Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Salades

Salade van geroosterde groene asperges

  • 7 april 2019
  • Marleen
salade asperges pistache citroen tijm
Total
0
Shares
0
0
0

Recept voor een salade van geroosterde groene asperges

Ik ben vandaag wat later met het delen van een recept dan normaal en dat heeft een reden. Ik ben namelijk de afgelopen dagen niet zo fit geweest en nu nog niet helemaal. Wat de reden daarvan is, vertel ik je binnenkort. Ik vind het niet zo passen om het nu te delen in een kookblog maar deze week horen jullie van mij wat mij is overkomen na een bezoekje aan de tandarts. Ik was al geen fan van de tandarts maar nu nog veel minder! Wordt dus vervolgd!

Met dit zonnige weer van vandaag heeft Heleen een lekkere salade bereid. Het recept komt uit het saladeboek (aff.) van Delicious Magazine. Deze frisse salade kun je eten als lunch of als voorgerecht. Natuurlijk ook als hoofdgerecht maar dan mogen de hoeveelheden iets aangepast worden. Zeker nu de lente er weer volop is, is dit een lekker fris gerecht!

Benodigdheden (4 personen):

  • 1 bosje groene asperges, harde stukjes van de onderkant afgesneden;
  • 4 eieren;
  • 40 g ongezouten pistachenoten;
  • 1 el zonnebloemolie;
  • 75 g rucola;
  • 75 g veldsla;
  • 75 g pecorino, in dunne plakjes geschaafd.

voor de dressing:

  • 5 g tijmtakjes, blaadjes afgerist;
  • 75 ml yoghurt;
  • 1½ el citroensap;
  • 1 el lemon curd;
  • 50 ml zonnebloemolie.
  1. Stop voor het maken van de dressing alles in de blender of keukenmachine en mix alles tot een mooi gebonden geheel en breng op smaak met zout en peper. 
  2. Volgens het recept van Delicious moeten de asperges 4 a 5 minuten worden voorgekookt tot ze beetgaar zijn, maar als je dunne asperges hebt, is dit niet noodzakelijk. Wanneer je ze wel voorkookt, spoel ze na het koken dan af met koud water en laat ze uitlekken.
  3. Vervolgens breng je voor de eieren water aan de kook en kook je de eieren 6 minuten, zodat ze nog een beetje een zachte dooier hebben. Laat dan de eieren in koud water schrikken, pel ze en halveer ze. Je zou de eieren ook kunnen pocheren, maar als je 4 borden tegelijk wil opdienen, is het makkelijker om ze te koken.
  4. Voor het bereiden van de pistachenootjes rooster je de pistachenootjes in een droge koekenpan goudbruin, schudt je ze tijdens het roosteren regelmatig om en hak je de nootjes daarna grof.
  5. Vervolgens verhit je de grillpan, bestrijk je de asperges met de olie en leg je ze in de pan. Gril ze rondom mooi bruin en bestrooi ze met versgemalen zeezout en peper.
  6. Ondertussen kun je de borden vast opmaken. Meng hiervoor de beide slasoorten met wat dressing en verdeel dit over 4 borden. Leg de warme asperges erbij & de halve eitjes erop en bestrooi vervolgens met pecorino en pistache. De rest van de dressing kun je er apart bijgeven.

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • asperges
  • aspergesalade
  • Delicious
  • eat
  • essen
  • kochen
  • koken
  • recept
  • salade
Previous Article
Blisso review make up
  • Beauty

Make-up review: 5 items van Blisso

  • 3 april 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
bloggerevent inspirerend
  • Social Media

Waarom ik een BloggerEvent zo bijzonder inspirerend vind!

  • 9 april 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
dadels
LEES VERDER
  • Salades

Salade met halloumi, dadels & appel

  • 23 oktober 2022
  • Marleen
vegan maaltijdsalade
LEES VERDER
  • Salades

Een vegan maaltijdsalade met gegrilde bloemkool

  • 21 augustus 2022
  • Marleen
broccoli
LEES VERDER
  • Salades

Salade van broccoli met een taste van orange!

  • 31 juli 2022
  • Marleen
courgette
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Recept voor een extra groene salade

  • 20 maart 2022
  • Marleen
boerenkool
LEES VERDER
  • Salades

Salade met boerenkool

  • 6 maart 2022
  • Marleen
rundvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Dit blaadje sla is hot!

  • 16 januari 2022
  • Marleen
herfstrecepten
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Onze favoriete herfstrecepten vind je hier!

  • 3 oktober 2021
  • Marleen
1 comment
  1. 안전놀이터 schreef:
    19 april 2019 om 05:50

    We’re a gaggle of volunteers and starting a brand new scheme in our community.
    Your website offered us with useful info to work
    on. You have performed a formidable task and our whole neighborhood might be grateful to
    you. https://www.suretoinforma.com

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.