Recept salade met eendenborst en bramen
Via de website van Foody vond Heleen een recept voor salade met eendenborst en bramen, afkomstig van Philippine van der Goes. Foody.nl is het eerste Nederlandse food platform waarop diverse foodblogs zijn gebundeld. Je kunt hier ook een profiel aanmaken waarna je jouw favoriete blogs en/of recepten kunt opslaan.
Een mooie en lekkere salade met eendenborst, die zeker niet misstaat tijdens het kerstdiner en ook nog eens heel makkelijk te maken is!
Het recept van Philippine wordt gemaakt met plakjes gerookte eendenborst, Heleen heeft het gemaakt met plakjes gebakken eendenborstfilet. Ik ben namelijk zelf niet zo’n fan van gerookt vlees/vis en gevogelte, vind de rooksmaak vaak vrij heftig.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 2 struikjes little gem;
- 2 el appelciderazijn;
- 4 el olijfolie;
- 1 appel in dunne plakjes;
- 1 bosuitje, in dunne ringetjes;
- 150g bramen;
- 50g walnoten;
- 2 kleine eendenborstfilets;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Snijd de vetlaag van de eendenborstfilets kruislings in (niet tot op het vlees, dus niet te diep) en bestrooi ze met zout en peper. Laat vervolgens een koekenpan warm worden zonder boter of olie in de pan en leg de eendenborstfilets met de vetkant naar beneden in de pan. Laat deze dan zo’n 7 minuten op middelhoog vuur bakken, hierdoor smelt het grootste deel van de vetlaag weg. Draai de filets vervolgens om en laat deze nog 4 minuten op de andere zijde bakken. Haal de filets uit de pan, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze zo’n 10 minuten rusten.
- In de tussentijd kan je de rest van de salade klaarmaken: was de blaadjes van de little gem goed en snijd of scheur ze in stukken. Klop dan voor de dressing de appelciderazijn en olijfolie door elkaar en maak op smaak met wat zout en peper.
- Doe vervolgens de sla, plakjes appel en ringetjes bosui in een kom, hussel dit door elkaar met de dressing en leg dit op de borden. Snijd dan de eendenborstfilets in dunne plakjes en drapeer deze over de salade.
- Verdeel de bramen over de salade en strooi er als laatste eventueel wat gehakte walnoten over en nog wat zout en peper.
Eet smakelijk!