Recept voor een salade van geroosterde groene asperges
Ik ben vandaag wat later met het delen van een recept dan normaal en dat heeft een reden. Ik ben namelijk de afgelopen dagen niet zo fit geweest en nu nog niet helemaal. Wat de reden daarvan is, vertel ik je binnenkort. Ik vind het niet zo passen om het nu te delen in een kookblog maar deze week horen jullie van mij wat mij is overkomen na een bezoekje aan de tandarts. Ik was al geen fan van de tandarts maar nu nog veel minder! Wordt dus vervolgd!
Met dit zonnige weer van vandaag heeft Heleen een lekkere salade bereid. Het recept komt uit het saladeboek (aff.) van Delicious Magazine. Deze frisse salade kun je eten als lunch of als voorgerecht. Natuurlijk ook als hoofdgerecht maar dan mogen de hoeveelheden iets aangepast worden. Zeker nu de lente er weer volop is, is dit een lekker fris gerecht!
Benodigdheden (4 personen):
- 1 bosje groene asperges, harde stukjes van de onderkant afgesneden;
- 4 eieren;
- 40 g ongezouten pistachenoten;
- 1 el zonnebloemolie;
- 75 g rucola;
- 75 g veldsla;
- 75 g pecorino, in dunne plakjes geschaafd.
voor de dressing:
- 5 g tijmtakjes, blaadjes afgerist;
- 75 ml yoghurt;
- 1½ el citroensap;
- 1 el lemon curd;
- 50 ml zonnebloemolie.
- Stop voor het maken van de dressing alles in de blender of keukenmachine en mix alles tot een mooi gebonden geheel en breng op smaak met zout en peper.
- Volgens het recept van Delicious moeten de asperges 4 a 5 minuten worden voorgekookt tot ze beetgaar zijn, maar als je dunne asperges hebt, is dit niet noodzakelijk. Wanneer je ze wel voorkookt, spoel ze na het koken dan af met koud water en laat ze uitlekken.
- Vervolgens breng je voor de eieren water aan de kook en kook je de eieren 6 minuten, zodat ze nog een beetje een zachte dooier hebben. Laat dan de eieren in koud water schrikken, pel ze en halveer ze. Je zou de eieren ook kunnen pocheren, maar als je 4 borden tegelijk wil opdienen, is het makkelijker om ze te koken.
- Voor het bereiden van de pistachenootjes rooster je de pistachenootjes in een droge koekenpan goudbruin, schudt je ze tijdens het roosteren regelmatig om en hak je de nootjes daarna grof.
- Vervolgens verhit je de grillpan, bestrijk je de asperges met de olie en leg je ze in de pan. Gril ze rondom mooi bruin en bestrooi ze met versgemalen zeezout en peper.
- Ondertussen kun je de borden vast opmaken. Meng hiervoor de beide slasoorten met wat dressing en verdeel dit over 4 borden. Leg de warme asperges erbij & de halve eitjes erop en bestrooi vervolgens met pecorino en pistache. De rest van de dressing kun je er apart bijgeven.
Eet smakelijk!
1 comment
We’re a gaggle of volunteers and starting a brand new scheme in our community.
Your website offered us with useful info to work
on. You have performed a formidable task and our whole neighborhood might be grateful to
you. https://www.suretoinforma.com