Recept salade met gemarineerde aardbeien
We zitten nog midden in het aardbeienseizoen, al zijn ze vaak het hele jaar wel verkrijgbaar. Maar in deze tijd van het jaar zijn de Nederlandse aardbeien wel het lekkerst. Nu kun je ze ook natuurlijk gewoon zo eten, maar ze verwerken in deze frisse, zomerse salade is ook heel erg lekker. Hiervoor worden ze eerst gemarineerd en gebruik je daarna de marinade als dressing.
Uit de Boodschappen komt deze salade met gemarineerde aardbeien. Wil je je maaltijd compleet maken met aardbeien, maak er dan deze lekkere hapjes bij in plaats van stokbrood. Maar ook vers stokbrood is natuurlijk heerlijk bij deze salade.
Serveer de salade bijvoorbeeld in deze prachtige schaal met vogeltjes bestek.
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten (plus nog 30 minuten marineren)
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 250 g aardbeien;
- 1 tl olie;
- 100 g ontbijtspek blokjes;
- 1 kropsla of gemengde sla;
- 1 handvol rucola of waterkers;
- 1 el olijfolie extra vergine;
- 4 el ricotta;
- 1 el witte balsamicoazijn;
- 1 tl gembersiroop;
- 2 el milde olijfolie;
- 1 tl verse tijm;
- 1 tl citroensap;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Begin met het maken van de marinade voor de aardbeien. Meng hiervoor de basalmicoazijn, gembersiroop, milde olijfolie, tijm en citroensap in een kom;
- Was de aardbeien en snijd de kroontjes eraf, halveer de aardbeien en doe ze in de kom met de marinade en meng door elkaar;
- Laat de aardbeien 30 minuten marineren;
- Verhit ondertussen dan de tl olie in een koekenpan en bak de blokjes ontbijtspek uit tot ze knapperig zijn en zet ze apart tot gebruik;
- Was dan de sla en doe deze in een grote kom;
- Verdeel de ontbijtspekblokjes er over heen en meng het door elkaar;
- Voeg vervolgens ook de aardbeien toe, samen met de marinade en meng door elkaar;
- Garneer met wat van de ricotta en serveer de rest er in een klein kommetje naast;
- Maak de salade af met wat versgemalen peper er overheen en serveer met stokbrood.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*
1 comment