Recept salade met halloumi, dadels & appel
Allereerst moet ik even aangeven dat ik groot fan ben van gebakken halloumi en dadels trouwens ook dus dit is een ideaal recept voor mij!
Uit het kookboek ‘Persiana elke dag’ van Sabrina Ghayour komt deze heerlijke salade. Sabrina is een Brits-Iraanse chef-kok die in 2014 haar eerste kookboek ‘Persiana’ uitbracht. Recentelijk is ‘Persiana elke dag’ uitgekomen, vol ongecompliceerde gerechten bomvol smaak. Deze salade is daar ook een voorbeeld van. Serveer het bijvoorbeeld met een gekruide couscous (ook uit dit kookboek) voor een lekkere maaltijd.
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Voor 4 personen heb je nodig:
- 250g halloumi;
- 8 plakjes ontbijtspek;
- 4 grote medjouldadels (of 8 kleine);
- 2 el olijfolie;
- 1 el rode wijnazijn;
- 1 el honing;
- 1 tl kaneel;
- 1 tl water;
- 100g slamelange;
- 1 appel (met rode schil).
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op de hoogste temperatuur en bekleed een bakplaat met bakpapier;
- Snijd de halloumi in de lengte doormidden, en snijd elk stuk in 4 gelijke repen zodat je in totaal 8 repen halloumi hebt;
- Leg een plak ontbijtspek op je werkblad en leg een reepje halloumi dwars op een van de uiteinden. Leg er een halve dadel op en rol het strak op tot je een mooi pakketje hebt. Leg dit op de bakplaat en herhaal met de rest van de halloumi, dadel en ontbijtspek tot je 8 pakketjes hebt;
- Rooster vervolgens de pakketjes in de oven voor 10-12 minuten tot het spek aan alle kanten krokant is;
- Wanneer de pakketjes in de oven staan, kun je de dressing maken voor deze salade;
- Meng hiervoor de olijfolie met azijn, honing, kaneel en water in een kommetje;
- Was dan de appel, snijd deze in vieren en verwijder het klokhuis maar laat de schil zitten. Snijd de appel in plakjes;
- Verdeel de slamelange over een serveerschaal, besprenkel met de dressing en verdeel de appelplakjes erover;
- Haal tenslotte de halloumi-pakketjes uit de oven en serveer deze met de salade.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*