoek bent naar lekkere recepten voor een goede salade dan wil ik je dit boek aanraden. Dit kookboek is geschreven door ‘Ajda Mehmet’ en zij heeft de meest simpele salades een upgrade gegeven waardoor je ze ook elke dag gedurende het hele jaar kunt eten!
*Dit artikel bevat een affiliate link*